top of page
  • Szerző képeAnita

Tinder tippek nőknek – lehet, hogy Te tehetsz róla, hogy mindig a selejt talál meg?

Frissítve: 2023. nov. 6.

Viszonylag általános vélemény, hogy a Tinderen a férfiak hátrányban vannak, míg a nőknek korlátlanok a lehetőségeik. Ezt arra alapozzák, hogy a nemek aránya valóban igencsak eltolódott mindenki kedvenc társkereső applikációján, a felhasználók mintegy 70%-a férfi és csak 30%-a nő. Ez elméletileg azt jelenti, hogy a nők számára a felület habzsi-dőzsi, míg a férfiaknak komolyan oda kell tenniük magukat azért is, hogy egy dumálás összejöjjön. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű: a nőknek is megvannak a maguk problémái az online társkereséssel, még ha más jellegűek is.


Mi zavarja a nőket az online társkeresés világában?


A nők nem a kínálat mennyiségét szokták kifogásolni a társkeresőkön, hanem annak minőségét. Rengetegszer tapasztalják, hogy a férfiak zöme csak szexpartnert keres, illetve elképesztő primitíven kommunikál.


Csak néhány gyöngyszem ezek közül:

  • A pasi már az első alkalommal exekről, valamint a szexuális szokásokról érdeklődik. Most őszintén: mit várunk egy olyan embertől, aki az alapvető ismerkedési normákat sem ismeri és/vagy nem akarja betartani? Aki ajtóstul ront a házba, ne csodálkozzon, ha lepattintják.

  • A pasi azonnal felajánlkozik és/vagy az intim részeiről küld fotókat. Fogalmunk sincs, hogy miért gondolja bárki is úgy, hogy jó ötlet egy fotót küldeni a férfiasságáról, de őszintén kételkedünk benne, hogy ez valaha bárkinél bejött. Ahogy az is kevésbé valószínű, hogy az „este szexelünk?” kérdésre egyből igen lesz a válasz.

  • Az óvatos visszautasítást vagy nem akarja tudomásul venni, vagy rögtön elkezdi ócsárolni és mindenféle ribancnak lehordani a nőt, csak mert nemet mert mondani, majd megsértődik, hogy letiltják.

  • Ha a csaj nem válaszol perceken belül, elkezdi számonkéregetni és balhézni vele, mintha máris a barátnője lenne – bár, ami azt illeti, akkor is erős túlzás lenne ez a viselkedés. Kicsit se para, tényleg.


Milyen jól hangzik, ugye? Egy nőnek napi szinten kell megküzdenie ilyen díszpéldányokkal, ha online keresné a párját. Ezek után talán érthető, ha úgy érzik, hogy a nagy létszámú jelentkező ellenére normális pasit találni a Tinderen mission impossible.



De biztos csak a pasikkal van gond?


Érdemes egy picit hátralépni és elgondolkozni azon, hogy vajon tényleg kizárólag a férfiak hibája, hogy így közelednek? Mármint persze, semmiféleképpen nem normális, hogy valaki így próbál csajozni, de célszerű lehet vetni egy pillantást a profilunkra, és megnézni abból a szempontból, hogy nincs-e benne valami olyasmi, ami gyakorlatilag vonzza a selejtet.


Nagyon sok nő észre sem veszi, hogy a profilja alapján igenis olcsónak, butácskának és könnyen kaphatónak tűnik, még akkor is, ha nem az. Nem állítjuk, hogy egy ráncfelvarrás a profilon elég ahhoz, hogy az összes idiótát kiszűrd, de lényegesen kevesebbet kapsz belőlük, ha magasabbra teszed a lécet a saját profilodat illetően is.


Profil audit: rólad mit mond el a Tinder profilod?


Próbáld meg a Tinder profilodat objektíven átnézni, és így határozd meg, hogy milyen képet fest rólad. Vizsgáld meg a képeidet, a magadról kiírt szöveget, majd próbáld eldönteni, hogy férfiként Te hogyan közelednél egy ilyen nőhöz.


Mutatunk néhány példát arra, mivel lehet bevonzani a kellemetlen figurákat akaratlanul:


  • Kihívó, olcsó fotók. Igen, tudjuk, ez egy társkereső platform, ahol szeretnéd vonzóvá tenni magad a férfiaknak. De ehhez biztosan szükség van arra, hogy csücsöríts, mélyen dekoltált felsőt vegyél fel, fürdőruhás képet tölts fel, vagy szexinek szánt pózokba vágd magad? Őszintén, ezek a képek inkább hatnak olcsónak és közönségesnek, mint vonzónak. Egy olyan férfi, aki normális nőt keres, tartós kapcsolatra, jó eséllyel tovább görget, ha ilyeneket lát. Nem kell könyvtárban vagy templomban ücsörögni a képeken, de legyél normálisan felöltözve, és ne pózerkedj, pláne ne szelfizgess! Ezek helyett próbálkozz inkább profi Tinderfotókkal, amik a legszebb oldaladat mutatják!


  • Kétértelmű, kihívó szöveg. A bio kitöltése nem könnyű feladat, éppen ezért már számos tippet adtunk arra, hogyan is lehet figyelemfelkeltően írni magadról pár sorban. Sajnos azonban nagyon sok lány profilján szerepel olyan szöveg, ami valóban keltheti a pasikban azt az érzést, hogy az illető hölgyemény benne lenne könnyedebb kalandokban is. Értjük, hogy a figyelem felkeltésére, a pasi felcsigázzására hajtanál, de ezt nem úgy fogod elérni, ha olyasmit sugallsz, amire nem vagy kapható. Ismét: a komoly szándékú férfiakat ezzel csak elriasztod, a defekteseket pedig vonzod.


  • Idézetek a profilon. Akik nem tudják, hogy mit írjanak a profiljukra, azok gyakran folyamodnak ahhoz a megoldáshoz, hogy nem a saját gondolataikat írják ki, hanem idéznek valaki más tollából, esetleg egy dalszövegből vagy filmből, ami szerintük jellemző rájuk, kifejezi az érzéseiket, személyiségüket. A gond csak az, hogy aki a profilodat olvassa, az rád kíváncsi. Akármennyire is magadénak érzed a leírt sorokat, azok nem a tieid, ezért nem is igazán árulnak el rólad semmit azon kívül, hogy nem tudtál vagy akartál energiát fordítani a bemutatkozásra. Ezzel sok normális pasi számára válsz automatikusan érdektelenné, így megint csak marad az a réteg, akivel nem biztos, hogy akarsz ismerkedni.


  • Ha csak az egód ápolgatására használod a platformot. Nagyon sok ilyet hallunk, hogy valaki azért van fent a társkeresőkön, hogy visszajelzést kapjon magáról. Mégis, ha nem komolyak a szándékaid, miért várod el, hogy normális pasik találjanak be? Kicsit értékeld át a szituációt, mert azzal, hogy erre "használod" a Tindert, sőt gyakorlatilag a férfiakat magukat, nyilvánvalóan csak a rosszabbik felét vonzod be a felhozatalnak.


  • Túlságosan csak a külsőségekre helyezed a hangsúlyt. Én elhiszem, hogy te vagy a legcsinosabb lány a városban vagy az iskolában, és élből kukázol minden második férfit, anélkül hogy kicsit megismernéd őket, de hidd el: nem minden a külső. Próbáld meg kicsit jobban megismerni a férfiakat, ne dönts felszínesen 3 másodperc, és 2 fotó után. Ha egy kicsit is szimpatikus, húzd jobbra, nézd meg milyen a személyisége, beszélgess vele. Lehet, hogy egy olyan férfi lesz életed párja, aki külsőre ugyan nem 100%-ban az ideálod, de olyan varázslatos kisugárzása van, hogy instant bele szeretsz.


  • Sztárokat megszégyenítő luxust, indokolatlan pózolást mutat a profilod. Abszolút értjük, hogy jól keresel, és kenterbe vered a férfiak nagy részét karrier tekintetében. De biztos, hogy jó ötlet csak sky barokban vagy luxuséttermekben készült képeket feltöltened? Nem ijeszti ez el a férfiak nagy részét? Ezt érdemes átgondolnod.


  • Vizsgáld felül a kommunikációdat! A profilodnak természetesen nagy szerepe van abban, hogy kik fognak jobbra húzni, a továbbiak azonban a beszélgetésen múlnak, amit a Tinder felületén folytatsz a pasival, akivel matcheltél. Ha a beszélgetés során gyakran teszel kétértelmű megjegyzéseket, direkt húzod az agyát, igyekszel minél inkább felcsigázni, akkor ne csodálkozz, ha egy idő után olyan irányba megy el a beszélgetés, amit nem szeretnél. Kommunikálj normálisan, legyél érdeklődő, és arra is ügyelj, hogy ebben a korai fázisban mit ildomos és ajánlatos magadról megosztani. Ha így teszel, akkor a beszélgetőpartnered is jó eséllyel komolyabban vesz.


Nem csak rajtad múlik, de tegyél meg mindent!


Természetesen nem akarjuk azt állítani, hogy kizárólag Te vagy az oka annak, hogy nem olyan férfiak húznak jobbra, akikkel szívesen találkoznál. Sokszor azonban a nők tudtukon kívül vétenek olyan hibákat, amik révén nem olyan férfiakat vonzanak be, akikkel szeretnének ismerkedni.


Ha átnézed a profilodat, és orvosolod ezeket a problémákat, valamint elgondolkodsz a chatelési szokásaidon is, lényegesen lecsökkentheted a szinten aluli megkeresések számát – ha teljesen nem is tudod megszüntetni őket. Ezzel magadnak is több esélyt adsz arra, hogy megtaláld azt, akit keresel!



Rossz képekkel sokkal kisebbek az esélyeid


Használhatsz bármilyen appot, ha rosszak a portré képeid, kevesebb eséllyel lesz sikered.


Ezt egy Cambridge-ben készült kutatás mutatta ki, amiben 200.000 női, és 300.000 férfi Tinder profilt vizsgáltak meg. A közölt esettanulmány alapján 80%-al csökken az esélyed, ha nem társkeresőre optimalizált képeket használsz.


A társkeresőkön tehát a kép dönt, ezért ha még nincsenek jó képeid, érdemes először ezt rendbe tenni.


Ezért van a társkereső fotózás szolgáltatásunk, amiben olyan képeket csinálunk rólad, amik nagyobb eséllyel működnek, és a társkeresők algoritmusa szeretni fog téged.




Ha érdekel erről több infó, látogass el ide:

bottom of page