top of page
  • Szerző képeAttila

Beltéri kismama fotózás ötletek: így hozd ki belőlük a legtöbbet!

Frissítve: 2023. dec. 18.

Már korábban írtunk róla, hogy alapvetően nem tartjuk a legjobb ötletnek a mobilos kismamafotózást, viszont tény, hogy elég sokan érdeklődnek a téma iránt. Bár ezek a képek valóban sosem lesznek olyanok, mint azok amiket profi fotós készít, az azért egyáltalán nem törvényszerű, hogy borzalmasra sikerülnek – ha felkészülsz a fotózásra, egészen sok mindent hozhatsz ki belőle.



kismama fotózás ötletek



Jöjjenek a beltéri kismama fotózás ötletek:


  • Találjátok ki előre, milyen képeket szeretnétek! Ne véletlenszerűen fotózzatok, hanem legyen előre megálmodott tematika, téma, ami mentén haladtok. Ehhez nézegessetek inspirációként pár profi képet, rengeteg jó ötletet adhatnak!

  • Adjátok meg a módját! Ha egy stúdióba mennétek fotózkodni, a kismama bizonyára kisminkelné magát, csinálna egy szép frizurát, és mindketten kicsit extrábban öltöznétek fel a szokásosnál. Ezeket az előkészületeket tegyétek meg akkor is, ha csak otthon, telefonnal készítetek képeket! Ami az öltözéket illeti, egy könnyed anyagú ruha a legjobb választás, amiben a kismama szinte lebeg, a pocak pedig szépen kirajzolódik.

  • Felejtsétek el a szelfikamerát! Igen, tudjuk, ha mindketten (mindhárman) szerepelni akartok a képen, kézenfekvő a szelfikamera használata. A szomorú igazság azonban az, hogy az előlapi kamera lényegesen rosszabb minőségű képeket készít, mint a hátoldali. Inkább szerezzetek be egy állványt a telefonhoz, és használjátok az időzítőt!

  • Figyeljetek a világításra! A fölülről jövő fény sötét karikákat rajzol a szemetek alá, ha nem elég erős a világítás, a képek sötétek lesznek, a sárgás fény pedig a színeket is torzítja… soroljuk még? Nagyon fontos a megfelelő megvilágítás. Legjobb, ha nappal, ablaknál, természetes fény mellett fotóztok, lehetőleg úgy, hogy minél több fény jusson rátok!


kismama fotózás ötletek

  • Használjatok kellékeket! A kellékek életet vihetnek a képeitekbe, segítenek kifejezni, amit szeretnétek. Lehet ez egy babacipő, babatakaró, névtábla, bármi, ami kicsit egyértelműbbé teszi a mondanivalót.

  • Próbálgassátok a pózokat! Egy pozíciót fotózzatok le több szögből – lehet, hogy szemből például nem tetszik, de ugyanaz a beállás jól mutat oldalról. Nyugodtan készítsetek sok képet, majd a végén átválogatjátok!

  • Figyeljetek a háttérre! Lehetőleg ne a konyhapult vagy a ruhásszekrény előtt készüljenek a fotók! Alakítsatok ki egy szép, hangulatos hátteret, díszítsétek fel égősorral a kanapét, tegyetek egy váza virágot a polcra stb. Ezek a részletek nagyon sokat számítanak!

  • Szerkesszétek a fotókat! Nagyon sok szuper app áll rendelkezésedre, hogy egy kis utómunkát végezhessetek a képeken, hogy még szebbek legyenek. Éljetek a lehetőséggel!


A felsorolt kismama fotózás ötletekkel a tipikus home-made kismamafotók legtöbb bakiját elkerülhetitek, így sokkal színvonalasabbak lesznek a képeid. Ha mindenképp mobillal fotóznál, igyekezz, hogy a legtöbbet hozd ki a képekből!


Ha neked nem elég a mobilod kismamafotózás

bottom of page