top of page
  • Szerző képeTamás Horváth

Mik azok a Bumble Complimentek? És mik a legkirályabb bókok?

Frissítve: ápr. 19.

Mi magyarok valahogy nehezebben lépünk ki a komfortzónánkból. Talán többek között ez is az oka annak, hogy még mindig sokkal-sokkal több Tinder felhasználó van, mint Bumble társkereső.


Pedig bizony a méhecskés randi appnak egy csomó király funkciója van; ilyen többek között a Bumble Compliment is. (Ne engedd magad összezavarni kis barátom, néha Compliment lesz, néha bók, de az is lehet hogy az izé.)


Egy szó mint száz, megéri tágítani a perspektívádat, és kipróbálni a Bumble-t, mert a csajok 100%-a szerint (tényleg, 10-ből 10 nő simán egyből rávágta), hogy a Bumble-ön sokkal több normális arccal találkozott. 


Arról, hogyan legyen több matched már írtunk részletesen, szóval ha most veszítenéd el a Bumble-szüzességedet, ezeket előbb mindenképp olvasd el, mielőtt tovább mennél ezzel a haladó, keményvonalas Jedi-anyaggal. 



Mi fán terem a Bumble Compliment funkciója?

A bók tulajdonképpen egy legális csalás. Ha nagyon tetszik valaki, akkor küldhetsz neki egy bókot, ami növeli az esélyét annak, hogy matcheljetek. 


A Bumble ugyanis nagyon hasonlóan működik a feljebb is említett Tinderhez. Tehát vagy Te, egy rendkívül helyes férfiállat, a képernyő egyik oldalán, a másikon pedig egy nagyon csinos hölgy, akiért a fél karodat odaadnád, hogy a másikkal fizess neki egy kávét. 



Mi az a Bubmle Compliments (másnéven bókok)?


Ha mindketten jobbra húzzátok egymást, akkor matcheltek, azonban itt jön a csavar: ugyanis a nőnek kell először rád írnia, erre pedig 24 órája van. Ezt ki tudod húzni Extenddel 48 órára, de ha akkor sem ír rád, akkor sajnos az a kávé felejtős marad. 


A Bumble egyébként eddig is próbálkozott különböző módszerekkel, hogy ösztönözze a felhasználókat különböző interakciókra. Ez is egyfajta “out of the box” kísérlet a fejlesztők részéről arra, hogy virtuálisan kikacsints a kiszemeltedre az online tömegből, és elbűvöld egy frappáns megjegyzéssel. 


Bumble Compliment küldése

A bók küldéséhez válaszd ki a kiszemelted profiljának azt a képét, amire reagálni szeretnél. Ezután az app bal alsó sarkában található sárga szív ikonra koppintva egy új üzenetmező jelenik meg, ahová beírhatod a bókodat. 


Jepp, ennyi az egész.



Bumble Compliment küldése


Persze ez nem olyan egyszerű. Egy bók ugyanis maximum 150 karakter hosszúságú lehet, és ne feledd, a compliment egyenértékű a jobbra húzással. További fontos tudnivaló, hogy csak akkor írhatsz majd a másik félnek, ha válaszol a bókodra; máskülönben ez olyan, mintha csak egy chatet kezdeményeznél match után.


Hogyan láthatók a bókok a Bumble-ön?

A Bumble Compliment-et a fogadó a főoldalon és a Beeline-on láthatja. Ez utóbbi esetben a Beeline-on egy értesítés jelenik meg a képernyő alján lévő szív ikonon. (Egyébként a Bumble értesítéseket is küld, amikor az appot elindítod.)


Ha tetszik a bókot küldő, akkor 24 órán belül jobbra húzással jelezheted, mielőtt a bók lejárna. Ha rákattintasz, egy új képernyőn láthatod a küldő rövidített profilját és a bókot is.


Bókok limitje a Bumblen

Na igen, semmi sincs ingyen és semmi sem tart örökké: Bumble felhasználóként hetente csak két bókot küldhetsz a kiszemeltednek. 


Eltűnhetnek a bókok a Bumble-ön?

Igen, a beszélgetések eltűnhetnek a Bumble-ön, de emiatt azért ne rohanj egyből a Dunának. Ennek az oka az lehet, hogy a másik fél törölte a profilját, vagy pusztán technikai hiba történtvagy épp nem jössz be neki. De oda se neki, több is veszett Mohácsnál. 

mik-azok-a-bumble-compliments-ek-és-mik-a-legkirályabb-bókok


Bumble Compliments ötletek



Kiszemeltél valakit, de nem tudod, milyen bókot írj? Van pár ötletünk

Nézzük meg, hogy mire kell odafigyelned a bók írása előtt. És ne aggódj, mutatunk pár szuper, konkrét példát is.


Legyél személyes 

Gondolom nem mondok túl nagy okosságot azzal, ha azt tanácsolom, hogy átgondolt és személyre szabott üzenetet írj, hiszen így nagyobb valószínűséggel figyelnek fel rád.


Ma már nem elég a “De szép kép””, “De szép helyen jártál!”, valami sokkal ütősebb kell. 


Alkalmazz fordított pszichológiát és kérdezd meg magadtól: miért húzom jobbra ezt a lányt/fiút? Mi tetszik benne? Mi az, ami megfogott? Miért akarok vele beszélgetni? Ha pedig megválaszoltad ezt magadnak, akkor írd le neki is, zanzásítva. (Ne feledd, csak 150 karakternyi helyed van.)


Legyél kreatív

Persze, könnyű azt mondani, és már a magyartanárod is ezzel zsibbasztott, de nekem elhiheted, hogy kreatívnak lenni nem nehéz. Nagyon sok ember feldobja a labdát, csak tudni kell, hogyan csapd le. 


Sokan írnak vicces biot, adnak meg kedvenc zenekart, kaját. Ezek mind-mind felhívások egy keringőre. 


Például, ha valaki szereti az Analog Balatont (egyébként elég sokan), és lesz egy koncert valamikor a közeljövőben, akkor Complimentben megkérdezheted, hogy “Egy Analog Balaton koncert [dátum]-én? Az első fröccsöt én állom! Btw neked melyik a kedvenc számod?” 


És hogy ez miért jó? 

 Megnézted a bemutatkozását, és azt hogy mi érdekli

✓ Megtaláltad a közös érdeklődést

✓ Határozottságot sugárzol azzal, hogy férfiként te tetted meg az első lépést, így kijátszottad a Bumble “elsőként a nők” szabályát (egy igazi badass arc vagy)

✓ Szintén határozott férfiként randira hívod, ráadásul olyan helyre, ahol sokan vannak (nem vagy creepy)

 Az első fröccsöt te fizeted, szóval világi jófej vagy (arról persze már nem szól a fáma, hogy a többit ő fogja)

✓ Kérdéssel zársz, ergo kicsikarod belőle, hogy írjon neked 


Szóval nem mindig kell viccesnek, és mindblow-módon kreatívnak lenned. Inkább figyelj az apróbb jelekre, és csapd le a labdákat. Keress közös pontokat, és használd ki ezeket arra, hogy randira hívd a kiszemelted.


Bókolj kérdéssel

A feljebb is alkalmazott kérdéssel való bókolást természetesen bármire lehet alkalmazni. Megdicsérheted pl. a kutyáját “De aranyos [kutyafajta név - ha nem tudod, nézz utána], ez az egyik kedvencem. Hogy hívják?” 


Ha tetkós képet látsz, és neked is van, akkor ismét ott egy közös pont. Ha nincs, azt is ki lehet használni, egy kis vicces csavarral: “Huh de király tetkód van! Nekem is volt egy pillangó a seggem felett, de részegen varrattam fel, úgyhogy már leszedettem.” (Azért először nézd meg, hogy valahol megemlíti-e a szarkasztikus humort. Ha nem, akkor ilyenekkel inkább azért ne próbálkozz.)


Találd meg a rejtett jeleket Sherlock

Gondolj csak bele, hogy egy csinos nő mennyi bókot kap naponta a külsejére. Ha írsz neki valamit, akkor legyél te az, aki különbözik, és mással kapcsolatban jegyezz meg valamit. 


Az érdeklődési körökön és a bio-n kívül a fotók is nagyon árulkodóak lehetnek. 


Keress apró részleteket a potenciális matched fotóin, amelyeket kommentálhatsz, például egy híres pizzériát a háttérben. 


Vagy tegyük fel, hogy látsz egy csodálatos lányt, aki lefényképezte magát egy üveg kirakata előtt. A visszatükröződésben pedig meglátod az egyik benzinkút villogó fényeit. 


"Jézusom, már 610 a 95-ös? Lassan el kell adnom a vesémet! :D" 

Vagy 

"Jézusom, már 610 a 95-ös? Még jó, hogy bringával járok! :D De látom te is szeretsz tekerni. Valamikor egy verseny?”


Ne legyél ijesztő, és ne viselkedj úgy, mint egy leendő regisztrált szexuális bűnöző

Sajnos ijesztően sok olyan lánnyal beszélgettem már, akiknek nagyon kellemetlen élményeik voltak. Volt, akit a randipartnere szexrabszolgának akart, csak mert tetkója van, más pedig úgy gondolta, hogy egy vacsora után a legkézenfekvőbb kérdés az, hogy megvizsgálhatja-e a vastagbelét. (Komolyan, igaz történet alapján.)


Szóval: NE LEGYÉL IJESZTŐ Vagy ha már az vagy, akkor valahogy jelezd a leírásodban.



Ne legyél creepy a randi appokon


Az sem jó ötlet, ha valakit diszkréten megkérdezel, mi a kedvenc póza, illetve hogyan szereti csinálni. Ha kitartó vagy, előbb vagy utóbb eljuttok oda is, de az első beszélgetések alkalmával ilyet nem illik megkérdezni. A legjobb, ha megvárod, hogy a match-ed magától nyíljon meg. 


Ezt most a férfiakra hegyeztem ki, de azért a gyengébbik nemet sem kell feltétlenül félteni: ők leginkább a gyerek-témára, a házasságra vannak ráállva. Ha minden flottul megy, ezeknek is eljön majd az ideje, de legyél türelmes, és ne a második randin várd a lánykérést.


Hogyan szerezhetsz pasiként bókot a Bumble-ön? Mondjuk jó képekkel

Ahhoz, hogy pasiként bókot szerezz, nagy spílernek kell lenned. Mielőtt csatába indulnál, tudnod kell, hogy egy szinte lehetetlen küldetésre vállalkozol, de mi minden eszközt megadunk, hogy bezsebelj egy Complimentet. 


Ehhez pedig az kell, hogy kitűnj a tömegből. 


Először is, írnod kell egy vicces bio-t. Ne agyald túl, légy önmagad, mutasd meg a hobbidat, villantsd meg a humorodat, vagy akár akár a sebezhető oldaladat. 


Kerüld a közhelyeket, és írj valami egyedit, ami beszélgetést indíthat el.



Ez tehát az egyik része. A másik pedig az, hogy vizuálisan is feltuningold a profilodat. Ehhez pedig már nem lesz elég a wishes szelfibot és egy stabilizátor. Ide profi készülékek, és hozzáértő fényképész kell.


Gondolj ránk úgy, mint egy fotós kerítőre, aki olyan ellenállhatatlan képeket csinál rólad, hogy meredeken emelkedik majd a matcheid száma. Ezzel pedig a potenciális randik, és így az igazi megtalálásának esélye is. 



De hogy ne a levegőbe beszéljünk, nézd meg, hogy milyen Bumble képeink születtek eddig:


bottom of page