top of page
Szerző képeAnita

Mi ez a Facebook Társkereső – jobb mint a Tinder?

Frissítve: szept. 24.

Néhány előző cikkben már górcső alá vettük a legnépszerűbb randiappokat, és persze a hibáikat, hátrányaikat is megnéztük. A jól ismert oldalak mellett a van a piacon egy relatíve új versenyző is, a Facebook Társkereső, azaz kedvenc közösségi platformunk randifelülete. De vajon mit várhatunk tőle? Visz mindent az újdonság varázsa? Vagy kevésbé hozza lázba a felhasználókat?


Szinte csak előnyei vannak A Facebook társkeresőnek


Aki nincs fent a Facebookon, az nem is létezik – nyilván enyhe (de tényleg csak enyhe) túlzás, amit legtöbben tényként kezelnek. Teljesen kézenfekvő tehát, hogy egy facebookos randioldalnak van létjogosultsága.


A Facebook randifelületének a legnagyobb előnyei:

Nem kell új platform, külön app, hiszen a Facebook úgyis ott van mindenkinek a telefonján, így egyszerű és magától értetődő a használata.


Ráadásul az egész teljesen ingyenes, nincsenek fizetős funkciók!

Az inkognitó adott


Nos, itt máris megnyugtatnék mindenkit: a Facebook Társkereső TERMÉSZETESEN diszkrét. Nem fogja látni az exed, vagy éppen a jó csaj a pékségből, hogy te egy randioldalon keresed az igazit.

Az randi funkció használatához ugyanis egy teljesen új profilt kell létrehoznod, aminek semmi köze az eddig használt profilhoz. A kettő teljesen elkülönül, és egyikről sem lehet látni a másikat.


A Facebook társkereső profil


A profilodat a Facebook Társkereső megpróbálja kitölteni neked automatikusan, a rendes adatlapodon fellelhető infók alapján. Ez nagyon hasznos, ha sok mindent adtál meg magadról korábban, de ha amúgy nem árasztod el a mélyentisztelt felhasználókat információkkal, ez az automatikusan kitöltött profil elég jellegtelen lesz. Persze semmi gond, minden adatot meg tudsz változtatni kedved szerint.


A profilon alap paraméterek/információk szerepelnek, és 500 karakternyi bemutatkozást is van lehetőséged írni – tehát semmi extra, ez úgy működik, mint bárhol máshol. Kicsit bővítheted a leírást néhány kérdés megválaszolásával, amit az oldal tesz fel neked. Mindezt pedig kiegészítheted összesen 9 darab fotóval magadról.


Szűrés


Természetesen itt is tudod szűrni a jelölteket, méghozzá a következő paraméterek alapján:

  • Távolság

  • Kor

  • Magasság

  • Beszélt nyelvek

  • Végzettség

  • Gyermekek

  • Vallás

Itt a saját preferenciád alapján beállíthatod, hogy milyen tulajdonságokkal bíró partnerjelöltekre vagy kíváncsi, a rendszer pedig csak ilyeneket listáz majd ki neked. Ez eddig még mindig kb. ugyanaz, mint bármelyik másik randiappnál. A jobbra-balra húzogatást azonban elfelejtheted: a Tinder által népszerűvé tett mozdulatok itt nincsenek meg, az X-szel tudsz valakit elvetni, a szívecskével pedig „lájkolni”.


Ha valakit lájkoltál, ő értesítést kap erről. Ha viszonozza a gesztust, kapcsolatba tudtok egymással lépni, ha viszont nem kölcsönös a szimpátia, akkor nem lehet üzengetni – a kéretlen leveleket ezzel meg is úsztad.


Funkciók, amiket csak a Facebook Társkereső tud


Ha az eddigieket olvasva csak legyintettél, hogy nem igazán van új a nap alatt, igazad van. Kiemelnénk viszont két funkciót, amit csak a Facebook Társkeresőnél találsz, és igen hasznosak lehetnek.


  • A „titkos szerelmed”. A program lehetőséget ad arra, hogy az ismerőseid (tehát a valódi ismerőseid!) közül megjelölj 9 embert, mint titkos kedvencet. Vagyis azt a csajt/pasit, aki régóta tetszik, de nem tudtad/merted megszólítani eddig, vagy éppen rendszeresen beszéltek, de nem tudod, hányadán álltok. Ő erről nem fog semmilyen értesítést kapni, csak egyetlen egy esetben: ha ő is használja a randioldalt, és ő is megjelöl kedvencnek. Ilyenkor ugye már semmi ciki nincs, kölcsönösen bejöttök egymásnak, lehet továbblépni 😊

  • Videochat. Ez szerintünk nem biztos, hogy annyira nagy húzás, mindenesetre érdemes tudni, hogy van lehetőséged videochatelni azzal, akivel párban állsz. Kvázi online randi. Fel lehet fogni úgy, mint egy tesztet az éles randi előtt: ha itt nem annyira megy a társalgás, nem jön be a másik, nem kell élőben is találkozni. Ugyanakkor sokan eleve feszengenek a kamera előtt, és nem érzik jól magukat egy ilyen szituban, így akár emiatt is alakulhat rosszul egy online találka. Nem biztos, hogy ezt a funkciót tömegek fogják szeretni, de egy próbát akár megérhet.


Lenyomja a Tindert?


Mindenkit foglalkoztat a kérdés: vajon a Facebook Társkereső lenyomja a Tindert?


Nos, az újdonság varázsa miatt sokan rárepültek, bár az indítás után kellett pár nap, hogy legyen annyi felhasználó, hogy működjön, de azóta nincs rá panasz. Sokan unják már a Tindert, csalódtak benne, ők nagy reményekkel térnek át az új platformra. Az inkognitó, az ingyenesség, és az a tény, hogy nem kell egy tök új appot használni, szintén vonzó, és sokan dicsérik is magát a felületet.


Hogy hosszabb távon fenn tud-e maradni, az persze a jövő zenéje, de a kezdet ígéretes, egyelőre méltó ellenfélnek tűnik.


Lehetőségeid a Facebook társkereső mellett

Nem csak a Facebook társkereső az, ahol próbálkozni érdemes, a Bumble, a Happn és a Badoo is megérhet egy misét.


Róluk itt írtunk:





Ha csak 1 perced van, ebben a TikTok videóban villámgyorsan összefoglaljuk neked:




Egyik társkereső applikáció sem működik, rossz képekkel


Használhatsz bármilyen appot, ha rosszak a képeid, nem lesz sikered.

Ezt egy Cambridge-ben készült kutatás mutatta ki, amiben 200.000 női, és 300.000 férfi Tinder profilt vizsgáltak meg. A közölt esettanulmány alapján 80%-al csökken az esélyed, ha nem társkeresőre optimalizált képeket használsz.

A társkeresőkön tehát a kép dönt, ezért ha még nincsenek jó képeid, érdemes először ezt rendbe tenni.

Ezért van a Tinder fotózás szolgáltatásunk, amiben olyan képeket csinálunk rólad, amik a társkeresőkön működni fognak, és a Facebook társkereső algoritmusa szeretni fog téged.


Nem a levegőbe beszélünk, csúcskategóriás társkereső képeket készítünk:




Hitelességünket már több mint 800 fotóalanyunk igazolja:




Ha érdekel erről több infó, látogass el ide:


Amennyiben ezt a posztot nőként olvasod





Σχόλια


bottom of page