top of page
  • Szerző képeTamás Horváth

Társkereső fotózás: hogyan kelts már elsőre jó benyomást?

Frissítve: febr. 21.

Amikor első benyomásról beszélünk, általában valamilyen állásinterjúra gondolunk, vagy egy igazi, hamisítatlan offline randira. Pedig hidd el, a társkeresőkön is lehet olyan mély (kicsit sem pozitív értelemben vett) első benyomást tenni, hogy a kijelző másik végén ülő sírva locsolja le benzinnel a telefonját, és nézi, ahogy elporlad. 


Mivel ezt a cikket olvasod, te gondolom nem ilyen első benyomásra vágysz. Most, hogy ezt tisztáztuk, robogjunk is tovább és nézzük meg, hogyan lehetsz az, akire elégedetten csettintenek az emberek.


Társkereső fotózás tippek


A másodperc töredéke

A társkereső appokban a másodpercek töredéke alatt döntjük el, hogy valaki szimpatikus-e vagy sem. (Gondolj csak bele, miért van izomláz a nagyujjadban: bizony, a hipergyors jobbra-balra húzkodástól.)


Ebben az intenzív tempójú tárkseresésben a profilképek egyfajta kapuőrként funkcionálnak


Mint amikor meglátsz valakit az utcán: egyből tudod, hogy szimpatikus-e vagy sem. Ez tehát egy szubjektív dolog, amit ilyen módon nem tudsz befolyásolni. 


Viszont azt már tudod, hogy mi az, amit láttatni engedsz magadból az embereknek. 


Ha egy igazi reneszánsz ember vagy, aki egyik nap még tandemugrik, a másik nap pedig már sziklákat mászik meg, hogy aztán egy este egy ősi indián szertartás közben elvarázsolva táncoljon a tűz körül, akkor ezt érdemes megmutatnod. Ha inkább az otthonülős, olvasós, csendes megfigyelős típus vagy, akkor sokkal jobb, ha egy számodra érdekes könyvvel pózolsz. Hiszen erről tudsz beszélgetni, és ha máskor nem is, a személyes találkozás alkalmával úgyis lebuknál. 


Szóval légy önmagad, ez talán a legfontosabb szabály.


De mit tehetsz még ezen túlmenően? A ruha sem mindegy például. Erről itt írtunk:



Milyen akkor a jó benyomást keltő Tinder profilkép? 

Volt egy kutatás, ahol a nőknek olyan férfiakat kellett pontozni, akik 

1. Tökéletesen rájuk szabott, megfelelő méretű ruhákat viseltek

2. Egy kevésbé hozzájuk illő, kicsivel nagyobb vagy kisebb méretű darabot hordtak


Hogy a kísérletet ne befolyásolja a külső, a férfiak arcát elhomályosították. Azonban, talán nem túl meglepő módon, a legtöbb pontszámot azok érték el, akik hozzájuk passzoló ruhákat hordtak. 


Volt egy olyan kísérlet is, ahol a férfiakat kérdezték meg arról, melyik nő tetszik nekik a legjobban. Szinte minden további nélkül azokra voksoltak, akik valamilyen piros színű ruhadarabot hordtak. Vele holtversenyben volt a fekete szín, azonban a zöld és a szürke elég csúnyán leszerepelt. Ezeket tehát érdemes kerülni. 


Ha lehet, több képet is rakj fel magadról: legyen egy közelibb, amelyik az arcodra koncentrál és egy olyan, ami megmutatja a testalkatodat. 


Amit mindenképpen kerülj, azok a:

  • a félmeztelenül pózolós, feszítős képek, 

  • az eltorzult arccal bulizós partiállat fotók (ilyenek lehetnek az albumban, de profilképnek semmi esetre se válassz ilyet)

  • az alkohollal pózolós és az evős képek (ilyenek szintén lehetnek fent, de ne profilképnek)

  • csoportfotó (hiszen ki tudja, melyik vagy te?)

  • családi fotó (ez talán még az előzőnél is rosszabb)


Van ám cikkünk a női ruhákhoz is:


Összegzés

Egyébként ne gondold túl az egészet. Hidd el, nem egy nagy ördöngösség megtalálni rólad azt a fotót, amire mindenki csettint. Mutasd meg a barátok barátnőinek, feleségeinek a képeket, és hagyd, hogy női szemmel ők döntsék el, melyik a befutó. És ne, ne az anyukádat kérdezd meg erről, mert ő mindegyik képen ugyanolyan csodálatosnak fog látni téged. 


Ha biztosra akarsz menni, bízz meg ezzel a feladattal egy profi fotóst, lehetőleg olyat, aki kifejezetten társkereső fotózásra specializálódott. (Egyébként nem kell sokat keresned, ismerek is egy nagyon jó szakembert. Sőt, még a munkáiból is mutatok néhányat, csak hogy lásd, nem a levegőbe beszélek.)


Tudj meg még több információt a női társkereső fotózásról:




Itt pedig bővebben olvahatsz a férfi tárkereső fotózásunkról:



bottom of page