top of page
  • Szerző képeAnita

Milyen a jó Tinder bemutatkozás? Így írj a profilodra, hogy többen húzzanak jobbra

Frissítve: 6 nappal ezelőtt

Legtöbben azt mondják, hogy a Tinder vagy Bumble esetleg Happn profilnál a fotók beszélnek. Tökmindegy, mit írsz magadról, a fotó fogja eldönteni, hogy valaki merre húz. Nos, ez első körben igaz, de aki kép alapján szimpi, annak már csak elolvassa a bemutatkozását az ember. És itt el is múlhat a kezdeti érdeklődés: ha a profilod leírása uncsi, valószínűleg már lapoz is az illető. Nem árt, ha azt a néhány karaktert jól használod ki, és úgy írsz magadról, hogy fenntartsd a figyelmet.


Mitől unalmas egy Tinder profil?


Mi az első gondolatod, amikor arra kérnek, hogy mutatkozz be?


Gipsz Jakab vagyok, 29 éves mérnök. Hobbim a videójátékok, szeretek olvasni, sörözni a barátaimmal és filmezni, rendszeresen járok teniszezni is. Szeretnék egy kedves, aranyos, csinos lányt, akivel megoszthatom a mindennapjaimat, és akivel később akár a családalapítás is szóba jöhet. Csak komoly kapcsolat érdekel, kalandozni nem szeretnék.

Vagy:


Kis Gizi vagyok, 27 éves könyvelő. A szabadidőmben sokat vagyok a barátnőimmel, de szeretek olvasni, kirándulni, utazgatni is. Van egy kiskutyám, akivel rendszeresen járok sétálni. Csak komoly kapcsolat érdekel, olyannal, aki később családot is szeretne, és a kutyámat is el tudja fogadni. Kalandorok kíméljenek!

Mit veszel észre először? Azt, hogy kb. ugyanolyan a két bemutatkozás. Kicsit sem kreatív, sablonos, és az emberek 80%-ánál ezt látod.


Vagy ott vannak a felsorolásszerű Tinder bemutatkozások, ahol pontokba szedi az ember, hogy mik a hobbijai (jellemzően persze olyan hihetetlenül izgalmas dolgok szerepelnek, mint a sorozatnézés, a sétálgatás, illetve az online játékok), milyen magas, mi a kedvenc színe, étele stb. Ezek sem túl izgalmasak.


Persze ezek a bemutatkozások már valamilyen szinten informatívak, de arra nem igazán alkalmasak, hogy valóban felkeltsék a másik fél érdeklődését. Gyakran arra sem, hogy valami képet adjanak arról, milyen vagy. A legtöbb, amit egy ilyennel elérhetsz, hogy ha nagyon tetszik a fotód a másiknak, akkor nem kukáz, ha nem talál semmi kizáró okot az adatlapodon.


Az igazán borzalmas az, ha odateszel valami nyálas idézetet, ami szerinted annyira te vagy. Nem, nem te vagy, és semmit nem mond rólad azon kívül, hogy szeretsz szentimentálisnak tűnni, és mások adják a szádba a mondanivalót. Ez sem túl szimpi.

Az, ha idézetet, vagy valami mélyen-szántó gondolatot írsz a profilodra, csak el fogja ijeszteni a másikat.



tinder szöveg tippek


Na de milyen a jó társkereső profil?


1. Első a kép, és a profilod egyéb részei

Azt gondoljuk, hogy ez a nulladik lépés, amit még az elején le kell fektetnünk.

Írhatsz akármilyen jó profil leírást, ha a portré fotóid bénák és a profilod nincs megfelelően kidolgozva. Szóval azt javasoljuk, ha nincsenek jó képeid, először ezt a részét tedd rendbe a folyamatnak, utána térj rá a szövegekre. Hogyan csinálj olyan profilt, ami a legtöbb érdeklődőt hozza?


Erről itt írtunk bővebben:




2. Felejtsd el a sablonokat!


Azaz véletlenül se próbálj úgy bemutatkozni, ahogy fentebb írtam. Emelj ki előnyös, vicces, figyelemfelkeltő dolgokat. Senkit nem érdekel, hogy szeretsz sétálni – írd helyette azt, hogy napi 30 000 lépés van a lábaidban. Ugyanaz a lényeg, de kevésbé uncsi a megfogalmazás. Ugye-ugye?


Írtunk két cikket, amiben konkrétumokat is mondunk:




3. Írj az izgalmas oldaladról!


Biztos, hogy érdekli az adatlapodat nézegető pasit / csajt, hogy te a szabadidődben szeretsz a barátaiddal lenni? Segítek: nem valószínű, mert mindenkinél ezt látja. Ahogy a kutyád neve, illetve a kedvenc ételed, testvéreid száma is irreleváns jelen esetben.


Olyasmit ossz meg, ami figyelemfelkeltő! Például, hogy lefutottad a maratont, jártál már 56 országban, elolvastál 2000 könyvet, stb. Az első 2 állítás után egy otthonülő biztos nem fog nálad próbálkozni (szerencsére), de lenyűgözhetsz egy hasonlóan aktív embert.

Természetesen nem csak az a működőképes, aki azt írja ki, hogy járt már 56 országban, szóval ha te csak a Velencei tóra szoktál lemenni évente egyszer, az is tök okés, csak azt is izgalmasan add elő.


4. Nem mindegy, hogyan tálalod az infókat!


A listás felsorolással az a baj, hogy jellegtelen, ahogy a fenti, mondatokba fogalmazott verzió is. Nem fogsz vele különösebben kitűnni.

Több módja is van annak, hogy egy kicsit érdekesebben add át az infókat.


Külföldön sokan alkalmazzák például a „két hazugság és egy igazság” módszert: 3 állítás rólam, találd ki, melyik hamis – ezzel már a kapcsolatfelvételt is ösztönzöd, hiszen a másik kíváncsi lehet, melyik igaz és melyik nem. Persze ahhoz, hogy ez működjön, érdemes izgalmas dolgokat állítani, nem azt, hogy szereted a pizzát, focizni meg biciklizni.


A két hazugság egy igazság bemutatkozás így néz ki:


Az alábbi háromból egy nem igaz, kitalálod melyik?


Na, ráírsz, hogy tényleg van-e medvéje, vagy járt-e az Antarktiszon? 😊


5. Vedd viccesre a figurát, a kulcs az önirónia!


Annak van a legjobb humora, aki magán is tud nevetni. Nyugodtan rámutathatsz kevésbé előnyös, de szerethető tulajdonságaidra. Erre jó például a pro-kontra módszer: összeszedsz 5 pontban jó tulajdonságokat, és melléteszel egy kapcsolódó rosszat is, vicces formában. Így látszik, hogy van önkritikád, tehát ezáltal önbizalmad, de mégis úgy adod elő a negatív oldaladat, hogy az elfogadható legyen:


Erre egy jó példa:

  • pro: tudok főzni

  • kontra: de rá akarlak majd venni, hogy inkább te csináld

Mennyivel jobban hangzik, mint az, hogy lusta vagyok főzni, nem?


Vagy ha például informatikus vagy. Nyilván mindenki tudja az alapvető kliséket: Az informatikusok introvertáltak, és nehezen mozdulnak ki a szoba falain kívülre. (Ha te nem ilyen vagy, ne vedd magadra.)


Ezt is lehet viccesen tálalni, például:

Nincs még programod a hétvégére? Írjak neked egyet? 🤪



6. Legyél meghökkentő!


Ezt legkönnyebben úgy éred el, ha a népszerűtlen véleményeidet hangoztatod, amivel tudod, hogy a többség nem ért egyet. Lesz, aki hülyének néz, de a többség valószínűleg nevet egyet, és értékeli az őszinteséget/érti a poént.


Példa:

  • A Pepsi jobb, mint a Coca Cola.

  • A kisbabák nem is olyan aranyosak.

  • A kutyák túl vannak értékelve.

Biztos, hogy erre mindenki felkapja a fejét, és az első „ez nem normális” reakció után talán még nevet is egyet – még nem is léptetek kapcsolatba, máris megnevettetted. Mi lehet ennél jobb kezdés?


Összefoglalás


Amit kerülj:

- Ne tarts kiselőadást magadról: ne írj 15 mondatnyi jellegtelen információt, mint a kutyád neve, szeretsz kirándulni, és hogy szívesen főzöl. A másik fél csak elalszik rajta.

- Kerüld a "Komoly kapcsolatot keresek." és társai kijelentéseket. Nem, nem ettől leszel értékes csaj, vagy komoly szándékú pasi. Jó, hogy nem egyenesen azt írod ki, hogy: "Összeházasodunk holnap?". Ezek csak elijesztik a másik felet. Az elején ne a világmegváltás legyen a célod, egyszerűen csak ismerkedjetek, a többi pedig majd elválik. Ha dolgotok van egymással, úgyis komolyra fordul.

- Kerüld a mélyen szántó idézeteket, bölcsességeket a profilodon. Elhiszem hogy Neked sokat mondanak, meg biztos értékesek, de ezek nem olyan információk, amikkel indítani kell. Képzeld el, ha ismerkednél valakivel személyesen, és egy idézet bölcsességgel találna be az első beszélgetésnél. Menekülnél előle, ugye?

- Alapvetően ne vedd túl komolyan magad. Tudod, első benyomás. Az, hogy mit látnak Rólad először, az hatványozottan nagyobb súllyal bír, mint az, hogy 3 nap beszélgetés után mit mutatsz.


Ami működik:

- Fő a lazaság és a humor! Egy ütős, humoros bemutatkozással bárkit gombnyomásra leveszel a lábáról.

- Légy meghökkentő, adott esetben kicsit pimasz! Persze az udvariasság határain belül.

- A bemutatkozásod legyen rövid, humoros és legyen benne csavar. Ne írj vontatott, hétköznapi dolgokat, mert a kutya nem fogja végig olvasni.

- Legyél önirónikus! Kutatások is bizonyítják, hogy az az ember, aki tud nevetni magán, instant szimpátiát nyer.

- Látszódjon, hogy szereted magad és felvállalod aki vagy! Ha vegán vagy, állj bele! Vagy épp ellenkezőleg: húst eszel hússal, írd ki! Ha csak egyszínű ruhákat hordasz, írd ki úgy, hogy érdekes / vicces legyen! A lényeg, hogy azt lássák, hogy elfogadod magad így ahogy vagy, és boldog vagy a bőrödben. Ez a mentalitás önbizalmat sugároz, és szimpátiát fogsz vele sugározni.


Nagyjából ennyit tudtunk írni a jó bemutatkozásokról, bízunk benne, hogy kicsit segíthettünk neked ezzel a pár mondattal.


A cikkünknek egyébként elkészült a folytatása is, amit itt elolvashatsz:



Összegzésképp azért ne felejtsük el, hogy a bemutatkozás mellett a jó fotók elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeres legyél az online társkeresésben. Ha Te is szeretnél olyan fotókat, amivel könnyebben fogsz ismerkedni, keress minket bizalommal!


Nem a levegőbe beszélünk, csúcskategóriás társkereső képeket készítünk:



Még több infót ebben a videóban megtalálsz társkereső fotózás témában:




Már több mint 800 Tinder fotóalanyunk szavazott bizalmat nekünk:



Férfiként itt találod az infókat:


Nőként pedig itt:



bottom of page