top of page
  • Szerző képeAnita

Páros fotózás ötletek – a tökéletes páros fotók titkai

Frissítve: 2023. dec. 18.

Kicsit unod már, hogy minden közös képetek ugyanúgy néz ki? Ha végigpörgeted az Instát, a Facebookot, láthatod, hogy a többség hasonló problémával küzd. Szinte egyforma közös szelfik tömkelege köszön vissza a közösségi oldalakon, semmi kreativitás, változatosság. A ti képeitek is ilyenek? Akkor itt az ideje változtatni a fényképezkedési szokásaitokon!


páros fotózás ötletek


Nem sok lehetőséget teremt a szelfi


Az alapvető gond az, hogy mindenki szelfizik, mert jobb opció nem igazán van arra, hogy az ember megörökítsen egy-egy pillanatot, különösebb rákészülés nélkül. Márpedig a szelfiben nem sok lehetőség rejlik: a karunk hossza eleve határok közé szorít, csak egy kis részünk fér bele a képbe. Ebből kellene kihozni, amit lehet.


Így születnek a hagyományos, kamerába vigyorgós képek, amikkel Dunát lehet rekeszteni. Ezek nagyon cukik, csak sajnos egyben unalmasak is, mert mindenki ilyeneket tesz ki.


Éppen ezért, a legjobb tanács, amit adhatunk egy páros fotóval kapcsolatban: ne legyen szelfi! Kérjetek meg egy arra járót, hogy fotózzon le titeket, vagy támasszátok ki valahová a telefont, és használjátok az időzítőt, hogy beálljatok a képhez. Bármi jobb megoldás, mint egy klasszikus szelfi!



páros fotózás ötletek


..de a legjobb, ha profi páros fotósra bízzátok magatokat!


Vannak olyan pillanatok, amiket muszáj megörökíteni, és ilyenkor teljesen érthető, ha többet szeretnél pár véletlenszerű pillanatképnél, amit telefonnal rögzítettek. Évforduló, eljegyzés, esküvő, babavárás… mind olyan, különleges alkalmak, amelyekre örökké emlékszünk, ezért különleges képeket kívánnak!


Egy jó fotós gyönyörű páros képeket tud készíteni a nagy alkalmakkor, vagy akár csak azért, mert szeretnétek magatokról néhány igazán jó képet látni. De a fotós önmagában nem elég ahhoz, hogy tökéletes fényképek szülessenek – ehhez Ti is kelletek! Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy mit viseltek a fotózás során. A ruházat nagymértékben befolyásolja, milyenek lesznek a felvételek.



páros fotózás


Adunk néhány tippet, hogyan öltözzetek, ha páros fotózásra készültök, hogy a legjobb eredményt érjétek el!


Milyen ruhákat viseljetek?

  • Mindenképpen olyasmit vegyetek fel, ami tükrözi a stílusotokat, de egy kicsit alkalmibb annál, amit a hétköznapokban viseltek!

  • Fontos, hogy a ruhátok egyszerre legyen kényelmes és kifinomult, hogy jól érezzétek magatokat benne, de a fotókon is jól mutasson.

  • Nem árt, ha valamilyen szinten egymáshoz öltöztök, például mindketten farmert viseltek, vagy hasonló színű holmikat.

  • Férfiaknak szinte lehetetlen mellényúlni egy farmer+ing, vagy vászonnadrág+ing kombóval, a nőknek viszont már nehezebb. A farmer+blúz náluk is működik, de egy előnyös szabású, csinos ruha is jó választás.

  • Egy jó tanács: ne egy szett ruhával érkezzetek! Bármi történhet fotózás közben a ruhával: koszos lesz, elszakad, gyűrődik stb., ezért hasznos, ha van mibe átöltözni. Nem mellesleg a képek is sokszínűbbék lesznek, ha nem mindegyiken ugyanazt viselitek!



páros fotózás ötletek



Amit kerüljetek:

  • Az apró mintákat: sok fölösleges részlet, ami egyrészt, nem is látszik rendesen, másrészt, zavaró is lehet a fotón.

  • Nagy, harsány mintákat. Elvonják a figyelmet a lényegről, vagyis rólatok.

  • A hozzátok nem passzoló színeket. Olyan színű holmikat válasszatok, ami mindkettőtöknek jól áll, hiszen együtt fogtok szerepelni a képeken!

  • Ne vegyetek fel régi, kopott, elnyűtt ruhákat! Értem, hogy megvannak a kedvenceitek, de ez egy különleges alkalom, adjátok meg a módját!

  • Ne legyen sok kiegészítőtök (főleg a hölgyeknek), mert ezek is elterelik rólatok a figyelmet!


Haj, smink, borosta


Az öltözködéssel elért hatást természetesen még lehet fokozni a megfelelő hajviselettel, sminkkel. Azt szoktuk ajánlani, hogy a hajatok legyen olyan, mint máskor, hiszen az a cél, hogy önmagatokat lássátok viszont a képeken, ne valakit, aki hasonlít rátok.


Hogy gyakorlati példákat mutassunk, itt megnézhettek pár fotót, azok közül, amiket mi készítettünk:





Nőknél a smink is fel szokott merülni kérdésként. Ha szoktál sminkelni, készítsd el a szokásos make upodat, esetleg egy picit festheted erősebbre, hiszen a fotókon nem baj, ha kissé jobban látszik. Arra viszont vigyázz, hogy ne legyen önmagadhoz képest túl sok a festék, mert ettől utólag megint olyan érzésed lehet, mintha nem is magadat látnád!


Férfiaknál ugyanígy lényeges kérdés a borotválkozás. A válasz azonban egyszerű: annyira borotválkozz, mint máskor. Ha teljesen sima a bőröd, legyen az, ha borostás vagy szakállas vagy, viseld büszkén a képeken is!


Ha Ti mindezekre odafigyeltek, a többi már a fotóson múlik. Tartsátok be ezeket a páros fotózás ötleteket, alkalmazzátok a felsorolt tippeket, és meglátod, szuper páros fotóitok készülnek!



Amennyiben neked nem aktuális, ajándékozni is tudsz páros fotózást:

bottom of page