top of page
  • Szerző képeAnita

A Happn randiapp: nézz körül ott, ahol vagy!

Frissítve: febr. 20.

Párt találni manapság nehéz. Mindenki rohan, ezer dolga van, el van foglalva a maga bajával, esetleg nem is nagyon van alkalma az ellenkező nemmel találkozni. Online ismerkedés? Ott meg aztán végképp nem egyszerű, olyan, mintha egy katalógust néznének az emberek, és csak a legjobb „termék” érdekli őket. Ha neked is ez a benyomásod, nem kizárt, hogy az online és offline ismerkedés ötvözése lehet a megoldás számodra. Ezt tudja a Happn!


Mi is ez a Happn?


A Happn egy társkereső app, de mielőtt lemondóan sóhajtanál, azért elárulom, hogy nem éppen olyan, mint a Tinder, Bumble, Facebook társkereső és társai. A Happn „kínálata” aszerint változik, hogy merre jársz éppen, ugyanis az aktuálisan a környezetedben lévő felhasználókat fogja neked mutogatni.


Mondjuk a csajt, aki ott van tőled 20 méterre, vagy tegnap ugyanabban a kávézóban voltatok. Vagy a pasit, aki szintén ott van a fesztiválon, csak egy másik színpadnál. Vagy épp reggelente, munkába menet nézegetheted, kik utaznak még veled egy villamoson, pár kocsival odébb. Lehet, hogy az a pasi/csaj is fent van, akit már régóta nézegetsz, csak sose mertél hozzá odamenni, mert „tuti foglalt”!


Az alkalmazás a GPS adatokat használja, hogy belője, merre jársz, és mely felhasználók vannak szintén a környéken (egészen pontosan 250 méteren belül).


Miért is működik ez jobban, mint mondjuk a Tinder?


Mert lehetőséget ad az azonnali reagálásra. Ha eddig is észrevetted már a szimpatikus csajt/pasit a buszon, csak épp nem merted megszólítani, mert azt gondoltad, foglalt, az app segítségével megtudhatod, hogy valójában nyitott-e az ismerkedésre.


Az app eredetileg úgy működik, hogy megnyitod, és megmutatja, hogy kikkel voltál azonos helyszínen az elmúlt napokban. Azonban, tudsz azonnali üzenetet is írni a körülötted levőknek.

Ezeket Flashnote-oknak hívják, már azt a funkciót, hogy a villamoson szemben ülőre ráírsz, viszont ez csak a Happn premium funkciójával érhető el. 😀

Nekik is pénzt kell keresni, na.


Ja, és ha már megtaláltad a veled szemben ülő illetőt, akár léphetsz is: nem muszáj ráírni, és megvárni, hogy visszaírjon, ha elég bátornak érzed magad, oda is sétálhatsz, és megpróbálhatsz személyesen szóba elegyedni vele, esetleg, ha pozitív a fogadtatás, randit kérni. Tudod, mekkora előny ez azokkal szemben, akik az appon keresztül írnak rá?


De persze akkor sem kell csüggedned, ha te inkább biztonsági játékot szeretsz játszani, és online megalapoznád az első személyes beszélgetést – mennyivel jobb azzal nyitni, hogy „helló, egy buszon szoktunk utazni”, vagy „épp itt vagyok a szomszéd bárban, nem iszunk valamit?”, mint azzal, hogy „hello, mizu?”, nem?


Nincsenek kellemetlen első randis meglepik


Ó, és még egy óriási előny, bár kicsit lehet, hogy csúnya dolog: ha ügyes vagy, lopva csekkolhatod az appon talált potenciális randipartnert még azelőtt, hogy egyáltalán kezdeményeznél bármilyen kapcsolatfelvételt vele. Lehetőséged van ugyanis megkeresni, és titokban vetni rá egy pillantást élőben, ezzel ki is zárhatod a kellemetlen meglepetés esélyét az első randin.


Tudjuk, ez kicsit gáznak hangzik, de akinek már több randija is volt online ismerkedést követően, bizonyára futott már bele abba, hogy a másik élőben nagyon nem olyan volt, mint a képeken. Sajnos bevett trükk, hogy sokéves fotókkal regisztrálnak, vagy direkt úgy fotózkodnak, hogy másmilyennek tűnjenek, esetleg a filterekkel teszik magukat felismerhetetlenné a képeken.


Nagyon kínos, ha élőben meglátsz valaki, rájössz, hogy nem is tetszik, mert nyomokban sem emlékeztet a képeire, de azért végig kell vele ülni a randit, hogy ne sértsd meg – aztán pedig még meg is kellene mondani neki valahogy, hogy bocsi, de nem lesz folytatás. Ezt a szenvedést a Happn segítségével például megspórolhatod.


Az elmélet jó – de mennyire működik a Happn a gyakorlatban?


Működik, de működhetne jobban. A felhasználók szeretik, egy gond van, hogy Magyarországon viszonylag kevesen használják (2022. augusztusi adat). Az a helyzet viszont, hogy egyre többen regisztrálnak, így ez a probléma lehet, hogy már nem sokáig lesz érvényes.


A Tinderben egyre többen csalódnak a nemek eltolódott aránya miatt (a felhasználók körülbelül 70%-a férfi – nagyjából el lehet képzelni, mennyire teszi ez hatékonnyá az appot mindkét nem számára), és keresik az egyéb lehetőségeket. A Happn pedig kiváló alternatíva lehet, már csak azért is, mert az online párkeresés mellett lehetőséget ad a spontán ismerkedésre is – egy kis segítséggel.


Lehetőségeid a Happn mellett

Nem csak a Happn az, ahol próbálkozni érdemes, a Bumble, a Badoo és a Facebook Társkereső is megérhet egy misét.


Róluk itt írtunk:Rossz társkereső képekkel sokkal kisebbek az esélyeid


Használhatsz bármilyen appot, ha rosszak a képeid, nem lesz sikered.


Ezt egy Cambridge-ben készült kutatás mutatta ki, amiben 200.000 női, és 300.000 férfi Tinder profilt vizsgáltak meg. A közölt esettanulmány alapján 80%-al csökken az esélyed, ha nem társkeresőre optimalizált képeket használsz.


A társkeresőkön tehát a kép dönt, ezért ha még nincsenek jó képeid, érdemes először ezt rendbe tenni.


Ezért van a társkereső fotózás szolgáltatásunk, amiben olyan képeket csinálunk rólad, amik nagyobb eséllyel működnek, és a Facebook társkereső szeretni fog téged.


Ha érdekel erről több infó, látogass el ide:


Amennyiben ezt a posztot nőként olvasodFriss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page