top of page
  • Szerző képeAnita

Lehet, hogy a Badoon találod meg az igazit? Nézd meg mit tud a második legnagyobb randiapp!

Frissítve: febr. 20.

Ha nincs sikered az online társkeresésben, hajlamos lehetsz azt gondolni, hogy veled van gáz, de ez nem feltétlenül igaz. Az is lehet, hogy egyszerűen csak rossz appot használsz! Mindenki ajnározza a Tindert, mint a legnagyobb merítést biztosító felületet, a mára 70%-os férfiarány azonban már eleve nem túl kecsegtető (a nőknek sem), és bizony sokan csalódnak benne. Mielőtt a kukába dobnád az egész online társkeresés témát, azért próbálj még ki egy pár randiappot – például a Badoot.


A Badoo a Tinder után a második legnagyobb platform, valószínűleg ennek tudható be a népszerűsége is. A Tinder 90-100 millió aktív felhasználójához képest a Badoo esetében ez 60 millió, ami ugyancsak elég tekintélyes szám. Amellett, hogy régi motoros a piacon, van ingyenesen használható része, valamint egyszerű kezelni, ezért is szeretik sokan.


Milyen a felhozatal a Badoon?


Eredetileg a 20-35 éves korosztály társkeresője lenne, de – legalábbis a magyar felhozatalt illetően – a Badoo esetében némileg elcsúsztak a számok. Itt ugyanis a fiatalok nagy része panaszkodik arra, hogy nagyon sok a 40 feletti, ami az idősebb korosztálynak nyilván nem gond, de a fiatalok többnyire a saját generációjukkal szeretnek ismerkedni. Ha tehát 40 feletti vagy, hajrá, a Badoo szuper felület számodra. Ha fiatalabb, akkor viszont nem valószínű, hogy ez a társkereső hozza meg számodra az áttörést.

A 40 feletti párkeresésről itt írtunk egyébként:


További kritika, hogy a Badoon jó néhányan nem komoly kapcsolatot keresnek. Ha nálad is ez a helyzet, semmi gond, de ha hosszabb távra terveznél, ez is zavaró lehet.


Pozitív viszont, hogy a nemek aránya a Tinderhez képest lényegesen jobb: itt is a férfiak vannak többségben, de csak 55-45% arányban vezetnek.


Mennyire használható az ingyenes Badoo?


Mint a legtöbb társkereső, a Badoo is „Freemium” rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy az alap funkciók ingyenesek, az extrákért azonban már fizetni kell. A Badoonál is tudod nézegetni ingyen a profilokat, matchelni is lehet, sőt, írni is egymásnak (ha van match).


Gyakori kritika ugyanakkor, hogy nagyon kevés infót láthatsz a másik félről a free verzióban, így születhetnek olyan matchek is, amik nem születtek volna meg, ha mindent láthatsz. Nyilván itt már sokszor a randiig sem jutsz el, vagy ha igen, hát, nem valószínű, hogy sikeres lesz.



Érdemes-e fizetni a prémium funkciókért?


Ahogy említettük, a lehetőségek köre lényegesen kibővül a fizetős verzió használatával, és a „lényegesen” tényleg igaz. Míg az ingyenes résszel lényegében vakon tapogatózol, és alig kapsz infót a másik félről, a prémiumnál már sokkal szélesebb rálátást kapsz a piacra.


Van lehetőség például kedvelni másokat. A dolog kellemetlen része, hogy ingyenesen csak azt láthatod, hogy valaki kedvelt, azt nem, hogy ki volt az. Ha belegondolsz, azért ez elég nagy kicseszés: ott a lehetőség, de nem tudod, hogy kölcsönös-e a szimpátia. Lehetne akármi, de nem lesz, mert meg sem tudod nézni, kinek tetszel, pláne nem tudsz visszajelezni. Máris viszket a tenyered a prémium funkcióért, és ha meg is vásárolod, tádááám, máris láthatod, kinek jössz be. Ugyanakkor, ha te lájkolgattál valakit, és rájössz, hogy mégsem tetszik, azt vissza is tudod vonni – szintén csak prémium felhasználóként.


Láthatatlan profillal is garázdálkodhatsz, ha prémium tag vagy, azaz úgy nézegethetsz másokat, hogy ők nem látnak – bár azért kérdéses, hogy ez mennyire korrekt a többiekkel szemben. Sőt, ki tudja, lehet, hogy téged is így nézegetnek. Ez azért annyira nem vonzó gondolat.


Prémium tagként ugyanakkor azonnal tudsz chatelni új felhasználókkal, illetve a reklámoktól is megszabadulhatsz. Sőt, kreditekért kiemelheted a profilodat is, hogy többen lássák, így nagyobb lehet a merítés.


Összességében: egynek jó


Összesítve tehát, a Badoonak vannak jó funkciói, viszont ezek csaknem mindegyikét fizetősen lehet elérni, az pedig nem olcsó mulatság, főleg, ha hosszabb távon használnád az alkalmazást. Ha 35 alatti vagy, akkor nem biztos, hogy túl nagy lesz a merítésed, így fiatalként nem is nagyon érdemes próbálkozni.


A legjobb megoldás talán az lehet, hogy használod az ingyenes részt egy ideig, és ha úgy látod, érdemes rá áldozni, mert sokan tetszenek, vagy te tetszel több felhasználónak, akkor megérhet egy prémium előfizetést a dolog. Kipróbálni a Badoot mindenképp érdemes, hiszen ki tudja, lehet, neked épp itt lesz szerencséd.



Lehetőségeid a Badoo mellett

Nem csak a Badoo az, ahol próbálkozni érdemes, a Bumble, a Happn és a Facebook Társkereső is megérhet egy misét.


Róluk itt írtunk:




Rossz Badoo képekkel sokkal kisebbek az esélyeid


Használhatsz bármilyen appot, ha rosszak a képeid, nem lesz sikered.


Ezt egy Cambridge-ben készült kutatás mutatta ki, amiben 200.000 női, és 300.000 férfi Tinder profilt vizsgáltak meg. A közölt esettanulmány alapján 80%-al csökken az esélyed, ha nem társkeresőre optimalizált képeket használsz.


A társkeresőkön tehát a kép dönt, ezért ha még nincsenek jó képeid, érdemes először ezt rendbe tenni.


Ezért van a társkereső fotózás szolgáltatásunk, amiben olyan képeket csinálunk rólad, amik nagyobb eséllyel működnek, és a Badoo szeretni fog téged.





Ha érdekel erről több infó, látogass el ide:



Amennyiben ezt a posztot nőként olvasod:


bottom of page