top of page
  • Szerző képeAttila

Online ismerkedés: itt a Nagy Randi App Körkép!

Frissítve: márc. 4.

Bizonyára te is próbálkoztál már az online ismerkedéssel. Évről évre egyre népszerűbb ez a műfaj, a randi applikációk és ismerkedős weboldalak 2-3 évente duplázzák a felhasználóik számát.


Annyi ilyen oldal van már, hogy egyenesen művészet eligazodni köztük: könnyű elveszni a káoszban. Melyik platform való Neked? Hol próbálkozz, hogy a legnagyobb sikert érd el? A válasz nem annyira egyszerű, mint elsőre tűnik, ezért úgy döntöttünk szentelünk ennek egy cikket.


tinder tippek


Biztos azon a platformon próbálkozol, ami a Neked való?


Egy korábbi cikkben már megállapítottuk, hogy az online ismerkedés ma már népszerűbb, mint a személyes. Rohanunk, sosincs időnk, ráadásul az is elképzelhető, hogy a környezetünkben lényegesen több a foglalt csaj/pasi, mint a szabad. Aki pedig szingli, az is, hááát… fogalmazzunk úgy, hogy nem véletlenül az. Így próbáljon élőben párt találni az ember.

Nőként ez a folyamat talán még nehezebb, amiről írtunk is egy külön cikket.


A randiappok ezt a problémát hivatottak megoldani: segítenek, hogy megismerj olyan embereket, akikkel amúgy nem igazán futnál össze, és akik közül akár a párod is kikerülhetne.


Ha nem jön össze, simán lehet, hogy rossz appot használsz.

„A csajok csak egótuningra használják.”

„Az elvált anyukák gyűjtőhelye.”

„Tele van gáz emberekkel.”

„Mindenki csak szexet akar.”


Tuti, hogy te is hallottad már a fenti mondatokkal a társkereső appok kapcsán. Mindegyikben van igazság, de nem feltétlenül kell ezek alapján beskatulyázni az összes alkalmazást. Ráadásul néha csak a szóbeszéden, féligazságokon alapul a negatív vélemény, nem feltétlenül a valóságon.


Akinek nagyon nem jön össze az online ismerkedés, az lehet, hogy egyszerűen csak rossz helyen van, és a használt app nem igazán azt adja neki, amit várna. Ismerd meg kicsit jobban a 7 legnépszerűbb Magyarországon használt platformot, hogy úgy kereshess társat, ahogyan neked megfelel!


Tinder


Nyilván a Tinder az első a sorban, nem véletlenül: ez az online társkereső alkalmazások királya. Világszerte itt vannak jelen legtöbben (mintegy 80-100 millió aktív felhasználója van). Az is hallott már róla, aki még életében nem regisztrált hasonló felületre.


Nagyon jó benne, hogy villámgyorsan szűkítheted a potenciális partnerek körét egy kilométeren belülre, azaz sehová sem vezető távkapcsolatok rögtön kizárva, de emellett természetesen egyéb tulajdonságok alapján is szűrhetsz.


Persze elsődlegesen úgyis a fotók beszélnek, de aki kép alapján tetszik, arról jó esetben olvashatsz is pár mondatot, mielőtt jobbra húznád. Apropó, jobbra húzás: a Tinder világában ez a like, vagyis ez jelenti, hogy tetszik a másik. Amennyiben ő is jobbra húz, létrejön a match (egy közös beszélgetés), és csak ezután tudtok kommunikálni. Ha ő nem húz jobbra, akkor ennyi volt. Kéretlen üzenetek tehát nincsenek – ezt sokan értékelik.


Egyébként a kreatív Tinder bemutatkozásokról itt írtunk két cikket:


Miért jó a Tinder, és miért kevésbé?


Nos, a Tinder nagy előnye, hogy sokan vannak a platformon. Ez kétségtelenül jó. Viszont, a nagy létszám nagyobb versenyt is eredményez.

A Tinderen egyébként nagyon el van csúszva a férfi női arány: kb. 70-30%, tehát a felhasználók 70%-a férfi, 30%-a nő.

Ha tehát nő vagy, akkor a Tinder számodra egy aranybánya.

Az átlag női felhasználók a regisztráció utáni első napban már 40-50 párba állással rendelkeznek, tehát nőként mindenképp javasoljuk számodra a Tindert.


A fentiekből adódóan férfiként viszont kifejezetten nehéz a Tinderen ismerkedni. Egy átlag férfi felhasználó gyakorlatilag vért izzad, mire el tud hívni egy csajt egy randira. Pontosan azért, mert a nők fiókjaiban százával állnak a match-ek, és nagyon kevés az esélye, hogy épp te leszel a befutó.

Persze ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen a dolog, ha ügyes vagy, óriási eredményeket tudsz elérni, viszont nagyokat is tudsz bukni. A Tinder sikerhez férfiként már nagyon ismerni kell a platform algoritmusát, nagyon jó képeket kell használni, sokat kell "trükközni", hogy népszerű legyél. Ha rosszak a képeid, nincs kreatív bemutatkozásod és jó nyitószöveged, esélytelen hogy bárkit is összeszedj a Tinderről.


Amennyiben férfiként szeretnéd tudni, hogy milyen trükkökkel lehetsz eredményesebb a Tinderen, erről itt olvashatsz bővebben:



Amennyiben pedig érdekel a Tinder algoritmusának működése, és hogy hogyan tudod azt meghekkelni, ide kattints:



Összefoglalva tehát: a Tinder egy jó platform, csak kicsit már túltelített. Nőként szabad a pálya, biztos elégedett leszel vele, férfiként viszont nagyon ügyesnek kell lenned hogy sikereket érj el.

A túltelítettség miatt a Tinderre 10/8 pontot adtunk.


Badoo


A Badoo is tekintélyes számú felhasználóval rendelkezik, világszerte havonta kb. 150 millióan látogatják. Viszont főleg a 40 fölötti korosztály használja, emiatt a fiatalok jelentős részének eleve kiesik, illetve jó néhányan a „felhozatalt” is kifogásolják – habár ez eléggé relatív.


Amiért a Badoo-t sokan kritizálják, az az, hogy viszonylag kevés információt ad az ingyenes verzió. A „match” tehát nem olyan egyszerű, mint a Tinderen, ha nem szeretnél pénzt ölni az app használatába.


Némi kreditért cserébe ugyanakkor lehetőséged van kiemelni a profilodat, hogy többen lássák, így több kezdeményezést is zsebelhetsz be.


Összefoglalva:

A Badoo már eléggé kiment a divatból, jellemzően az idősebb korosztály használja, és emellé még drága is.

Mi 10/5 pontot adtunk ennek a platformnak.



Bumble


Érdekesség: a Bumble, mondhatni, a Tinder és a Badoo házasságából jött létre, ugyanis Whitney Wolfe Herd, a Tinder egyik alapítója, valamint Andrej Andrejev, a Badoo egyik létrehozója alkották meg.

Ez a randiapp egy kicsit rendhagyó: itt kérem, hölgyválasz van, vagyis a nők válogatnak a férfiak között!

A Bumble a Tinderhez hasonlóan helyalapú, és itt is a jobbra húzás jelenti a tetszés kifejezését. A legnagyobb különbség, hogy itt csak a nők kezdeményezhetnek kapcsolatot a férfiakkal, utóbbiak ülnek a babérjaikon, és várják a sült galambot – ezúttal teljes létjogosultsággal. A folyamat egész pontosan úgy néz ki, hogy miután mindketten jobbra húztátok egymást, a nőnek kell először a férfira írnia, csak úgy keletkezik köztük beszélgetés.

A Bumble ráadásul a társkeresőknek oly gyakran felrótt időhúzást is felszámolja: párba állás esetén a hölgyeknek 24 óra alatt dönteniük kell a kapcsolatfelvételről, utána elvész a lehetőség.


A Bumble szépen tör felfelé, 2021 elején átlagosan havi 42 millió felhasználója volt – nem annyi, mint a Tindernek, de tény, hogy abszolút van helye a versenyben. Sőt, az amerikaiaknál a 18-25 közötti korosztályban már át is vette a vezetést! Ha így halad tovább, komoly esélyei vannak a trónfosztásra.


És hogy ez minek köszönhető? Annak, hogy a Bumble a Tinder legnagyobb hibáját korrigálja, mégpedig azt, hogy a nők egyszerűen nem válaszolnak a férfiaknak. Mivel a Bumble esetében eleve a nőké a kezdőlépés, ilyen helyzet nem fordul elő. Ennek köszönhetően a Bumble-en sokkal jobb a férfi-női arány, majdnem kb. 60-40%, ami egy sokkal jobban használható platformot eredményez.


Összefoglalva:

A Bumble egy kiválóan használható app, férfiak és a nők számára egyaránt. Az egyetlen hibája, hogy egyelőre kevesebben vannak rajta mint a Tinderen, de szerintünk ez 2-3 éven belül megfordul, és ez lesz a vezető ismerkedős applikáció.

A kevés létszám miatt adtunk 10/9 pontot.



Happn


Ismerős a szitu, hogy látsz egy jó csajt reggel a metrón, és annyira, de annyira szeretnéd megtudni, hogy ki ő, de leszáll, mielőtt elszánnád magad, hogy megszólítsd? Alapból ilyenkor akár örökre el is tűnhetne, de egy app segítségével megtalálhatod!


A Happn alapötlete szuper: azokat az embereket mutatja meg neked, akikkel összefutsz a mindennapok során, de esetleg pont elkerülted, nem vetted észre, vagy csak élőben nem merted/nem volt lehetőséged megszólítani. Tudod, a jó csaj reggel a metrón, az a helyes srác a pékségben stb. Persze csak akkor, ha az illető is Happn felhasználó.


Az alkalmazás a GPS adatok segítségével tudja, merre jársz, és felsorakoztatja neked 250 méteres körzetben azokat, akik szintén arra járnak éppen. Persze utólag is csekkolhatsz: este visszanézheted, kikkel futottál össze aznap, és ha esetleg kihagytad a lehetőséget, online pótolhatod. A Happn tulajdonképpen csak az orrod elé tolja azt, ami mellett elbambulsz napközben.


Hátrányként említhető, hogy a magyar felhasználók szerint nálunk viszonylag kevés a regisztrált tag, így nem túl nagy a merítés. A tagok száma azonban dinamikusan növekszik, így ez a hátrány valószínűleg hamarosan el is tűnik.


Összefoglalva:

Az ötlet szuper, kellenének még felhasználók, hogy igazán jó legyen. 10/7 pont.



Facebook Társkereső


Ez a Facebook tavaly indult társkereső szolgáltatása.

Nagy reményekkel mennek neki a már amúgy is telített piacnak, ugyanis Mark Zuckerberg szerint "Ez nem egy holmi felszedős app.", tehát a cégvezér komolyan gondolja a dolgot: szeretne egy olyan szolgáltatást csinálni, ahol tényleg minőségi, komoly kapcsolatokra lehet szert tenni.


Na de mi jellemzi a Facebook Társkeresőjét?

Kezdjük néhány alap információval. A legfőbb különbség, amiben a Facebook Társkereső eltér az elődjeitől, hogy ez egy már a meglévő közösségi oldalon található funkció és nem külön álló alkalmazás. Ez akár aggodalomra is okot adhat, hiszen nem feltétlenül szeretnénk, ha a Facebook ismerőseink tudnák, hogy online ismerkedünk. A jó hír, hogy biztos lehetsz benne, hogy a Facebook Társkereső profilod teljesen elkülönül a rendes profilodtól és külön aktiválnod kell, illetve külön "társkeresős" profilt kell létrehoznod. A profilodon nem fog látszani, hogy használod a randi verziót és a társkeresős profilod nem fog megjelenni a Facebook ismerőseidnek. Sőt, ha maximális diszkrécióra vágysz azt is beállíthatod, hogy ne mutasson meg téged az ismerőseid ismerőseinek sem, mint lehetséges ajánlás.

facebook társkereső

Fotó: Facebook


A Tinderrel ellentétben itt nem kell megvárni, hogy a kiszemeltünk is kiválasszon minket, azonnal írhatunk a szimpatikus felhasználóknak, ugyanakkor, ha valaki nem kíváncsi az üzenetek küldőjére, egy kattintással letilthatjuk az illetőt, aki ezt követően többé nem tud kapcsolatot kezdeményezni.


Ezen kívül, közös csoportokban is tudunk ismerkedni, vagy közösen visszajelölt események alapján: tehát ha van egy buli, amiben a kiszemelteddel mindketten visszaigazoltatok, rá tudsz írni.


Ami nagy meglepetés volt a megjelenéskor, hogy a Facebook ismerkedős szolgáltatásának minden funkciója teljesen ingyenes.

Tehát lényegében semmiért nem kér pénzt, az app, de ezzel vigyázzunk.

Az ingyenes szolgáltatásoknál ne felejtsük el, hogy az adatainkkal fizetünk.


Összefoglalva:

A Facebook randi szolgáltatása egy friss szoftver. Nincs olyan múltja mint a többi appnak, tehát a messzemenő következtetésekkel még várnánk. Jónak tűnik, kifejezetten csábító, hogy teljesen ingyenes, de a Facebook adatbotrányok miatt vigyázzunk a céggel. Érzékeny adatokat nem érdemes megadni nekik, de egy próbát megér. 10/7 pontot adtunk rá.




Magyar társkereső oldalak, amiket sokan használnak


A fenti 5 applikáció nemzetközi, de meg kell említeni népszerű magyar társkeresőket is.


Elittárs


Az Elittársról valószínűleg hallottál már. Nagyon sokan szeretik, és nem véletlenül: ahogy a neve is sugallja, ez a tanult, igényes emberek társkeresője. A többihez hasonlóan ennek is vannak ingyenes és fizetős funkciói. Sikere leginkább abban rejlik, hogy egy személyiségteszt kitöltése után egy algoritmus segítségével olyan potenciális partnereket ajánl a rendszer, aki megfelel a saját személyiségednek. Így nagyobb az esélye annak, hogy akivel kapcsolatba lépsz, tényleg hozzád való lesz.


Ebből már sejtheted, hogy az Elittárs kifejezetten a hosszútávú kapcsolatok kialakítását igyekszik elősegíteni. Ha nincs kedved vaktában lövöldözni, és nem mennél egy bizonyos szint alá, ez az oldal lehet számodra ideális.


Összefoglalva: Az Elittárs inkább az idősebb korosztályé, de nem olyan gagyi módon mint a Badoo. Ha elkezded használni, jó eséllyel érhetsz el egész pozitív eredményeket. Nagy hátránya az, hogy csak weboldalként érhető el, applikáció formájában sajnos nem. 10/8 pontot adtunk neki.



Randivonal


Magyarországon szintén nagyon sokan használják a Randivonalat, amiről muszáj megemlíteni, hogy nagyon felhasználóbarát, könnyű rajta kiigazodni. Az ingyenes és a fizetős funkciók egyensúlya kicsit érdekes: üzenetet kaphatsz anélkül, hogy előfizetnél, de válaszolni már nem fogsz tudni rá. Kedvelhetsz is másokat az ingyenes verzióval, habár ez is elég nehézkes, mert ahhoz már fizetni kell, hogy nagyban megnézhesd a másik képeit.


Legtöbben itt is komoly kapcsolatot keresnek, illetve a férfi-nő arány viszonylag kiegyensúlyozott: a felhasználók 56%-a férfi és 44%-a nő. Főként a 30-45 évesek preferálják ezt a társkeresőt, ugyanis a regisztrált tagok fele közülük kerül ki – ha tehát magad is 30 fölötti vagy, ez lehet a Te tereped!


Összefoglalva:

Azt gondoljuk, hogy ez is egy eredményes platform lehet, bár hátránya ennek is, hogy csak weboldal formájában érhető el, applikációja nincsen. Ezért adtunk rá 10/7 pontot.



Mindegyik másban jó


Az eddigieket összegezve, győztest elég nehéz hirdetni, de azért körvonalazódik a kép:

  • A Tinder még mindig piacvezető, de tagadhatatlan, hogy erősen túltelített, ami a férfiak számára megnehezíti a sikeres párkeresést, egyre többen csalódnak benne.

  • A Happn tök jó ötleten alapszik, annyira a közeledből szemezget, hogy még csak nagyon utazgatni sem kell egy találkáért – ez sokaknak fontos lehet.

  • A Bumble ugyan nőpárti, ami első ránézésre nem biztos, hogy szimpi a pasiknak, de valójában nekik is jó: itt nem a férfiaknak kell kapálózniuk, nincs válasz nélkül hagyott levél a csajok részéről, hiszen náluk a labda, ők kezdeményeznek. Ha a Tinderből kiábrándultál, ez a te platformod lehet.

  • A Badoo-t szidják legtöbben, lehúzósnak tartják, mert túl sok funkció csak fizetősen érhető el, és a felhozatalt is bírálják. Ez az egyértelmű vesztes.

  • A Facebook Társkereső az ifjú titán, aki mögött egy dollár milliárdos cég van, intenzíven jön fel, még akár jó is lehet, érdemes megpróbálni.

  • Ha inkább magyar oldalon keresgélnél, az Elittárs és a Randivonal is jó választás, de nem feltétlenül huszonévesek számára.

Szerintünk ár-érték arányban a Bumble a leginkább figyelemreméltó, nem véletlen, hogy bizonyos korosztályokban már veri a Tindert – valószínűleg előbb-utóbb teljesen átveszi a vezetést. Óriási ötlet volt a nők kezébe adni a kormányt, hiszen ezzel a Tinderből kiábrándult férfiakról le is kerül a nyomás.


Hogy neked mi lesz jó, azt csak Te tudhatod: nőként szeretheted a Bumble-t, mert biztos nem fog senki rád írni kéretlenül. Ha neked prioritás, hogy tényleg a közvetlen közeledben legyen a potenciális partner, használd a Happn-t. Ha a minél nagyobb merítés a cél, a Tinder a barátod.


Egy viszont biztos: tökmindegy, melyik randiappot használod, béna szelfikkel, rossz minőségű képekkel kicsik az esélyeid.

Mindig a kép jelenti az első szűrőt – ha sikeres akarsz lenni, ahhoz jó fotók is kellenek.

Férfiként különösen nehéz dolgod van, ha nincsenek profi fotóid, a fent említett túltelítettség miatt.


Történetesen mi társkereső fotózással foglalkozunk, ami azt jelenti, hogy olyan képeket készítünk Rólad, amivel sikeresebben fogsz ismerkedni online.

Amennyiben te nem szorulsz segítségre, ajándékozni is tudsz Tinder fotózást:



Nem a levegőbe beszélünk, csúcskategóriás társkereső képeket készítünk:




Hitelességünket már több mint 800 fotóalanyunk igazolja:



Férfi társkereső fotózással kapcsolatban

olvass el több információt itt:


Női társkereső fotózással kapcsolatban

pedig itt érdeklődhetsz:







bottom of page