top of page
  • Szerző képeAnita

Online társkeresés 40 fölött – hogyan lehetsz sikeres?

Frissítve: 2023. dec. 18.

A huszonévesek számára gyakorlatilag természetes, hogy online felületeken próbálkoznak a társkereséssel. Sőt, még a harmincasok is egészen otthonosan mozognak a randiappok világában. A 40 fölöttieknek ugyanakkor egy picit nehezebb a dolguk: számukra új lehet ez az ismerkedési forma, ami azt is jelentheti, hogy némi technikai problémákba ütköznek a próbálkozások során.


De miért is nehéz 40 fölött online ismerkedni?


Röviden összefoglalva: ez a korosztály 20-30+ évvel ezelőtt még nem így csinálta. Akkor még nem igazán voltak elterjedtek ezek a platformok, bár 20 éve az internettel már ismerkedtek a háztartások is. A randiappok helyett akkor még inkább élőben illegették magukat a csajok, és szólították meg őket bénázva a pasik – valljuk be, ennek is megvan a maga bája, de ma már ezt egyszerűen másképp csináljuk.


Pláne kicsit idősebb fejjel, munka, esetleg gyerekek mellett. Kinek van ideje szórakozni járni? És különben is: hova? Menjünk szombat esténként bulizni a tinikkel? Aligha ez lenne a pártalálás tuti receptje. A mindennapokban azonban ez a korosztály már azt tapasztalhatja, hogy a velük egykorú férfiak és nők zöme családos. Hamar kijön a matek, hogy az online felületek fogják jelenteni a megoldást.


Hogyan is működnek ezek a társkereső appok?


Bár a negyvenesek számára azért a modern technika ördöge nem jelent kihívást, így magukat a felületeket simán tudják kezelni, az 1-2 évtizeddel idősebbeknek ugyanakkor akár ez is okozhat gondot.

Ha esetleg gondjaid lennének a Tinder kezelésével, használatával kapcsolatban, akkor ez a cikkünk neked szól:


Persze adódhatnak más nehézségek is, kezdve attól, hogy mit írjanak a profiljukra, egészen addig, hogy nincs magukról egy normális képük, ami mondjuk nem a karácsonyfa alatt készült a gyerekekkel, hanem valóban róluk szól.

A másik probléma, az online társkeresés világának teljes homálya: az idősebb korosztály nem igazán van otthon ezen a területen, ezért már ott elakadhatnak, hogy egyáltalán hova érdemes regisztrálni.

A sikerhez fontos a megfelelően optimalizált fotó is, a megfelelő Tinder fotó méretekről itt írtunk bővebben.


De tényleg… hova regisztráljak?


Nos, az idősebb korosztály alapvetően inkább a viszonylag ismert, magyar társkeresőn, az Elittárson képviselteti magát, ezért, ha Te is 40 fölötti vagy, érdemes lehet elsősorban itt próbálkozni – kivéve persze, ha fiatal pasi/csaj a cél. 😉 Az Elittársnak egyébként megvan az az előnye, hogy elég nagy arányban értelmes emberek regisztrálnak. Ha komoly kapcsolatot szeretnél, akkor itt erre jó esélyeid vannak.


Amennyiben több vasat tartanál a tűzben, a Tindert és a viszonylag újnak számító Facebook társkeresőt, vagy a Happn-t illetve a Bumble-t is kipróbálhatod, mindkét felületen jelen van a Te korosztályod is.


Nem vagy képben ezekkel a platformokkal? Írtunk erről egy cikket, hogy hol érdemes ismerkedni online manapság, ez egész biztosan hasznos lesz Neked:



Hogyan kell az online társkeresést jól csinálni?


Ha a kiválasztott app már megvan, jön is a következő kérdőjel: hogyan is kellene kitölteni a profilt, milyen fotót töltsek fel magamról? A profil kitöltéséhez itt már adtunk néhány tippet, ezért most foglalkozzunk a fotók kérdésével.


Minél idősebb az ember, annál inkább hajlamos a kép fontosságát alábecsülni, de ez nagy hiba. Az emberek vizuális lények, és bizony a társkeresőn a fotók beszélnek: legtöbbször meg sem nyitnak egy olyan profilt, amin nem látnak képet. Szomorú, de igaz: elsősorban a külsőddel hódítasz, másodsorban a személyiségeddel. Legalábbis online mindenképp.


Fotó tehát kell, lehetőleg több is. Az viszont nyilván nem mindegy, hogy milyen képeket teszel fel magadról, hiszen ez fogja meghatározni, hogy érdeklődik-e utánad az ellenkező nem.


Írtunk erről egy egész velős cikket, hogy férfiként hogy tudsz érvényesülni az online társkeresésben:


Nőként pedig itt tudsz hasznos tippekhez jutni:



Az ilyen társkereső képeket kerüld:


  • Túl régiek. Fiatalon mindenki jobb formában volt, ez tény, de az a helyzet, hogy a potenciális partnered nem arra kíváncsi, hogy néztél ki 25-30 évesen, hanem arra, milyen vagy most. Kerüld a régi fotókat, olyat tegyél fel, ami az aktuális valóságot mutatja!

  • Homályos, rossz minőségű képek. Nagyon csalókák lehetnek, nem mutatnak sokat, elég nehéz megtudni belőlük bármit is. Mindenképpen érdemes ügyelni a fotó minőségére, ha társkeresés a cél.

  • Olyan fotó, amin nem egyedül vagy. Nem, itt most nem kell a gyerekeidet is megmutatnod, ez még nem az a rész. A profiloddal való első találkozás pillanatában a másik felet még csak TE érdekled, nem a gyermekeid, vagy egyéb családtagjaid. Róluk ráérsz akkor mondani/mutatni bármit is, ha már valami személyes kapocs is alakul.

  • Szelfik. A legtöbb ember borzalmasan szelfizik, és minél kevésbé ért az illető a telefonnal való fotózáshoz, annál rémesebbek ezek az önmagáról készített fotók is. Ugye te sem szeretnél egy alulról lőtt, előnytelen, tokavillantós képpel párt keresni?

  • Amatőr fotós által készített képek, erről itt írtunk bővebben: Nagyobb kárt tehet az önbecsülésedben az amatőr fotós, mint gondolnád!


Milyen egy jó fotó a randi appokon?


Egy jó kép megmutatja a valódi arcodat, bár annak mindenképpen a legelőnyösebb oldalát. Úgy ábrázol, hogy valóban Téged lehessen látni a képen, ne csak valakit, aki hasonlít rád. A jó fotón a lehető legtermészetesebben nézel ki, az erőltetett pózolgatás tehát felejtős.


Egy ilyen képet Te biztos, hogy nem fogsz tudni készíteni magadról, de az is valószínű, hogy a barátod/barátnőd sem. Látni kell ugyanis, hogy milyen beállítás áll jól neked, szükség van a megfelelő fényviszonyokra és környezetre is – és persze egy olyan fotósra, aki előtt nem feszengsz, és meg tudja neked mutatni, milyen jól is nézel ki valójában 😊


Amennyiben úgy érzed, szívesen maximalizálnád az online társkeresési esélyeidet a jó minőségű, előnyös fotókkal, érdemes lehet profi segítséget igénybe venni.


Pár példa, hogy, milyen társkereső fotókat készítünk:




Nézd meg Társkereső fotózás szolgáltatásunk részleteit, és egyeztessünk időpontot, hogy minél előbb megtaláld a párod!



Amennyiben ezt férfiként olvastad, úgy itt tudsz tovább olvasni a Társkereső fotózásról:



Nőként pedig itt:

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page