top of page
  • Szerző képeTamás Horváth

Társkereső fotók: na ezeket a képeket érdemes kerülni (példákkal)

Frissítve: ápr. 19.

Talán nem mondok túlságosan nagy újdonságot azzal, hogy a Tinder/Bumble erősen fotóalapú társkereső alkalmazások. 


Az emberek az első fotód alapján húznak el jobbra, vagy balra, és bizony hiába is áltatod magad, nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy megnézze a többi Tinder fotódat, ha az első képed finoman szólva sem előnyös. 


És hidd el, a Tinder már így is szó szerint dugig van olyan srácokkal, akiknek a képeiről üvölt, hogy semmi erőfeszítést nem tettek az elkészítésébe. És mit mond ez el rólad? Hogy az ágyban vagy a kapcsolatban sem vagy hajlandó beleadni apait és anyait. Itt pedig, kedves barátom már el is vesztetted a csatát, mielőtt még egyáltalán fogalmad lett volna arról, hogy kitört a háború. 


Maximum, ha nagyon vicces és ügyes vagy, összejöhet egy-két randi, de abba bizony már bele kell tenned a kraftot. De senki sem akar ez a srác lenni, gondolom te sem. 


Épp ezért ebben a cikkben arról beszélünk majd, hogy milyen képeket ne tölts fel, semmilyen szín alatt.


De előbb még beszéljünk egy fontos dologról…


Tinder fotó


Miért fontosak a képek? 

Erről aztán órákig tudnánk beszélni. De mondok egy számot, ami szemlélteti, micsoda ádáz küzdelem is van a Tinderen. A férfiak és a nők aránya nagyjából 8:2-höz, vagyis 100 felhasználóból 80 férfi, és csak 20 nő, vagyis: 4 férfira jut 1 nő.


Ez tehát azt jelenti, hogy hacsak a képeid nem átlag felettiek, akkor nagyon kicsi az esélye annak, hogy elegendő lájkot kapsz. 


És vice versa: egyetlen igazán jó fotó a Tinderen valósággal felrobbanthatja a lájkok számát. 


Egy srác, aki a Redditen számolt be a sikeréről azt mondta, hogy nagyon bejött neki az egyik Maxim-borító, és gondolta, leutánozza. Viszont olyan daddy teste volt, hogy ezt nehezen tudta megtenni. Mit csinált? Igencsak kemény melóval 1 év alatt kipattintotta magát, majd készített egy fekete-fehér fotót, amin félmeztelenül, abban a bizonyos Maxim-pózban pózolt. 


BAM!


A nők megőrültek, és nagyon rövid idő alatt összegyűjtött 200+ kedvelést, természetesen javarészt csinos csajoktól. 


Mi van akkor, ha a fotóid rosszak, de van egy remek Tinder bio-d?

A Tinder-felhasználók viselkedését nyomon követő statisztikák azt mutatják, hogy a nők közel 80 százaléka csak a férfiak 20 százalékára swipe-ol, míg a férfiak esetében ez az arány pont fordítva van. A férfiak hajlamosak nyálcsorgatva swipe-olni, függetlenül attól, hogy a nő mennyire tetszik nekik. 


A tanulmányok azt mutatják, hogy a nők több bio-t olvasnak el, de csak akkor, ha van már olyan férfi, aki tetszik nekik. 


Ők ugyanis biztosak akarnak lenni abban, hogy csak olyat swipe-olnak jobbra, aki a megadott adatok alapján megüti náluk a mércét. 


Szóval két szűrő van: ha átmész az elsőn (fotó), akkor jöhet egy második (bio).


Arról, hogy hogyan kell vicces Tinder bemutatkozást írni, találsz egy cikket, fenomenálisan jó ötletekkel. 


Ha pedig már az első szűrőn sem mész át... akkor elveszett a csata. Nézzük is meg tehát, hogy miket érdemes messziről kerülni. 


Milyen képeket SOHA ne tegyél fel a Tinderre?

A következő fotók vagy elriasztják a nőket, vagy rossz benyomást keltenek - el is magyarázzuk, hogy miért.



Csoportképek

A legrosszabb dolog, amit valaha is tehetsz, hogy csoportképet használsz első Tinder-fotóként. Ez összezavarja az embert, hiszen nem fogják tudni, hogy a képen melyik vagy te. 


Ráadásul ez azt mutatja, hogy nincs sok jó fotód, ezért kellett egy csoportképet feltenned magadról. 


Ez alól az egyetlen kivétel az, ha egy csoportképet 3. vagy 4. fotóként mellékelsz, hogy megmutasd, milyen jó veled bulizni vagy épp bemutathatod a kedvenc hobbidat is. 


Tinder fénykép: ne rakj fel csoportképet

Babafotók

A babák nagyon cukik és imádjuk őket, de nem a Tinderen. A legtöbb nő maximum a meghökkenéstől áll meg egy pillanatra, utána pedig azonnal balra húz. 


Nagyon kevesen lesznek csak azok, akik elolvassák a bio-dat, amiben leírod, hogy a kedvenc unokaöcséddel, Marcikával pózolsz


Viszont ha tényleg nagyon jól nézel ki a képen, akkor mindenképp dobd be a Canvába és szerkessz oda egy szöveget: "nyugi, nem az enyém :D". 


Persze ez nem azt jelenti, hogy egyedülálló apukaként ne lehetne Tinderezni, de ennek is megvan a módja.


Tinder fotó: babával nem menő

Képek ugyanabban a ruhában

Mindenkinek van egy olyan ruhája, amiben menőn néz ki. De könyörgöm, ne ugyanaz a ruha legyen rajtad minden fotón, mert azt hiszik, csak ez az egy darab van a szekrényedben. Mutasd meg, hogy nem a ruhák miatt vagy menő, hanem azok néznek ki jól miattad. 




Túlzásba vitt filterek

Az való igaz, hogy a nők (valami érthetetlen furcsa okból kifolyólag) szeretnek túltolt filtereket használni, azonban férfiként ezt kerülni kell. Hacsak nem akarsz úgy kinézni, mint egy porcelán Pokémon figura, akkor hanyagold a dolgot. 


Lehet játszani a kontrasztokkal, a fénnyel, de mindezt úgy, hogy ne ess át a ló túloldalára. Inkább úgy állítsd be az effekteket, hogy a lehető legjobban nézz ki rajta, a lehető legtermészetesebb módon. 


Túlfilterezett fénykép példa



Szelfik

A szelfi talán a legszomorúbb dolog, ami a Tindereddel történhet. Azt üzeni, hogy egyedül vagy, és magányosan élsz; még egy barátod sincs, akit megkérhetnél arra, hogy csináljon rólad egy jó képet. 


(Még ha így is van, legalább szólj egy járókelőnek, hogy csináljon rólad egy képet. Csak lehetőleg ne a Blahán, egy furcsán öltözött, fogatlan embertől várj csodát.) 


Na jó, egyetlen kivétel talán mégis van: ha a szelfit egy igazán értékes emlék közben lőtted, gyönyörű háttérrel vagy valami olyan vad dolgot csináltál, ami megfogja az embert. Például, ha egy krokodil szájában van a fejed, miközben szelfit készítesz magadról, biztosan nem arra gondolnak majd elsőként, hogy milyen magányos ez a csávó...

Tinder fénykép: a szelfi nem okés

Rossz képet készíteni sajnos túl könnyű, de jó társkereső fotót... 

...piszok nehéz. 


Már akkor, ha laikusként akarsz magadról fényképet lőni, fotósként azért könnyen beszélünk. Nézd, a fotózás is egy külön szakma: mi ezt tanultuk évekig, ezért élünk, és ezt imádjuk csinálni. 


A portréfotózás (és igen, ide tartozik a társkereső avagy Tinder fotózás is) pedig egy külön válfaj, ami szintén nagyon közel áll a szívünkhöz. Ezt talán a következő képek is megfelelően átadják: 





És igen, imádunk ilyen üzeneteket is kapni: 





Szóval hajrá, tudj meg még több infót a Tinder fotózásról: 


bottom of page