top of page
  • Szerző képeAnita

A Tinder használata: így kezdhetsz bele az online társkeresésbe

Frissítve: szept. 19.

A fiatal generációnak már magától értetődő az online társkeresés, mint lehetőség. Az idősebbeknek ugyanakkor ez egy teljesen új terep, aminek sokan látják ugyan az előnyeit, de nem mozognak túlságosan otthonosan ebben a világban. Nekik szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azzal, hogy megmutatjuk, hogyan használhatják napjaink legnépszerűbb randiappját, a Tindert.


Első lépés: a Tinder regisztráció és a bejelentkezés


A Tinder használatának legegyszerűbb módja, ha az okostelefonodra letöltöd magát az alkalmazást. Ezt megteheted androidos vagy iOS rendszerrel bíró telefonnal egyaránt.

Ha maga az app megvan, elkezdheted a regisztrációs folyamatot, melynek során engedélyezned kell a készüléked számára a helyadatok szolgáltatását. Ha ez nincs a telefonon eleve engedélyezve, akkor az applikáció elindításakor meg kell adni a jogosultságot, a Tinder ugyanis erre alapozva listáz lehetséges partnereket.


Ha sikerült letöltened az alkalmazást és megnyitod, pillanatok alatt végigvisz a regisztráció folyamatán. Rákérdez olyan alapvető információkra, mint a keresztneved, az életkorod, megkérdezi, hogy milyen nemű vagy, milyen a szexuális orientációd, nők vagy férfiak érdekelnek, esetleg mindkettő, illetve megadhatsz néhány érdeklődési kört, hobbit.

Jó, ha tudod, hogy a minél több adat megadása a Te érdeked: akkor fogsz leginkább hozzád való párt találni, ha az algoritmus minél többet tud rólad, valamint az irántad érdeklődők számára is érdemes minél több információt rendelkezésre bocsátani, hogy a lehető legkönnyebben el tudjátok dönteni, hogy egymáshoz valók vagytok-e.


Képek feltöltése a Tinderre


A regisztrációt nem tudod befejezni addig, amíg legalább kettő fotót nem töltöttél fel magadról az alkalmazásba. Az egyik a fő profilképed lesz, a többit pedig akkor fogják látni, ha rákattintanak a profilodra.


fotók feltöltése a Tinderre

A profilképed fog először megjelenni amikor lapozgatnak az alkalmazásban, ez alapján döntik el, hogy jobbra vagy balra húzzanak.


Sokszor ejtettünk már szót arról, hogy milyen képeket érdemes feltölteni a Tinderre, milyen típusú fotókkal a legjobbak az esélyek. A profi képek sokat segíthetnek abban, hogy minél több emberből válts ki érdeklődést, de persze saját mobilos fotókkal is próbálkozhatsz – itt olvashatsz arról, hogy milyenekkel érdemes és nem érdemes.


A Tinder finomhangolása


Ha ezekkel megvagy, az app már dobálja is fel a szóba jöhető jelölteket a környékedről. A jobb alsó sarokban lévő kis fejre kattintva jutsz el a profilodhoz, és itt a jobb felső sarokban lévő ikonra klikkelve találod a beállításokat, ahol megadhatod, hogy hány éves kortól hány éves korig listázza az applikáció a potenciális partnereket, illetve milyen maximális távolságot engedélyezel.


Természetesen a profilodat is csinosíthatod és bővítheted; nem kell azonnal teljesen kitöltött profil ahhoz, hogy elkezdhesd a nézelődést, de ahogy már említettük, a sok infó hasznos.A Tinder profil kitöltése


A Tinder lehetőséget ad arra is, hogy a saját szavaiddal is bemutatkozz, amiről itt írtunk bővebben. A profilodra írhatsz néhány mondatot, amiből kiderülhet, hogy milyen is vagy valójában. Jó, ha tudod, hogy korlátozottak a lehetőségek, a Tinder csak egy egészen rövid, 500 karakternyi szöveg írását engedélyezi. Egészen biztosan nem itt fogod megváltani a világot egy kisregénnyel, erre azonban nincs is szükség, ugyanis a legritkább esetben akarja bárki is hosszasan olvasgatni a gondolataidat az ismerkedésnek ebben a szakaszában.


A lényeg, hogy frappánsan, röviden írj magadról néhány gondolatot, amivel úgy érzed, hogy kicsit meg tudod villantani a személyiségedet.


Írtunk két cikket, amiben konkrétumokat is mondunk:

5 kreatív férfi Tinder profil, amiket a nők egyből jobbra húznak


5 kreatív női Tinder profil, ami tutira bejön a pasiknakA Tinder tényleges használata


Az alkalmazás használata igen egyszerű: a Tinder belépés után már látod is a profilokat. Aki nem tetszik, azt balra húzod, aki tetszik, azt jobbra. Ha valaki, aki tetszik neked, jobbra húz téged, akkor létrejön a párba állás, ezek után pedig az alkalmazáson keresztül tudtok egymással beszélgetni, ismerkedni. a többi már rátok van bízva 😊


Fizetős funkciók a Tinderen


Ahogy láthatod az applikációban, a Tinder ingyenes változatán túl vannak fizetős funkciók is. Ezek segítenek abban, hogy népszerűbb lehess a Tinderen, így könnyebben találd meg a párodat.


A legkülönbözőbb funkciók állnak rendelkezésre, ha úgy döntesz, prémium felhasználóként Tinderezel. Három szint elérhető: a Plus, a Gold, valamint a Platinum. Attól függően, milyen az előfizetésed, lehetőséged nyílik korlátlan lájkok, szuper lájkok osztására, felhúzhatod a profilodat olyan funkciókkal, mint a Boost (erről például itt írtunk), vagy ráírhatsz valakire párba állás nélkül is.


Ezeket nem kötelező igénybe venni, használhatod a Tindert teljesen ingyen is, de sokat tudnak segíteni az extrák.


A sikered legfontosabb kelléke: a jó Tinder fotó


Minden kutatás azt bizonyítja, hogy jó képek nélkül nagyon kevésre csökken az esélyed az online társkeresőkön. Egy jó fotó hitelesen, előnyösen mutat meg téged. Érdemes megnézni egy mobiltelefonos szelfit és egy profi portré fotót: ég és föld a különbség. A jó fotón a lehető legtermészetesebben nézel ki, az erőltetett pózolgatás nélkül.


Egy ilyen képet Te biztos, hogy nem fogsz tudni készíteni magadról, de az is valószínű, hogy a barátod/barátnőd sem. Látni kell ugyanis, hogy milyen beállítás áll jól neked, szükség van a megfelelő fényviszonyokra és környezetre is – és persze egy olyan fotósra, aki előtt nem feszengsz, és meg tudja neked mutatni, milyen jól is nézel ki valójában 😊


Amennyiben úgy érzed, szívesen maximalizálnád az online társkeresési esélyeidet a jó minőségű, előnyös fotókkal, érdemes lehet profi segítséget igénybe venni.Pár példa, hogy, mi milyen társkereső fotókat készítünk:
Még több infót a Tinder fotózásról megtalálsz ebben a videóban:Ha szeretnél a legjobb esélyekkel indulni, keress minket profi Tinder fotókért!


Női Társkereső fotózás


Férfi Társkereső fotózás


bottom of page