• Anita

Hogyan döntsd el villámgyorsan, hogy jó-e a rólad készült fotó?

Frissítve: jan. 12.

Az online térben a fotók döntenek – ez tény, kár is vele vitatkozni. Persze a bemutatkozás is fontos, de ennek elolvasásáig el sem jut senki, ha a fotóid (különösen a kiemelt képed) nem tetszik az illetőnek. Az első szűrő tehát mindig a kép, ezért nagyon fontos, hogy az jó legyen. De biztosan jó az, amit annak gondolsz?


Nem mindig látjuk magunkat reálisan


Megtörtént már veled, hogy feltöltöttél egy képet, ami szerinted überjól sikerült, izgatottan vártad a matcheket, aztán valahogy nem lett az egészből semmi? Alighanem mindannyiunknak van ilyen tapasztalata. Csalódottan tudomásul veszed az eredményt, és nem érted, mi a probléma. Nos, jó eséllyel továbbra is a képpel lesz a gond, ami a jelek szerint csak szerinted lett nagyon király.


Az az igazság, hogy nem nagyon vagyunk képesek külső szemlélőként, objektíven szemlélni magunkat, ennélfogva egyáltalán nem biztos, hogy az az előnyös arcunk, amit annak gondolunk.

Ez mindenkire igaz, csak van, aki véletlenül mégiscsak eltalálja, milyen beállítás áll jól neki. A többség azonban igencsak mellélő.


Ha van egy anyajegyed, amit nem szeretsz, ha nem tetszik az orrod formája, nem szereted a mosolyodat, hajlamos lehetsz minden képen úgy fordulni, úgy pózolni, hogy ezek a nemszeretem dolgok ne látszódjanak. A probléma az, hogy simán előfordulhat, hogy ezek csak szerinted szépséghibák, másoknak fel sem tűnnek, sőt, akár éppen ezeket tarthatják szépnek, szexinek, cukinak. Emellett lehetnek olyan gondok a képpel, amiket Te nem veszel észre, másoknak viszont azonnal megakad rajtuk a szeme.


Kérd ki mások véleményét!


Az ilyen, elfogultságból adódó rossz választásokat kiküszöbölheted azzal, ha megkérdezel másokat is a fotóidról. De kiket? Ha próbálkoznál a családnál, barátoknál, ismerősöknél, valószínűleg igencsak meglepődnél, mennyire nehéz őszinte véleményt kicsikarni belőlük a külsőddel kapcsolatban. Ja, és simán lehet, hogy ugyanúgy félrevinnének, mint Te saját magad. Vagy azért, mert ők is elfogultak veled szemben, vagy azért, mert minden biztatás ellenére sem mernek őszinték lenni.


Valószínűleg jóval reálisabb véleményeket kaphatsz akkor, ha teljesen idegeneket kérdezel meg a képeidről. Olyanokat, akik nem ismernek téged, semmit sem tudnak a személyiségedről, és nem igazán érdekli őket, hogy megbántanak-e vagy sem. Hogyan teheted ezt meg? Erre való a Photofeeler.


Mi az a Photofeeler?


A Photofeeler egy olyan oldal, ami megoldást jelent az előzőekben vázolt problémára. Lényegében arról van szó, hogy feltölthetsz ide képeket, amiket aztán full idegen emberek fognak pontozni, megadott paraméterek szerint. Na de nem random akárkik, és nem is csak úgy hasból – megadhatsz bizonyos feltételeket, kritériumokat, ami alapján mehet a pontozás.


Hogyan is működik ez?


Első lépésben feltöltöd az oldalra a kiválasztott képet, majd megadod, hogy milyen szempontból értékeljenek. Itt 3 kategóriával találkozhatsz: business, social, date. Nekünk értelemszerűen az utolsó lesz most érdekes, de jó tudni, hogy egy üzleti célokra használni kívánt fotót is zsűriztethetsz, vagy egy olyat, amit mondjuk a közösségi oldalakra raknál ki profilképként.


Társkeresésnél a ’date’ opciót kell kiválasztani, ezután pedig megadhatod, hogy ki szavazzon a fotódra: férfiak, nők, vagy mindkét nem, és még egy korosztályt is belőhetsz, azaz megadhatod, hogy hány évesek véleményére vagy kíváncsi. Ez elég hasznos, hiszen például 30-35 éves férfiként nem biztos, hogy a 18-20 éves lányok véleménye lesz mérvadó, de a 40 fölötti nőké se valószínű, hogy érdekel. Ha ezeket beállítottad, a szavazás máris aktív, várhatod kéztördelve az eredményt.


A Photofeeleren az értékeléseket két úton teheted meg:

1. Te is értékelsz másokat, ez az ingyenes verzió. A képlet egyszerű: annyi értékelést adsz, amennyit kapni szeretnél. Leadsz például 10db értékelést bizonyos profilokról, és 10db-ot dob vissza neked a rendszer.


1. Ha igazán nagy mintát szeretnél, mondjuk 100 ember visszajelzését, ahhoz 100 értékelést leadni időigényes lehet. Ezért találták ki a kredites rendszert, krediteket kell vásárolni, 1 szavazat 1 kreditet von le. Érdemes erre beruházni, ha komolyan szeretnél sikeres lenni az internetes társkeresésben. 10 visszajelzés nem visszajelzés, mi azt szoktuk mondani, hogy minimum 50db szükséges egy reális konklúzióhoz.


Megvan az eredmény – hogyan tovább?


Nyilvánvalóan nem kifejezetten esik jól az embernek, ha jó alaposan lefikázzák, pláne, ha egy jónak gondolt kép alapján teszik ezt. Fontos ugyanakkor, hogy ne sértődéssel, és a telefon csukott ablakon való kidobásával reagálj, ez ugyanis adott pillanatban elégtételt adhat, de biztos, hogy nem fog előrébb vinni.


Bármennyire is fáj a kritika, bátran szembe kell vele nézni. Ezeknek az embereknek nem céljuk, hogy megbántsanak, nem ismernek, nem is tudnak rólad semmit – ezt ne felejtsd el! A pontozásuk alapján kapott kép tehát alighanem valós. Viszont nagyon lényeges, hogy nem Téged minősít, csak azt az adott képet, amit feltettél!


Vissza a sztori elejére: a Tinderen a képeké a főszerep. Ha a Photofeeleren több képedre is lesújtó eredményt kapsz, pedig nem gondolod magad annyira rossz pasinak/csajnak, érdemes lehet profi kézbe adni a fotó elkészítését. Nézd meg Tinderfotózás szolgáltatásunkat, és hozd ki magadból a legtöbbet az online társkeresésben! Mi megtaláljuk a valóban előnyös oldaladat, így az általunk készített képekre biztos, hogy sokkal jobb értékeléseket kapsz majd!


KÉREM A FÉRFI TÁRSKERESŐ FOTÓZÁS INFÓKAT


Amennyiben ezt a posztot nőként olvasod

KÉREM A NŐI TÁRSKERESŐ FOTÓZÁS INFÓKAT