top of page
  • Szerző képeTamás Horváth

Mi az a Bumble Best Bees és hogyan működik?

Emlékszel, kis barátom hogy a múlt héten kitárgyaltunk egyfajta "Bumble cheatet" a Compliments funkciót? Azonban a dolog itt nem áll meg a mézes-méhes randi appnál, hiszen van még néhány említésre méltó dolog, mint például a Best Bees. 


Ha még nem olvastad volna a Compliments cikkünket, akkor feltétlenül tedd meg, hiszen ennek segítségével drasztikusan megnövelheted a match esélyét.

 


Most pedig nézzük meg, hogy mi az a Best Bees funkció, és miért is akkora királyság ez.


Mi az a Bumble Best Bees? 

Amennyiben ismered a Tindert, akkor nagyon hasonló az app Top Picks funkciójához


Ha pedig nem, akkor íme a lényeg zanzásítva: a Best Bees egy személyre szabott feed, ahol a Bumble algoritmusa választja ki azokat az embereket, akik (szerinte) a leginkább illenek hozzád


Ebben pedig az igazi jóság az, hogy csak olyan profilokat mutat, amelyeknél nagy eséllyel összejön a match. A legjobb (best) tehát nem azt jelenti, hogy "a legszebb, leghelyesebb", hanem azt, hogy a legnagyobb valószínűséggel vonzódik hozzád.


A Bumble algoritmusa figyelembe veszi azt is, hogy az alkalmazáson belül hogyan viselkedsz. Tehát, ha ész nélkül jobbra húzol mindenkit, akkor ez nagy valószínűség szerint a Best Bees-en is meglátszódik majd, vagy unblock a matchek számán.


Lehet, hogy az algoritmus csökkenti az esélyeidet azzal, hogy kevesebbszer ugrasz fel potenciális lehetőségként másoknak. Vagy pont fordítva: jutalmaz téged, és többször jön fel a profilod lehetőségként. 



Bumble Best Bees algoritmus


Hogyan választja ki a Bumble algoritmusa a Best Bees-eket?

A Bumble ugyanis az általad megadott adatok alapján választja ki a Best Bees-eket. 


Figyelembe veszi például a magasságot, hogy ellenőrzött-e a profilod, a testmozgási szokásaidat, a csillagjegyeket, az iskolázottságot, az ivási és dohányzási szokásokat, valamint a beszélt nyelveket is


Emellett az előző matchekből, vagy balra húzásokból származó adatokat is figyelembe veszi, hogy tovább finomítsa az ajánlásokat. 


Hogyan működik a Bumble Best Bees?

A Bumble alkalmazás alsó sávjában található gyémánt ikonra koppintva érheted el a Best Bees-t. Ezen a fülön belül aztán a profilok között váltogatva tudod kiválasztani a szerencsést. 


Amikor pedig egy olyan Best Bee-re bukkansz a Bumble-en, aki nagyon tetszik, érdemes egy Superswipe-ot küldeni a számára. 


Ilyenkor ugyanis a kiszemelted kap egy értesítést arról, hogy tetszik neked, így nagyobb a sansz a match-re is. 


Ingyenes-e Bumble Best Bees?

Igen, a Bumble Best Bees minden felhasználó számára ingyenes. Alapjáraton mindenki naponta négy Best Bee-t kap. De van egy bibi: ha hetente egynél több Best Bee-t szeretnél like-olni, akkor már bizony a Bumble Premiumra kell frissítened.


A prémium előfizetéssel egyébként korlátlan számban kedvelheted a Best Bee-ket, és  bárkit, a Bee Line-on, megkötés nélkül. 


Sajnos erre valóban csak a prémium funkció képes, az olcsóbb, Bumble Boost előfizuval ugyanúgy csak egy Best Bee-t tudsz kedvelni. 



Bumble Best Bees előnyei


A Bumble Best Bees előnyei

Nézzük meg először a Best Bees nyilvánvaló előnyeit. 


Időt takarít meg: maga a funkció minden nap összeállít egy listát a preferenciáidnak megfelelő profilokról, így nem kell keresztül-kasul swipe-olnod magad azokon, akik nem tetszenek



Nagyobb eséllyel lesz match-ed: a Best Bees algoritmusa leszűkíti a lehetőségeket négy olyan profilra, akikkel valószínűleg nagyon sok közös van bennetek. Így nemcsak a match lesz biztosabb, de nagyobb a sansz arra is, hogy jól fogjátok érezni magatokat az első randin



Bumble Best Bees hátrányai

mi-az-a-bumble-best-bees-és-hogyan-működik



A Bumble Best Bees hátrányai

Semmi sem fekete vagy fehér, épp ezért a Bumble Best Beesnek is van pár hátránya. Nézzük meg, mik is ezek.


Kevés opció: azért valljuk be őszintén, a fejlesztők nem nagyon erőltették meg magukat a napi 4 potenciális partnerrel, így ez szerintem egy elég nagy fekete pont


Legalább 1 match kell: ha nem látod a Best Bees-eket, akkor nem biztos, hogy a te készülékedben van a hiba. Ahhoz ugyanis, hogy hozzáférhess ehhez a funkcióhoz, legalább egy sikeres matchednek kell lennie. Ez a funkció tehát az abszolút kezdők számára elérhetetlen. 


Kevés ingyenes kedvelés: persze, ingyen van, úgyhogy az ember ne rinyáljon, de azért komolyan srácok… HETI 1 LIKE?! Értem én, hogy monetizálni kell az alkalmazást, de azért lehetnétek bőkezűbbek is. 


Előfizetés kell a funkció teljes körű használatához: ahogyan feljebb is írtuk, az app teljes körű használatához – azaz ahhoz, hogy naponta több mint egy profilt is kedvelni tudj – elő kell fizetned a Bumble Premiumra, ami nem olcsó mulatság: napi 1590 forint jelenleg



3 tipp a Bumble profilodhoz


3 tuti módszer, hogy vonzóbbá tedd a Bumble profilodat

Bár nem ismerlek, de ha jól sejtem, te is szeretnéd, hogy ne csak 1-2 ártatlan értesítés fogadjon, amikor belépsz a Bumble profilodra, hanem mondjuk 99+. Ha szeretnél mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a szám inkább az utóbbihoz, mint az előbbiekhez konvergáljon, akkor íme néhány tipp. 


1. Részletezd az érdeklődési körödet

Ha szeretsz túrázni, főzni, bringázni, beszélgetni, bárokba, klubokba járni, akkor mutasd is meg ezeket. 


Összesen 5 érdeklődést választhatsz ki, számtalan érdeklődési körből: 

  • Önfejlesztés

  • Sport

  • Kreativitás

  • Szabadidő

  • Hobbi

  • Filmek, sorozatok

  • Olvasás

  • Zene

  • Kaja és pia

  • Utazás

  • Kisállatok

  • És egyéb érdeklődési körök


Nagyon nehéz kiválasztani azt az 5-öt, ami igazán érdekli az embert, és talán még nehezebb ezek közül rábökni 1-re, ami mindegyiknél jobban érdekel. Szóval érdemes tartani egy kis önismeretet, mielőtt kiválasztod ezeket. Már csak azért is, mert ezek lehetnek a beszélgetés igazi katalizátorai, és ezek alapján választja ki majd számodra az algoritmus a Best Bees-eket is. 


2. Legyen rövid a bemutatkozás

Legyen rövid, de kedves és érdekes a bemutatkozásod. Senki nem akar litániákat olvasni, úgyhogy elég 3-4 sor, de az legyen ütős. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legjobb férfi, és női bemutatkozásokat, amikből inspirációt meríthetsz. 



3. Legyenek megnyerőek azok a fotók

Elsőnek válassz olyan képet, amin jól kivehető az arcod. Úgyis ez lesz az, ami elsőként megfogja az embert. Rakj ki magadról egy távolabbi, egész testes képet is, hogy aki érdeklődik, lássa hogy milyen a testalkatod. 


Mindenképp legyen olyan képed is, ami a hobbidat ábrázolja, legyen az túrázás, bringázás, olvasás, siklóernyőzés vagy bármi. Ha szeretsz kimozdulni, készíts olyan képet is, amin mondjuk egy bárban koccintasz a barátaiddal, netán épp egy koncerten őrjöngsz. 


A kérdés már csak az, hogy milyen típusú fotókat akarsz: profikat, amire egyből ráharapnak az emberek, vagy átlagosat, amit ásítva húznak balra? (Mondjuk nem tudom, van-e ember, aki az utóbbit választaná...)


Ha viszont az elsőt, akkor nézd meg ezeket a csodás fotókat, amiket mi készítettünk azoknak, akiknek már elegük volt a kevés értesítésből, és valami többre vágytak. 



Miután pedig ezzel megvagy, keress meg minket és foglalj időpont a társkereső fotózás szolgáltatásunkra. 



bottom of page