top of page
  • Szerző képeTamás Horváth

10 egyszerű tipp, hogy több csaj húzzon jobbra a Tinderen (ingyenes verzióval)

Frissítve: 2 nappal ezelőtt

Úgy érzed nem kapod meg azt a kellő sikert az online társkeresőkön, amit szeretnél?

Megvolt a regisztráció, mindent kipróbáltál már, de egyszerűen semmi nem működik?

Nos, ilyenkor jön a válasz az ismerőseidtől: a társkeresőkön nem lehet minőségi csajokat felszedni. A Tinder használata haszontalan hülyeség, amibe csak az idejét és a pénzét fekteti az ember, tök fölöslegesen.

De biztos, hogy így van ez? Valóban időpazarlás az online társkeresés, vagy talán valamit rosszul csinálsz?


(Infó: ez a posztunk elsősorban férfiaknak szól. Amennyiben női Tinder tippekre vagy kíváncsi, katt ide: Kérem az 5db női Tinder tippet)

Tinder tippek

Nos, kezdjük azzal, hogy abszolút értjük a benned lévő csalódottságot. Az a tapasztalatunk, hogy negatív vélemény az online társkeresésről általában akkor alakul ki, ha valaki nem tudja megfelelően használni az említett platformokat.


Az első, amire rögtön ki kell térnünk: A Tinder Algoritmusa.

Mi az az algoritmus? Kérlek szépen egy program, ami azért felel a Tinder rendszerében, hogy olyan felhasználóknak mutasson meg téged, akikkel a leginkább összeillesz. Bizony, ilyen is van.

Ha egyelőre lövésed nincs az algoritmus működéséről, kérlek olvasd el ezt a cikket, legyen ez a nulladik lépés:
Nos, akkor menjünk tovább, most már te is látod, hogy a Tinderezésnek saját módszertana van. Mókás lehet most ezeket a sorokat olvasnod, bizonyára azt gondolod, hogy: De hát milyen "tudomány" kell ehhez? Szögezzük le az elején: mi nem szeretnénk téged semmiről meggyőzni, nem azt kérjük, hogy ránk hallgass.


A Cornell Egyetem eredményei bizonyára meggyőzőbbek lehetnek. Az egyetem hallgatói végeztek egy egész mélyremenő kutatást a Tinderrel közreműködve 250.000 férfi és 240.000 női profilt megvizsgálva.


Hát, elég velős anyag. Ez a cikk azért jött létre, hogy ne kelljen átmennetek ezen a pdf-en, hanem zanzásítva kiszedjük Nektek a lényeget.


A pdf összegezve ezt a fő üzenetet tartalmazza:

"Az online világban is, bizony létezik az a dolog, hogy első benyomás. Azért nem húz jobbra annyi csaj amennyit szeretnél, mert rossz az online első benyomásod, rossz üzenetet közvetítesz."

Készítettünk egy TikTok videót is róla, ha csak 1 perced van, ez neked szól:

A TikTok-ra egyébként folyamatosan töltjük fel a tartalmakat a témában, érdemes bekövetni minket. 😊


De vissza a témánkhoz: az online első benyomás tehát ugyanolyan folyamat, mint a személyes első benyomás. A legjobb formádat kell nyújtanod, amit a profiloddal fogsz tudni megmutatni. A célod ugyanis, hogy a csaj jobbra húzzon téged, és eljussatok az első találkozóig.


tinder használata
Nos, bevezetőnk után, jöjjön a kutatásból kiszedett 10 tipp, hogy több párba állásod (matched) legyen a társkereső platformokon.


1. A pasik szépséget, arcot keresnek a társkereső platformokon, a lányok viszont egy fajta kisugárzást.

Az első tippünk egyfajta iránymutatás. Az első és a legfontosabb amit meg kell értened, hogy a csajok nem kíváncsiak se a félmeztelen tükör szelfidre, se a kigyúrt testedre az edzőterem öltözőjében, de még a vadászrepülő makettedre sem. A lányok lifestyle-t keresnek. Röviden az üzenet, amiről a profilodnak szólnia kell:


"Én egy kiegyensúlyozott férfi vagyok, jól érzem magam a bőrömben és boldog életem van."

Ezt kell a profilodnak mutatnia.

Ez nem azt jelenti, hogy luxus környezetben kell pózolnod sportautókkal. Egyáltalán nem az anyagi javak számítanak, sőt. Az autóval és pénzzel pózolást a lányok kifejezetten visszataszítónak tartják (a normálisabbak persze).

A lényeg, hogy mutasd meg magad, mutasd meg milyen dolgokkal foglalkozol, hova jársz kikapcsolódni, mit csinálsz szabadidődben, ki vagy te valójában.


Csaknem 800 Társkereső Fotózásunk volt az elmúlt két évben, működő Tinder képekre az alábbi fotóink kitűnő példák:2. Töltsd ki a Tinder bio-d megfelelően.

Első körben nézzük meg mit értünk bio alatt. A bio a Tinder profilod leírása, az a pár mondatos bemutatkozás, amit azért írsz ki, hogy a másik fél megtudjon rólad 1-2 dolgot, ami felkeltheti az érdeklődését.


Nem egy, nem kettő férfival beszélgettünk már, akiket fotóztunk, és a következőkre panaszkodtak: "Hát nem értem miért nincsenek Tinder match-eim, pedig én annyira igyekszem". Csak kíváncsiságból elkértük a telefonját, hogy mutassa már meg a profilját. A bio-ja totál üres volt. Feltesszük a kérdést: hogy szeretnél úgy megfelelő első benyomást kelteni, hogy üres a bemutatkozásod? Vagy esetleg ott valami csak számodra érthető bölcsesség, megfejthetetlen réteg igazság található?


Milyen a jó profil leírás?

Sok helyen azt olvasni, hogy rövid. Ez nem teljesen igaz. A jó profil bemutatkozás lényege az, hogy a másik fél megtudjon rólad 1-2 valós információ morzsát, mindezt egyszerűen, érthetően és kreatívan.


A profil leírásokról írtunk két cikket, amiben konkrét kreatív példákat is mutatunk. Mielőtt tovább mennél, olvasd el ezeket, sokat fognak segíteni:Ha megvagy, menjünk is tovább. A cikkből tehát kiderül, hogy nem kell a bio-val megváltanod a világot, azt majd később. A bio (profil leírás) feladata annyi, hogy felkeltse az érdeklődést.

Érdemes kitenned a bemutatkozásodba hogy mivel foglalkozol, mi az ami érdekel téged, humoros formában megfogalmazva.


Az alábbi ábra azt mutatja meg, hogy akinek van ütős Tinder bemutatkozása, sokkal több párba állást ér el ér el, mint akinek nincs:


Tinder bio tippek

Írtunk egy cikket, amiben konkrét bemutatkozás példákat írtunk össze:3. Ne tölts fel szelfiket!

Orrbitális hiba. Mindig olyan fotókat használj a profilodon, amit valaki más készített. Az, ha szelfijeid vannak fent, azt az üzenetet tartalmazza, hogy egy magányos ember vagy, akinek egy barátja sincs, aki mondjuk tudna róla egy-egy fotót készíteni. A legjobb természetesen, ha profi fotóssal dolgozol, az hozza a legnagyobb javulást az eredményeidben. A profit húzzuk alá kétszer, mert sokan állnak úgy hozzá, hogy "Majd megoldom én azt, az unokaöcsém hobbi fotós, megkérem hogy kapjon már le.." Most nincs időnk belemenni, hogy ez miért vakvágány, röviden összefoglalva erről az a véleményünk, hogy a fotózás végső soron egy szakma. Hidd el, jobb profira bízni. A hajadat sem vágja le az unokaöcséd, illetve az autódat sem szerelteted a szomszéddal. De ha érdekel, hogy miért nem jó az, ha amatőr fotóssal dolgozol, erről részletesebben itt írtunk: Miért ne dolgozz amatőr fotóssal?


A lényeg tehát: kevesebb szelfi, több életszerű pillanatkép!4. Kösd be a közösségi média és zenei profiljaidat.

Mint azt az előbb is mondtuk, a lányok szeretnének megtudni rólad dolgokat, mielőtt döntenek. Ehhez szuper módszer, ha az Instagramodat, és mondjuk a Spotify fiókodat bekötöd a profilodba. Szuper információ és kapcsolódási pont mondjuk a közös zenei érdeklődés! Ha a lány pedig átmegy az Instagram csatornádra, látja, hogy közösségileg aktív vagy, nem egy elefántcsont toronyban laksz, ez is szuper meggyőző lehet. Ha a 40-es éveidben keresel párt, vagy afölött vagy, akkor is érdemes összeraknod egy Instát, hidd el, ez már nem a fiatalok platformja, a te korosztályod is jelen van már ott. A huszonévesek rég a TikTok-on vannak. 😉


5. Ésszel használd a társkereső appokat!

Csomó sráctól hallottuk azt, hogy neki az a stratégiája, hogy mindenkit jobbra húz és akkor abból csak lesz valami.. Na de könyörgünk, ha ezt csinálod, ezt sürgősen hagyd abba. Miért követsz el orbitális hibát ezzel? A Tinder egy komplex informatikai rendszer, ami bonyolult algoritmusok alapján osztályozza a felhasználókat. A felhasználók az alapján, hogy hányan húzzák jobbra őket, és ők kiket húznak jobbra, értékeléseket kapnak. Azzal, ha te fűt-fát és a szomszéd nénit is jobbra húzod, a profilod értékelése a béka feneke alá kerül. Ez azt fogja eredményezni, hogy rosszabb minőségű profilokat, magyarul: irrelevánsabb lányokat fog neked dobálni a rendszer, amivel csak a saját dolgodat nehezíted meg.

Ha eddig esetleg belefutottál volna abba, hogy mindenkit jobbra húztál, érdemes újra regisztrálnod a profilod egy új telefonszámmal, hogy tiszta lappal indulj.

Ha esetleg abba futnál bele, hogy nem írnak vissza neked a lányok, ezt a cikkünket ajánlom: Miért nem írnak vissza a Tinderen?


Ami még piszok fontos, kommunikálj jól! Nincs is annál rosszabb, mint amikor egy kínos mondattal megölöd a beszélgetést. Arról, hogy mik azok a nyitószövegek, amik garantáltan működnek, itt írtunk:
6. Minimum 7, de inkább 10db kép legyen fent a profilodon.

A kutatás alapján, a képek minősége és mennyisége akár meg tízszerezheti a párba állások mennyiségét. A társkeresőkön a képek döntenek.


Ha meg kellene határozni egy szabályt, akkor prioritás a következő:

1. az első a fotó, és a fotóid minősége / tartalma

2. a második a profilod leírása, mennyire szellemes, vagy megkapó

3. a harmadik pedig az egyéb információk (zenei profil, Instagram és egyéb közösségi média csatornák)


A portré fotókat megfelelően kell méretezni a feltöltés előtt, hogy ne legyenek homályosak, ez is nagyon fontos. A megfelelő Tinder képarányokról itt írtunk bővebben.


7. Ne szorulj be egy platformra.

Nem tudom tudtad-e, de a Tinderen kívül van még jó pár felület, ahol érdemes próbálkoznod. Ott van például a Facebook Társkereső, vagy a Happn, illetve vannak kifejezetten olyanok, amik pont a Tinder hibáit igyekeznek kijavítani (Bumble), és sokkal jobb eredményeket lehet elérni rajtuk.

Erről is írtunk egy szösszenetet, érdemes ránézni:8. Mosolyogj!

A mosoly jelentőségét még most is alulértékeljük. Ez szimpla pszichológia, sokkal szimpatikusabbnak gondoljuk azt az embert, aki egy mosollyal fogad bennünket, ez a valóságban és az online térben is igaz.

A feladatod tehát, olyan profil készítése, ami az 5-6 képből minimum 1-2 mosolygós fotót takar. Ebben szintén egy szakember könnyedén segíthet neked. A profi fotósok abból élnek, hogy "megmosolyogtatnak" embereket egy-egy fotó erejéig.


9. Hitelesítsd a profilod.

Ezt a lépést mindenképp érdemes megtenned. A profilod hitelesítése arra van, hogy igazold, hogy a feltöltött képeken igen is te vagy, és a profil a tiéd.

Az utóbbi időkben eléggé megszaporodtak a hamis profilok, amikor valaki mások adataival használja a platformot, ezért vezették be ezt a funkciót.

A hitelesítés mindössze annyiból áll, hogy feltöltesz egy fotót magadról, amivel a Tinder látja, hogy a fotón te magad vagy.

Ezt követően, kapsz a profilodon a neved mellé egy pipát és máris hiteles a profilod, amit majd a nők is látni fognak - számukra ez fontos, mert nőként azért kicsit para az online társkeresés.

Hogy hogyan tudod hitelesítésen a profilod, ITT elolvashatod lépésről lépésre.10. Legyenek társkeresőre optimalizált képeid.

A pasik minden harmadik lányt, a lányok minden huszadik pasit húznak jobbra. Mit jelent ez? Hát azt, hogy a lányok sokkal jobban válogatnak mint mi a férfiak, tehát nagyon erős verseny van a pasik között. Az által, hogy jobb minőségű képeket használsz, versenyelőnyhöz jutsz a többi férfival szemben.

A képeid minősége (élesség, kompozíció, színek) nem csak azért számít, mert több lány húzhat jobbra, hanem a Tinder algoritmusa is előrébb fog téged rangsorolni, értékesebbre kalkulálja a profilod, és jobb csajoknak fog téged megmutatni.


Egy jó nyitóképre példa, amit szintén mi készítettünk:

Tinder nyitókép tippek

+1 tipp: Érdemes egy profival elkészíttetned a fotóidat.

Egy iPhone vagy a legújabb Huawei biztosan nem lesz elég. Sajnos még a modern telefonok sem veszik fel a versenyt a professzionális kamerákkal. Az elsőre jó megoldásnak tűnhet, ha a lakótársadnak vagy a legjobb haverodnak van egy profi fényképezőgépe, viszont ez még közel sem minden. Sajnos ezzel sem fogtok sikerre menni.


Arról, hogy miért nem ajánlott, sőt kifejezetten káros amatőr fotóssal elkészíttetned a fotóidat, itt írtunk bővebben:


Emlékezz tehát vissza a legelső pontra:


“A férfiak szépséget, arcot keresnek a Tinderen, a nők pedig egy fajta kisugárzást.”

Ennek alapján, az, hogy valaki csak simán lefotóz téged édes-kevés. Itt olyan képeket kell rólad csinálni, amik a társkeresőkön jobb eséllyel működnek. Hidd el lehetséges, még télen is.


Erről egy külön blog-posztot lehetne írni, hogy milyen szögből, milyen objektívvel, milyen fényekben ideálisak ezek a portré képek, de erre itt már sajnos nincs idő.


Ezt a speciális műfajt, mint a Társkereső Fotózás, a profi fotósok közül csak kevesen tudják, mert ehhez a Tindert, a Bumble-t vagy a Happn-t, esetleg Badoo-t, Elittárs-t, Randivonalat, mint platformokat kell ismerni.


Mi közel 800 Társkereső Fotózás után, a fotóalanyaink visszajelzéseiből, kialakítottunk egy olyan stílust, amely a lifestyle fotókon, és a pillanatképeken alapszik.


Ez által, olyan fotókat készítünk, amelyek már kitesztelt, működő beállításokat takarnak.

Amennyiben te nem szorulsz segítségre, ajándékozni is tudsz Tinder fotózást:Hitelességünket már több mint 800 fotóalanyunk igazolja:


Ha inkább videóban néznéd meg a részleteket:
A részletes információkat olvasd el a Társkereső Fotózással kapcsolatos oldalunkon, ahol megtalálod az árakat, és még több hasznos információhoz juthatsz, hogy a legjobb csajok megtaláljanak téged:


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page