top of page
  • Szerző képeTamás Horváth

Tinder fotózás: 9 egyszerű tipp, hogy vonzóvá tedd a profilfotóidat

Frissítve: ápr. 22.

A Tinder olyan, mint egy online villámrandi. Vagyis ennek a még inkább turbósított változata, hiszen nem szólalsz meg, és a másodpercek törtrésze alatt mondanak rólad ítéletet az emberek pusztán néhány kép és a bio alapján. Ezért is fontos a Tinderen a megfelelő fotók használata, ennek pedig a leghatékonyabb eszköze a Tinder fotózás.


Persze lehet ezt jól is csinálni, és már az első benyomásod impozáns lehet. Ehhez pedig több dolog is kell. Az egyik: kell, hogy legyen egy jó Tinder bemutatkozásod (a legjobb női Tinder bio-kat itt, a legjobb férfi Tinder bemutatkozásokat pedig itt találod). 


A másik, hogy olyan képeid legyenek, amik felkeltik a figyelmet, és jobbra húznak az emberek. Milyenek legyenek ezek a képek? Hogyan kell őket jól beállítani, vagy mi teszi egyáltalán őket vonzóvá? Ezekhez adunk most hasznos, gyakorlati tippeket. 



1. Legyen fent 1-2 olyan képed, amin mosolyogsz

Tudom, te nem tudsz mosolyogni fotón. Egyébként se mosolyogsz sokat, mert olyan kemény az élet. Minden esetre néha lehet érdemes csinálni, legalább 1-2 Tinder fotó erejéig. Egyébként a hétköznapokban sem jön rosszul, próbáld ki.


Miért működik ez annyira?

Mi az első reakciód, ha mosolyogni látsz valakit? A legtöbbször visszamosolyogsz rá. (Persze ha valaki kidülledt, üveges szemekkel vigyorog rád a buszon, akkor nem feltétlenül, de most maradjunk a normális embereknél.)


A mosoly tehát az egyik leghatásosabb eszköz a kommunikációban, így egy őszinte, barátságos mosoly azonnal vonzóbbá tehet egy fotót, hiszen pozitív energiát és a nyitottságot sugárzol. 


Gondolj csak bele, egy mosolygós arc sokkal barátságosabbnak és megközelíthetőbbnek tűnik, mint egy komoly vagy közömbös arckifejezés. Nem szükséges túlzottan széles mosolyt varázsolni az arcodra; egy finom, természetes mosoly tökéletesen megteszi a hatását. 


Tinder fotózás tudnivalók


2. Tölts fel hobbi/sport közben készült képeket

Ezek azt fogják mutatni, hogy nem egy elefántcsonttoronyban laksz, és van életed a munkán kívül, tehát veled izgalmas az élet. Amik tipikusan jól működnek: futás, gitározás, túrázás, street workout edzés.




3. Figyelj oda milyen ruha van rajtad

A megjelenésed rengeteg mindent elárul rólad. A férfiak számára egy jól illeszkedő ing vagy póló remek választás lehet, míg a nők egy stílusos, színes felsővel vagy ruhával emelhetik ki magukat a tömegből.

Ezt azért emeljük ki, mert sokan úgy vannak vele, hogy a ruha dolog az "mindegy". Lehet mindegy, de akkor olyan érdeklődőket is várj a Tinderen cserébe, az is mindegy lesz, hogy kik húznak jobbra.


Kerüld a túl személytelen vagy túlzottan megosztó darabokat; a cél az, hogy természetes képet mutass magadról, olyat, aki elérhető és nem ül magas lovon. A jelszó lehetne talán az is, hogy "hanyag elegancia". 

Az sem jó választás, ha csak öltönyben vagy minden fotón, mert megijedhetnek tőled.


Még egy fontos dolog: ne viseld magadon ugyanazokat a ruhákat a fotókon, mert könnyen azt hihetik, hogy az az egyetlen ruhadarabod van. 


Ruhák terén itt lesz két cikkünk, ami hasznos lehet:



4. Ne tölts fel se szelfit, se félmeztelen tükörnél pózolós képet, az Isten szerelmére

Van, ami már régen sem működött túlságosan, manapság pedig már pláne nem. Ilyen a félpucér, tükör előtt feszítős fotó. Óriási tévhit, hogy ezek működnek. Nem, nem működnek. A nők nem ilyen alapon gondolkoznak. Te férfiként nyilván beindulsz, ha egy nőről ilyen fotót látsz. Ha azt hiszed, hogy ez visszafele is igaz, tévúton jársz.


Mit mond el egy félpucér fotó egy pasiról? Leginkább azt, hogy ego problémái vannak, és hogy el van olvadva saját maga tökéletességétől.

Ami nyilván tudjuk, hogy csak kompenzáció, ha tényleg elégedett lenne magával, nem töltene fel ilyen képet.

Röviden: ez nem túl jó kezdés.




Könyörögve kérünk tehát, hogy ezeket ne, halál ciki.



5. Legyen sztorija a képednek, történjen rajta valami

Kerüld a mereven kamerába bámulós képeket. Ne legyen beállított a fotó, inkább csinálj rajta valamit: nyomkodd a telefonod, golfozz, igyál sört, nevess, vagy bármi hasonlók, itt már a kreativitásodra van bízva a dolog.


Pár példa, amit mi készítettünk:




6. Ne legyen mindegy a háttér

A háttér szinte ugyanolyan fontos, mint te magad. Hiszen például egy túl zsúfolt vagy zavaros háttér elvonhatja a figyelmet rólad. Válassz egy egyszerű, de érdekes hátteret, ami kiemeli, de nem nyomja el a jelenlétedet. Az olyan természetes környezet, mint egy park, egy erdő, vagy egy utca, remek választás lehet. Ügyelj arra, hogy a háttér színei harmóniában legyenek az öltözékeddel, ezáltal a kép egységes és professzionális hatást kelt.



Nagyon szép a zuhanyrózsa és a wc papír, de talán elengedheted őket. Helyette inkább legyen egy hangulatos homályos utca mögötted.


7. Milyen legyen a kamera szöge?

Kerüld a túl alacsony vagy túl magas szögeket, mivel ezek torzíthatják az arcodat. A legelőnyösebb az, ha a kamera egy szinten van a szemeiddel, így természetes és kiegyensúlyozott lesz a kép. Próbálj kísérletezni különböző szögekkel, hogy megtaláld a számodra legelőnyösebbet, hiszen van, akinek a bal, valakinek a jobb profilja a fotogénebb.


8. A filterekkel csak okosan

A filterek és a képszerkesztés segíthetnek kiemelni a legjobb tulajdonságaidat, de fontos, hogy ne vidd túlzásba. A cél az, hogy javíts a fotó minőségén, anélkül, hogy mesterségesnek vagy túlszerkesztettnek tűnne. Használj enyhe színkorrekciót, kontraszt- és fényerő-szabályzást, hogy a képeid élesebbek és világosabbak legyenek. 




9. Használj különböző helyszíneket és ruhákat

A profilod sokkal érdekesebb, ha nem egyfajta ruhában, ugyanazzal a háttérrel készült fotókat teszel föl, hanem megmutatod magadat más, különböző élethelyzetekben is. Ha szeretsz túrázni, akkor rakj fel egy mászkálós képet. Amennyiben a fél nyarat fesztiválokon töltöd, nyugodtan tölts fel olyan fotókat, ahol a fesztiválokon bulizol. 


Ez megmutatja, hogy érdekes, izgalmas személyiség vagy.


+1 tipp: Már profi Tinder fotós segítségét is igénybe tudod venni

Megpróbálhatod megoldani a fentieket telefonnal, vagy valami ismerőssel, első körben lehet ez is megteszi. Viszont, ez olyan, mint amikor egy 2.000Ft-os marha hátszínt veszel meg, vagy egy 10.000Ft-os 60 napig érlelt angus-t. Külsőre talán nincs sok különbség, de az íz... Nos, pont ez a különbség egy profi és egy amatőr fotós között. A profi munkája igazából egy garancia a minőségre. Kimehettek szórakozni az unokaöcséddel, vagy a szomszéddal, de tud majd ő előnyös képeket készíteni rólad? Meg tudja találni azokat a beállításokat, amiken jól nézel ki? Ezeket érdemes átgondolni.


Ha úgy érzed, a fentiek nem mennek egyedül, mi történetesen társkereső fotózással foglalkozunk, tehát olyan képeket készítünk rólad, amikkel sikeresen fogsz ismerkedni online.

Érdekel, hogy hogy történik egy ilyen fotózás? Kell-e tudnod pózolni? Ebben a videóban elmondjuk, nézz bele:



Ezeken a lenti képeken a mi Tinder fotóinkat láthatod.




Itt pedig a férfi fotózásról olvashatsz további információkat:



Ha szeretnéd, hogy segítsünk rendberakni a Tinder/Bumble profilodat, keress minket bátran!



bottom of page