• Anita

5 tipp, hogy normális pasit találj a társkeresőkön

Frissítve: máj. 16.

A férfiak és a nők problémái a Tinderrel egészen eltérőek. Míg előbbiek a kevés matchre panaszkodnak, addig utóbbiaknak ebből jó sok van – csak épp nem olyan minőségűek, amilyeneket várnának. A fő kihívás számukra az, hogy olyan pasikat vonzzon be a profiljuk, amilyet találni szeretnének. Mi lehet a probléma, hogy ez sokszor nem sikerül?


A nők és a Tinder


Ha azt hiszed, nőként nagyon egyszerű társkeresőzni, mert rengetegen írnak rád, tévedsz. Mármint rengetegen írnak rád, csak épp nem igazán olyanok ezek a megkeresések, amiről álmodozol. Az ideális szitu: match után ír neked egy pasi, akinek már a képe is felkelti az érdeklődésedet, szellemes a bemutatkozása, majd a beszélgetésnél kiderül, hogy kedves, lovagias, művelt, jó állása van, és alig várja, hogy elvigyen randizni. A randin aztán lehozza neked a csillagokat az égről. Összejöttök, minden porcikájából sugárzik, hogy imád. Házasság, gyerekek, majd boldogan éltek, amíg meg nem haltok.


Aztán felébredsz, megnyitod a Tinder fiókodat, és a pasitól, akivel tegnap megkockáztattál egy matchet, egy fotót kapsz üzenetben a péniszéről. Hurrá, ez is selejt. De vajon mit csinálsz rosszul, hogy mindig ilyenek találnak meg? Egyáltalán Te vagy a hibás, vagy a férfiak fejében vannak komoly bajok?


Mi is a gond a férfiakkal?


Nos, egészen különféle problémákról hallhatunk, ha megkérdezünk néhány Tinderező nőt arról, hogy szerinte miért nem jön össze semmi említésre méltó:


 • A férfiak csak az egyéjszakás kalandokra mennek, míg a nők zöme komoly kapcsolatot keresne.

 • Tapintatlanok, bunkók: köszönni nem tud, egy normális mondatot megfogalmazni nem tud, de egyből szexxel kapcsolatos kérdéseket tesz fel, és elvárja, hogy ezekre válaszolj is. Majd leribancoz, ha nem teszed.

 • Kínos módon nyomulnak, gáz szövegeket írnak és nem érti, miért nem akarod folytatni a beszélgetést (esetleg ő is leribancoz emiatt). Vagy nem mászik ugyan bele az intim szférádba, de olyan csajozós dumával jön, ami már 20 éve is ciki volt, és lelki szemeid előtt már látod is, ahogy a randin az asztal alá süllyedsz a szekunder szégyentől, amit a szövege miatt érzel.

 • Túl sok a kocka. Fogalma sincs, hogyan szóljon hozzád, szociális élete nincs, sőt, megijeszti a gondolat is, hogy kimozduljon. Ellenben szívesen randizna online. Aztán csalódik, mert a nők zöme valódi kapcsolatot szeretne, nem virtuálisat. Valljuk be, nem éppen álomlovag.

 • Igénytelenek képek, hiányos profil. Most komolyan, hogyan is dönthetnéd el, hogy érdekel-e a másik, ha nincs egy olyan kép, amin nem látsz belőle semmit, és 3 szó (se) szerepel a profilján? Ha ő nem vette a fáradságot, hogy írjon magáról és készítsen egy normális képet, te miért vedd, hogy megismerd őt?

 • Egocentrikus módon csak magukról beszélnek. Neki milyen jó állása van, mennyit utazott, az élete mennyire csodás. Rólad viszont egy árva kérdést nem tesz fel. Mégis hogy várja az ilyen típus, hogy érdeklődj utána?

 • Megsértődnek, kérdőre vonnak, ha nem írsz vissza egyből. Az nem számít, hogy esetleg neked is van életed, meg dolgozol, ő már gyakorlatilag most számon kér, pedig még élőben nem is találkoztatok.

Minden férfi bunkó, vagy nálad is lehet a hiba?


Persze könnyű azt gondolni, hogy a pasik ilyenek, és el kell fogadnod, hogy örök magányra kárhoztattál, esetleg reménykedhetsz abban, hogy óriási mázlival egyszer talán mégiscsak jobbra húz a herceg azon a bizonyos fehér lovon. Vagy akár fel is ébredhetsz az álomvilágból, és megnézheted, nincs-e valami a profilodon, ami valamiért a selejtet vonzza. Az esetek nagy részében ugyanis van, csak épp az érintett nem igazán veszi észre a fától az erdőt.

Kitérhetnénk még a 40 fölötti online párkeresésre, de sajnos arra ebbe a cikkben már nincs idő, így egy másikban megtalálod:

40 fölött keresel párt online? Ezt a cikket neked írtuk.


Mi lehet a gond a profiloddal, ha finoman szólva katasztrófa a téged jobbra húzó pasik nagy része?


 • Kirakod a fotóidon, amid van. Nos, valóban figyelemfelekeltő egy olyan kép, amin látszik a szép, formás dekoltázsod, vagy a feszes tested egy bikiniben, csak épp nem biztos, hogy az intelligensebb hímek érdeklődését fogja felkelteni. Sokkal inkább azokét, akiknél a vizuális ingerek erősen dominálnak minden mással szemben – ha érted, hogy értem. Amennyiben az a gondod, hogy mindig olyanok találnak be, akik egyértelmen csak szexelni akarnak, érdemes lehet felülvizsgálni a fotóidat, és kicsit szolidabbra cserélni a kritikusnak tűnő darabokat.

 • Úgy nem fogod ki az aranyhalat, ha hetente egyszer benézel, és a szimpi pasik üzeneteire visszadobsz egy 2 szavas választ. Lehetsz bármilyen szép és vonzó, kukázni fognak, ha nem lehet veled normálisan beszélgetni. Lehet, hogy nem szeretsz sokat lógni a telefonodon, csak sajnos így nem lehet kialakítani semmilyen kapcsolatot, egyszerűen be fognak előzni azok, akik elérhetők. Ha tehát az az eddigi tapasztalatod, hogy a pasik komolytalanok, mert 1-2 üzenet után lelépnek, lehet, hogy el kellene gondolkodnod azon, hogy milyen gyakran is válaszolsz nekik (és mennyire tartalmasan).

 • Nincs értelmes érdeklődő, vagy túl magasan van a léc? A Tinderen hajlamosak vagyunk úgy viselkedni, mintha egy webshopot lapozgatnánk: csak arra kattintunk, aki első ránézésre legalább súrolja a tökéletes látszatát. Csakhogy ez egy illúzió, nem úgy működik a Tinder, hogy akit jobbra húzol, azzal automatikusan össze is jönnek a dolgok. Az illúzió miatt délibábokat kergetsz, és kukázol olyan pasikat, akiknek a való életben simán lenne esélyük, de a Tinderen fel sem tűnnek, mert a legjobbakra törekszel – akikből nem biztos, hogy kiváltasz bármilyen érdeklődést.

 • Mit vársz, ha nem mész el randira? Persze nőként nem veszélytelen mindenféle idegennel találkozgatni, de azért ne várd el, hogy valaki hónapokig beszélgessen veled online, érdemi előrelépés nélkül. Ha nem mersz randira menni, ez a fajta társkeresés egyszerűen nem neked való, mert megrekedsz egy ponton – senki sem fog örökké várni arra, hogy egyáltalán méltóztass élőben is ránézni.

 • Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is gyakori probléma a béna fotó. Sőt, egyel rosszabbak is lehetnek, mint a férfiak, mert a homályos, távoli képek mellett a csajok hajlamosak a felismerhetetlenségig filterezni magukat a képeken. Aztán elmész a randira, a srácnak le sem esik, hogy Te vagy az, mikor meglát, majd megsértődsz, ha esetleg finoman megjegyzi, hogy nem hasonlítasz magadra. Nem, nem ő a bamba, csak ennyi köze van a fotódnak a valósághoz. Többre mész előnyös, de természetes képekkel, amik valóban téged mutatnak.


A legjobb természetesen, ha profi fotóssal dolgozol, az hozza a legnagyobb javulást az eredményeidben. A profit húzzuk alá kétszer, mert sokan állnak úgy hozzá, hogy "Majd megoldom én azt, az unokaöcsém hobbi fotós, megkérem hogy kapjon már le.." Most nincs időnk belemenni, hogy ez miért vakvágány, röviden összefoglalva erről az a véleményünk, hogy a fotózás végső soron egy szakma. Hidd el, jobb profira bízni. A hajadat sem vágja le a párod, illetve az autódat sem szerelteted a szomszéd gyerekkel. De ha érdekel, hogy miért nem jó az, ha amatőr fotóssal dolgozol, erről részletesebben itt írtunk:

Sokszor az amatőr, olcsó fotós nagyobb kárt csinál, mint hasznot: így teheti tönkre az önbecsülésed pár rossz kép.Néhány példa, a megfelelő Tinder képekből:Mi történetesen ilyen fotók készítésével foglalkozunk.

További infókért nézd meg női Tinderfotózás szolgáltatásunkat:

KÉREM A NŐI TÁRSKERESŐ FOTÓZÁS INFÓKAT