top of page
  • Szerző képeAnita

Tippek Tinder üzenetekhez pasiknak – avagy mit írj a „mi a helyzet” helyett és mit kerülj

Frissítve: 5 nappal ezelőtt

Aki online társkeresésre adja a fejét, annak számos akadállyal kell megbirkóznia. Első körben ugye nem árt, ha vannak jó fotóid, a fotó a legfontosabb. Aztán, ha ezen a szitán túl jutottál, ott a bio, aminek kellőképpen meggyőzőnek kell lennie, hogy továbbra is érdeklődjön irántad. De még akkor sincs nyert ügyed, ha a bio is oké, és létrejött a match. Sőt, most jön a neheze: el kéne kezdeni kommunikálni a másikkal, méghozzá úgy, hogy továbbra is fenntartsuk az érdeklődését.


„Na mi a helyzet”? / „Nagyon csinos vagy.”


Ha csaj vagy, tuti annyi „mi a helyzet”, vagy „nagyon tetszel” kezdetű levelet kaptál már, hogy ha annyi pénzed lenne, abban fürdenél. Ha pedig pasi, szinte biztos, hogy írtál már rá így valakire (ha nem, akkor te egy ékes kivétel vagy, ne vedd magadra). Joeynak a Jóbarátokban jól állt, de azért ismerkedéshez mára kissé elcsépelt. A Tinderen azonban valamiért az elsöprő többségnek eddig terjed a kreativitása, ha üzenetváltásra kerül a sor, aztán persze jön a csodálkozás, hogy a célszemély miért nem válaszol.


Nos, nézzük meg egy kicsit közelebbről ezt a „mi a helyzet” beköszönést – már ha lehet ezt annak nevezni. A pillanat törtrésze alatt árulja el rólad, hogy a fantáziád és a kreativitásod nulla, továbbá azt is, hogy semennyi energiát nem fektettél az üzenet a megírásába. Szerinted ez jó kezdet? Nem, tényleg nem az. Ahogy említettük, majdnem mindenki így ír rá a másikra, ezzel az üzenettel gyakorlatilag azonnal elveszel a tömegben.

Az, hogy azt írod a lánynak, hogy "Nagyon szép a szemed.", azzal nem azt a hatást fogod elérni, amit szeretnél, hanem épp ellenkezőleg. Mindenki ezt írja nekik, ezáltal halál sablonos leszel, és valószínűleg vissza se fog írni.

A nyitáskor egyébként sem bókolunk, ez is alap szabály. A bókok jellemzően csak 3-4 nap után ideálisak, amikor már túl vagytok az első ismerkedős körökön.


Igen, értjük: nem is biztos, hogy visszaír, nem akarsz egy csomó energiát beleölni, hogy aztán csalódj. Viszont az a helyzet, hogy a csalódások számát csak növeled azzal, ha ennyire látványosan nem vagy hajlandó időt szánni egy épkézláb nyitószöveg összerakására.


Szeretnél inpirálódni? Olvasd el a Tinder nyitószöveg ötleteinket:


Felejtsd el a kisregényt!

Itt megjegyeznénk, hogy az se sokkal jobb, ha a fél életedet leírod az első üzenetben. Vannak emberek, akik meglátják a kisregényt, és el se olvassák inkább, mert túl sok. Ebben a fázisban még nem biztos, hogy ennyire érdekled. A cél itt a figyelemfelkeltés, hogy valamivel érdeklődést válts ki. A fotóddal a bioval ez már sikerült, de ezt még mindig a pillanat törtrésze alatt tudod agyoncsapni egy kétszavas üzenettel ugyanúgy, mint egy kétoldalas öntömjéznezéssel.


De akkor milyen a jó Tinder első üzenet?


Szóval nem jó a mi a helyzet, csinos vagy és társai, és nem jó hosszas bemutatkozás sem. Jogos a kérdés, hogy akkor most mi az, ami nem kevés, de nem is sok?

Nos, a jó beköszönés nem feltétlen a leveled hosszától függ. Sokkal inkább számít a tartalom. Ha nagyon szeretnénk valami általános szabályt felállítani, azt mondanánk, 1-2 mondat elég. Ezt el lehet olvasni gyorsan, nem ijeszti el rögtön a másikat a mennyiség, de arra elég, hogy egy kicsit megcsillantsd a humorodat, kiemeld, amit szeretnél, illetve további kommunikációra invitáld a másikat. Habár azért ez nem olyan könnyű, mint hinnéd, mert ha csak írsz 3 lapos mondatot magadról, az továbbra sem lesz figyelemfelkeltő.


Így ne írj soha:

„Szia, Pisti vagyok. Nagyon tetszenek a fotóid, szimpatikus a bemutatkozásod, és szívesen megismernélek jobban. Van kedved beszélgetni?”


Kedves, udvarias, és látszik, hogy legalább egy kicsit megerőltetted magad, de nem az igazi. Tudod, ebből mi nem derül ki? Épp csak az, hogy te vajon miért lehetnél neki érdekes, miért akarjon megismerni. Ha mondjuk van egy emlékezetesebb biod, akkor esetleg elég lehet ennyi is, de őszintén, egy nőnek 1-2 napon belül több matche is van, szinte kizárt, hogy erre emlékezni fog.



Az alapok, amiket mindig tarts szem előtt:


  • Mielőtt írsz a kiszemeltnek, érdemes még egyszer ránézni a profiljára. Nézd meg, mi a hobbija, mit ír magáról, mit szeret, és valahogyan ezek valamelyikére utalj a leveledben. Ha látod, hogy jó alakja van, meg ki van írva, hogy szeret edzőterembe járni, nyithatsz azzal, hogy „Látom nem vagy felmentve tesiből 🤪” – ezen valószínűleg mosolygni fog, és vissza fog írni, mert a szöveg meglepő volt, vicces, és rá utalt.

  • Reagálj konkrétan egy képére! Mondjuk, ha látsz egy fotót róla, ami egy olyan helyen készült, ahol már te is jártál, írhatod, hogy te is megfordultál ott, megkérdezheted, neki hogy tetszett. De írhatod, hogy tetszik a dzsekije, a haja színe, lényegében mindegy, a lényeg az lenne, hogy ránéztél a profilra, mielőtt írtál neki, tehát tudja, hogy az üzenetet valóban kizárólag neki címezted, nem egy CTRL+C, CTRL+V volt.

  • Írj egy poént! Lehet, hogy nem tudsz kifejezetten a profiljára reagálni, mert nem tartalmaz túl sok infót. Ebben az esetben nyugodtan nyithatsz egy poénnal is! Nem muszáj az év viccének lennie, elég, ha felkapja rá a fejét a csaj. Pl. nyugodtan dobj be olyanokat, hogy „leszel a feleségem?” – ha van humora, úgyis ír rá valami hülyeséget, ha nincs, nos, jobb is, hogy nem válaszol.


Ami tehát a legfontosabb:

Az első üzenet igazából egy csali. Az a célja, hogy tovább vigye a beszélgetést. Ennyi, nem több, nem kevesebb.

Ezáltal, az olyan üzenetek működnek a legjobban, amik nyitottak, tehát választ vársz rá. A kérdések is szuperek nyitószövegnek, mert az alapból választ követel maga után.



Legyen folyamatos a Tinder beszélgetés!


Az előzőeket tovább vezetve tehát, óriási a gond azzal, hogy ha csak bedobod, hogy „mi a helyzet”, erre semmit nem lehet rá igazán válaszolni azon kívül, hogy „semmi extra”. Itt meg is állt a beszélgetés. Nem fogja elkezdeni elmesélni neked a napját, hiszen azt se tudja, hogy ki vagy. Ahogy nem fog random irkálni sem magáról, szóval a beszélgetés már itt halott.


Ha viszont értelmesen nyitsz, feldobsz egy labdát, amire lehet érdemben reagálni, az egy jó beszélgetésindító. A továbbiakban is érdemes azonban kicsit segíteni a kommunikáció gördülékenységét. Folyamatosan tegyél fel kérdéseket, de mellé spontán mondj egy-két dolgot magadról is, hogy ne legyen kihallgatás jellege az egésznek.


Neked kell irányítanod egy Tinder beszélgetést, ez így működik. Vezesd úgy a dolgokat, hogy ne legyen soha olyan pillanat, amikor a másik fél eltűnhet. Kérdezz, érdeklődj, csipkelődj, egyebek, a lényeg, hogy mindig legyen valami téma, amiről épp diskuráltok.


Ha szeret futni az illető, akkor pl. így: „és tényleg lefutottad már a maratont? Mennyi idő alatt sikerült?”.


Tabutémák az első beszélgetéseknél

Fontos, hogy ne tegyél fel illetlen kérdéseket! Ezen a ponton még semmi közöd az exeihez, hogy hány pasija volt, mikor vesztette el a szüzességét, mekkora a melle, hány kiló, milyen a vallása, politikai nézetei stb. Ilyenekről majd beszéltek, ha már van köztetek valami, viszont ennyire korai fázisban, mikor még csak nem is láttad személyesen, egyszerűen suttyóság ilyesmiről faggatózni, és nem kell csodálkozni, ha ilyenek miatt pattintanak is egyből.


Ezeken kívül, hanyagold a munka témát, én elhiszem hogy te vagy a világ legjobb mérnöke, vagy a legtökösebb vállalkozója, de hidd el: ez a lányokat az első beszélgetésen még nem érdekli. Ezt majd később.


Mondhatnánk, hogy alap, de a tapasztalat sajnos mást mutat: ne káromkodj, ne használj csúnya szavakat, ne kezdj el masszívan fikázni semmit, mert nem tudhatod, hogy a másik fél egy véleményen van-e veled ezzel kapcsolatban. A családjáról sem kell még tudnod semmit, legfeljebb olyan szinten, hogy hány testvére van, és tabu a fizetése is. Csak kulturáltan, kezdetben semleges témákról igyekezz beszélgetni!


Ja, és nem rontunk ajtóstul a házba, tehát ne azzal nyiss, hogy találkozunk-e holnap! Egy épeszű lány sem fog elmenni egy vadidegennel randizni úgy, hogy még csak pár mondatot sem váltott vele.

Néhány nap aktív (!) kommunikáció után feldobhatod a randi lehetőségét. Addig is, írj csak rá minden nap, ne hagyd magad feledésbe merülni!


Figyelj a részletekre, írj helyesen, fogalmazd meg igényesen a mondataidat!


Az üzeneted tartalma fontos, de legalább ennyire lényeges az is, ahogyan írod. A legtöbb ember számára nagyon taszító a pongyola helyesírás. Nem, nem kell úgy csinálni, mintha helyesírás versenyen lennél, de azért könyörgünk, olvasd már át a szöveget, mielőtt elküldöd, hogy ne legyen minden második szó elgépelve! Az ilyen igénytelenül bepötyögött szövegekről is süt, hogy semmivel sem akartál több időt áldozni rá néhány másodpercnél, ami elég kiábrándító.


Szintén kiábrándítóak a nagy szarvashibák, mondjuk ha a hajó-t elipszilonnal írod, és hasonlók. Egyből azt mondod magadról, hogy a nyolc általánoson nem jutottál túl, tehát a túl banális helyesírási hibákat is mindenképp kerüld.


Ok, értjük, nem lehet mindenkinek kifogástalan a helyesírása, de azért ma már nem egy nagy kunszt bekapcsolni egy autocorrect funkciót, minden telefonon van ilyen. Egy vessző hiányán senki sem fog fennakadni, de ha minden második szó hibás, azon lehet, hogy igen.



Ha esetleg az érdekelne, hogy hogy írj kreatív profil leírást:





Ahhoz azonban, hogy egyáltalán eljuss a beszélgetésig, először tetszened kell a másiknak, amihez a jó képek kulcsfontosságúak. Keress minket bizalommal, ha szeretnél néhány előnyös Tinder fotót!



Nem a levegőbe beszélünk, csúcskategóriás Tinder képeket készítünk:




Itt megtekinthetsz egy rövid videós összefoglalót társkereső fotózás témában:





Amennyiben ezt a posztot férfiként olvasod:


Amennyiben nőként:




bottom of page