• Anita

Miért homályosak a Tinderre feltöltött képeid? Elmondjuk

Frissítve: febr. 1.

Észrevetted már, hogy Tinderen minden második ember képe homályos, esetleg megnyúlt? Nos, egy ilyen profilkép szinte automatikusan útlevelet jelent számodra balra, azaz a kukába. Az első benyomás ugyanis a másodpercek törtrésze alatt kialakul, Tinderen pedig ez annyit tesz, hogy a profilképed alapján mondanak rólad azonnal ítéletet.


Ha ezen a ponton továbbjutsz, akkor számíthat például az is, hogy mit írtál az adatlapodra. De ha nem, akkor ez már édesmindegy, mert senki el se jut az adatlapodig.


Amikor elrontja a képet a méret


A Tindernél ez a jelenség azért ilyen gyakori, mert fix az ide feltölthető fotók mérete. Pontosan 640x640px-es méretűnek kell lenniük, ha ez bármilyen irányban eltér, akkor a kép már nem fogja tudni megtartani az egyéb paramétereit sem. A túl kicsi képet felnagyítja, a túl nagyot levágja, illetve az is előfordul, hogy a képet megnyújtja annak érdekében, hogy ki tudja tölteni a helyet. Ennek az lesz az eredménye, hogy a profilodon ott virít majd egy iszonyú béna pixeles fotó, ami alapján mindenki, akit jobbra húzol, helyből kukáz majd.


Mi hát a megoldás?

Mi az 1000x1000px-es méretet szoktuk javasolni, erre érdemes méretezni a fotókat.


Most pedig halljuk a kérdést: tényleg ennyit számít, hogy éles-e a fotóm? Igen, ennyit számít, hogy néz ki a profilképed. Ha az nem meggyőző, senkit nem érdekel, mi van mögötte. Épp ezért, egy olyan banánhéjon is el tudsz csúszni, hogy éppen nem volt megfelelő méretű fotód.


A dolog azonban nem ilyen egyszerű…


Ha használtad már a Tindert, akkor tudod, hogy a képek úgy jelennek meg a profilodon, mint egy kártyapakli. Az első képet az app nagyítja, a széleit pedig kicsit levágja, hogy a jobbra vagy balra húzás megvalósulhasson. Ha valaki erre rákattint, akkor a többi már az említett 640x640px-es, négyzet alakban fog látszódni. Ezzel az egyel azonban számolni kell, hogy kicsit át fogja alakítani a Tinder, méghozzá 600x848 pixelesre.

Egy olyan kép fog tehát kelleni fő képnek, ami jól látható mindkét méretben és formában.


Ezeket teheted a tökéletes társkereső fotókért, hogy tuti ne égj be már az elején:


Kerüld a túl alacsony vagy túl magas felbontású képeket!


Ha a Tinderre keresel fotót a képeid között, az első és legfontosabb szabály, hogy a szélsőségeket kerüld, ne legyen se túl nagy, se túl kicsi a képed – ezek lesznek elmosódottak, homályosak. Ennek oka az, hogy a Tinder a nagy képet lekicsinyíti, és sajnos a méretező nem túl jó a Tindernél, sajnos homályosra méretezi a képeket.


Vágd méretre a képeket

Célszerű még a feltöltés előtt méretre vágni a Tinderre szánt képeket, így azonnal láthatod, hogyan is fognak azok kinézni, és persze egyúttal arra is lehetőséged lesz, hogy a lehető legjobb formában rakd őket fel. Nyilván Te is tudod, hogy nem mindegy, hol van elvágva egy téglalap alakú kép. Jobb, ha ezt nem bízod az appra, hanem Te magad végzet el a vágást. Ehhez nem kell különösebben jártasnak lenned a képszerkesztő szoftverek világában, ez ugyanis annyira alapművelet, hogy akár a telefonoddal is el tudod végezni.

Ha a társkereső fotózást ránk bízod, mi már alapból a megfelelő kivágásban és felbontással, 1000x1000px méretben küldjük el neked a képeket.


Készíts eleve négyzet alakú képeket!


A legtöbb iPhone-on és Androidos telefonon lehetőséged van arra, hogy már eleve négyzet alakú képeket készíts, így nem kell majd utólag vagdosnod őket. Ha tehát célzottan a Tinder miatt szeretnél lőni pár szelfit – bár mi ezt nem igazán javasoljuk – érdemes ezt a beállítást alkalmazni, ugyanis nagyban megkönnyíted a saját dolgodat.


Hogy mikre figyelj a Tinder profilod kitöltésénél? Erről itt írtunk egy cikket:

10 tipp, hogy több csaj húzzon jobbra a TinderenFigyelj a világításra!


A megfelelő megvilágítás látványosan tudja javítani egy képnek a minőségét, éppen ezért fontos, hogy amikor fotózod/fotóztatod magad, azt minél jobb fényviszonyok közt tedd. A legegyszerűbb, ha kimész a szabadba; ebben az esetben leginkább csak arra kell figyelned, hogy a nap ne süssön a szemedbe, mert hunyorogni fogsz, vagy ne legyen közvetlen a hátad mögött. Beltéren kissé bonyolultabb a helyzet: a sárga fény nem a legjobb, főleg, ha fölülről érkezik. A hidegebb, fehér fény azonban sokat javíthat az összhatáson.


Bízd profira!


Mindemellett, ha szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni magadból a Tinderen is, mindenképpen azt javasoljuk, hogy profi képekkel szállj ringbe! El sem hinnéd, hogy egy minőségi, jól eltalált profilképp mennyivel több jobbra húzást eredményez, és mennyivel növelheti a matchek, na meg persze a randik számát!


Ha Te is megsokszoroznád az esélyeidet a társkeresésben néhány igazán jó képpel, keress minket bizalommal – nem mellesleg méretre is vágjuk neked a képet, hogy ezzel már ne kelljen foglalkoznod!


KÉREM A TÁRSKERESŐ FOTÓZÁS INFÓKAT