top of page
  • Szerző képeAttila

Kismama fotózás tippek otthon – így lesznek csodásak a képeid!

Frissítve: 2023. dec. 18.

A babavárás az egyik legszebb időszak egy nő életében, így nem csoda, hogy mindenki igyekszik valamilyen módon megörökíteni. Sok esetben azonban a próbálkozások kudarcba fulladnak: a képek valamiért nem lesznek olyanok, amilyennek várják őket. Kicsit torz, kicsit nagyobbnak mutat a kelleténél, valahogy nem az igaziak a színek, kicsit homályos, a ruha sem az igazi, a környezet sem a legjobb… Vajon mi lehet a szép kismamafotók titka?





Min múlik a kismama fotók sikere?


Az, hogy a fotók hogy sikerülnek, nagyon sok tényezőn múlik. Ezek közül van, amit tudsz befolyásolni, és van, amit nem.


Mivel Te fogsz szerepelni a képeken, nyilvánvalóan tudsz tenni azért, hogy elégedett legyél a végeredménnyel – mégpedig azt, hogy a legjobb formádat hozod. Ebbe beletartozik a smink, a hajviselet, az öltözet, de még az is, hogy amennyire lehet, pihend ki magad a fotózás előtt, hogy friss és üde legyél!


Ami nem rajtad múlik, az a képminőség, a fényviszonyok, a színek ábrázolása. Eleve a készülék, amikkel a képeket lövöd vagy lövitek, behatárolja a lehetőségeket. Ha telefonnal fotózol, sokat nem kell várni a fényképektől – lehetnek ugyan hébe-hóba jól sikerült fotók, de ezek meg se közelítik azt a minőséget, amit egy profi tud produkálni, komolyabb géppel. Ugyanaz a kép teljesen máshogy nézne ki egy szakember által készítve, mint az, amit a párod csinált egy telefonnal.





Mi a baj a mobilos kismama képekkel?


Nézz vissza párat, és magad is láthatod:


  • Nem megfelelő képminőség. Az új telefonokkal már ritkán van ilyen gond, de a régebbiekben még nem igazán volt jó minőségű kamera, ami persze a fotókon is meglátszik: szemcsések, homályosak, sötétek, a színek megjelenítése nem az igazi. Így persze, hogy nem lehet jó képeket készíteni. Megjegyeznénk, hogy a profi képekhez képest még a legújabb, hiperszuper kamerás telefonok is gyengén teljesítenek.

  • A mobilok torzítanak. Rendszerint a kép szélén fordul elő, hogy a telefon kamerája kissé elnyújtja az ott lévő alakokat. Ez elég kellemetlen, ha egy egyébként jó beállítást sikerülne fotózni, a végeredmény azonban mégsem lesz az igazi.

  • Nem mindig oda fókuszál, ahová szeretnéd. Vannak ugyan telefonok, amiken ez állítható, de nem mindegyiken. Az autofókusz pedig sokszor nem pont azt gondolja a kép legfontosabb elemének, amit Te. Így fordulhat elő, hogy a kismama homályos, míg egy díszletnek szánt tárgy éles.

  • Fura színek. Talán nem túlzás azt állítani, hogy még sosem láttunk olyan, mobillal készített képet, ami színhelyes volt. Sőt, néha egészen érdekes árnyalatokat tud produkálni némelyik készülék, ami az elkészült fotók szempontjából nem biztos, hogy előnyös.


Mi kell a jó kismama képekhez?




Minimum egy jobbfajta fényképezőgép. Ha szép képeket akarsz, a mobilt felejtsd el, és inkább egy rendes fényképezőgépet válassz – már a legolcsóbb, legegyszerűbb típusokkal is jobb eredményt fogsz elérni, mint a telefonoddal.


Jó, ha meg tudsz valakit kérni, hogy ő fotózzon téged/titeket a pároddal. Időzítővel is lehet próbálkozni, de a beállított képek sosem lesznek olyan jók, mint azok, amik a pillanatot kapják el, ráadásul így a szögön sem lehet változtatni.


Kellesz hozzá Te magad: ruha, smink, frizura, mosoly, megfelelő megjelenés. Fontos, hogy olyan legyél, mint máskor, épp csak egy kicsit adj bele többet, hogy igazán szépnek lásd magad a fotókon.


Ha pedig minden szempontból jó képeket szeretnél, érdemes profi fotóst felkérni a munkára, mert nemcsak a végeredmény lesz szebb, de az élmény is összehasonlíthatatlanul jobb lesz!


Mit kaphatsz a profi kismama fotózástól?





Egy profi fotózás során a legelőnyösebb pillanatokat kapja el a fotós, teszi mindezt komoly felszereléssel, megfelelő megvilágításban, a tökéletes kiegészítőkkel. Ha nem vagy elégedett a saját kismamaruháiddal, a stábtól akár bérelhetsz is olyat, amiben igazán csinosnak érezheted magad – ez az érzés pedig a fotókon is átjön! És hogy Te magad a lényegre koncentrálhass, asszisztens segít mindenben, így a folyamat nem megerőltető vagy fárasztó.


A fotózás történhet berendezett stúdióban, ahol olyan környezetet teremtünk a képek készítéséhez, amit otthon egészen biztosan nem tudnál megvalósítani. Ha azonban Te inkább az otthonodat látnád viszont szívesen a fényképeken, az is megoldható


Amennyiben ezt az utat választod, a fotózás nem egy macera lesz, amin végig kell menned a szép képek kedvéért, hanem igazi élmény! Ha Te is ilyenre vágysz, keress minket bizalommal!


bottom of page