top of page
  • Szerző képeAttila

Kültéri kismama fotózás ötletek mobillal - így készítheted a legjobb képeket

Frissítve: 2023. dec. 18.

Legutóbb a beltéri kismamafotózáshoz adtunk néhány tippet. Ezúttal abban segítünk, hogy a kint készített képeitek is csodásak legyenek!



kismama fotózás ötletek


Íme, a mobilos kültéri kismama fotózás ötletek:


  • Vegyétek figyelembe az időjárást! Teljesen mások a fényviszonyok, más hangulata van a környezetnek egy kellemes, napsütéses időben, mint egy borult, esősben. Utóbbinak is meglehet a maga hangulata, nem lebeszélni akarunk róla! Gondoljátok át, milyen képekre vágytok, és próbáljátok olyan időjárási körülmények között elkészíteni a képeket.

  • Figyeljétek, honnan süt a nap! Ha a nap még magasan van az égen, hozzátok képest hátulról süt, és benne van képben, nem sok minden fog látszani belőletek. Ha pedig a szemetekbe süt, az arckifejezésetek nem lesz az igazi. Próbáljátok megtalálni azt a szöget, ahonnan a nap nem zavaró, ugyanakkor érdekes és előnyös megvilágítást ad.

  • Érdemes a fotózást a nap végefelére időzíteni. Ilyenkor a legszebbek a fények, nem túl erős, de nem is kevés. A naplemente környéke ideális választás.

  • Olyan ruhát válasszatok, ami szépen kiemeli a pocakot, ugyanakkor könnyű az anyaga. Így egy kicsit lebegő, már-már természetfölötti hatást fog kelteni, ami nagyon jól néz ki a képeken.

  • Használjátok a természet adta lehetőségeket! Egy szép vízpart, egy színes, élénk virágoskert, egy zöld erdő gyönyörű körítést adhat a fotóitokhoz, amitől igazán különlegesek lehetnek. Találjátok meg azt a környezetet, ami legjobban illik hozzátok – a fotókon is látszani fog, hogy jól érzitek magatokat az adott helyen! Ha a kismama bemenne a vízbe, csak akkor tegye, ha az nyugodt, hogy ő tudjon érvényesülni. Erdő esetében jól ki tudjátok használni a fák között beszűrődő fényt, ezt semmiképp ne hagyjátok ki!


kismama fotózás ötletek

  • Fúj a szél? Vegyétek úgy, hogy kaptatok ajándékba egy szélgépet! Ahelyett, hogy elhalasztanátok a képek készítését, inkább használjátok ki, ahogy a szél belekap a kismama hajába, ruhájába. Egyedülálló lendületet adhat a képeknek!

  • Figyeljetek a pózra! Profi fotós segítsége híján, magatoknak kell rájönnötök, milyen pozíciók előnyösek. A kismama szempontjából ez különösen sokat számít: vannak bizonyos beállítások, melyekben a pocak nagyon szépen domborodik, ugyanakkor kecsesnek mutatnak. Nézz meg néhány kismamafotót, és próbálj ötletet meríteni belőlük!

  • Készítsetek képet ugyanarról a pózról eltérő szögekből. Teljesen más lesz a hatás, a megvilágítás, így ugyanaz a beállás másképp fog mutatni.

  • · Ne hagyjátok ki a sziluett-fotót! Bizonyára láttatok már olyan képet, mikor a kismama a lenyugvó nap előtt pózol, és csak a sziluettje látszik. Ez a fénykép bakancslistás szinte mindenkinek – mindenképp készítsetek egyet Ti is! Annyi a dolgotok, hogy napnyugta előtt mentek ki fotózni, és megkeresitek azt a pozíciót, ami a legszebben hozza ki a pocak vonalát. Figyeljetek, hogy a kép mindenképpen egészalakos legyen!


A felsorolt praktikákat használva olyanok lehetnek a kismamafotóitok, mintha egy magazinban látnátok őket. Próbáljátok ki őket!


Ha esetleg ez Nektek nem elég, és szeretnétek egy profi fotósorozatot

bottom of page