top of page
  • Szerző képeAnita

A legjobb Tinder bemutatkozás: így írj a profilodra, hogy érdekes maradj!

Frissítve: ápr. 4.

Az online társkeresők kapcsán sokat írtunk már a fotók fontosságáról, hiszen első körben ez alapján dönti el a másik fél, hogy szimpatikus vagy-e neki vagy sem. Ha a kép nem tetszik, már húz is balra, azaz kukáz. Egy percig se gondold azonban, hogy ha a portré fotód alapján bejössz valakinek, akkor nyert ügyed van. Ilyenkor jön a neheze: rákattint a profilodra, elolvassa a biodat (a profilod leírását), azaz itt kell meggyőznöd arról, hogy nemcsak jól nézel ki, hanem jófej is vagy. Segítsünk? 😊


Miért olyan nehéz észrevetetni magad az online társkeresőkön?


A Tinderen nem könnyű kitűnni a tömegből, pláne akkor, ha férfi vagy. A Tinder-felhasználóknak ugyanis mintegy 70%-a férfi, ami azt jelenti, hogy a csajoknak a felület habzsi-dőzsi, a fiúknak azonban komoly küzdelmet kell vívniuk egy lány figyelméért – és a fotó ehhez „csak” az első lépés.


Hiba lenne ugyanakkor azt hinni, hogy emiatt a lányoknak könnyen megy a társkeresés a Tinderen; nekik is megvannak a maguk problémái. Éppen azért van nehéz dolguk, mert napi szinten rengetegen ostromolják őket, és nem könnyű a sok pasi közt olyat találni, aki igazán fel tudja kelteni az érdeklődésüket. Ha a szokásos sablon bemutatkozásokat használod, akkor ez neked sem fog menni, és az esetek elsöprő többségében balra húzva fogod végezni. Kivéve, ha úgy nézel ki, mint Jason Momoa, akkor ugyanis a fotó is elég lesz 😉


Korábban már adtunk néhány Tinder profil tippet, de érdemes néha újítani, hiszen a legjobb szöveg is elterjed egyszer, és akkor már nem lesz érdekes.


Amit még érdemes megemlítenünk, hogy ez a poszt most a profil bemutatkozásról szól, ha konkrét tippek érdekelnek, hogy mivel írj rá a másikra, azt itt találod:



Na de nézzük a mai témát, hoztunk néhány új ötletet, ami kiemeli a profilodat a többiek közül!


Nincs benned „semmi érdekes”? Tálald a „semmit” viccesen!


Amúgy tuti nem igaz, hogy semmit nem találhatna benned érdekesnek egy másik ember, de ha így érzed, akkor is tudsz teljesen hétköznapi dolgokat viccesen tálalni, amitől máris jó arcnak tűnsz. Szóval ahelyett, hogy írnál néhány tök átlagos mondatot arról, hogy épp melyik sorozatot bambulod unalmas óráidban, mi a kedvenc kajád, vagy hogy szeretsz pingpongozni, próbáld inkább így:


· fantasztikus instant leveseket tudok főzni. vagy:

· még sosem voltam börtönben. vagy:

· fenomenális koncerteket tudok adni a fürdőszobában, a zuhany alatt.


Mi is derül így ki rólad? Igazából semmi, az egyetlen dolog, amit le lehet vonni egy ilyen bemutatkozásból, hogy van humorod – ez pedig egy olyan tulajdonság, ami a legtöbb embernek tetszik. Sokkal szimpibb leszel ezzel a bemutatkozással, mintha megpróbálnál kiizzadni néhány mondatot az amúgy teljesen passzívan eltöltött szabadidődről.


Írj egy viccet vagy rakj be egy mémet, ami kicsit igaz rád!


Továbbra is: a jó humorú emberek szimpatikusabbak a többség számára, mint azok, akik sótlanok. Ha nincs ötleted, miképp mutatkozhatnál be, írj a profilodra egy viccet, ami tükrözi a humorérzékedet, esetleg kicsit igaz is rád! Legjobb, ha egy negatív (vagy annak vélt) tulajdonságodat figurázod ki.


Ha például alacsony vagy, elsüthetsz egy törpés viccet magadra utalva. Ha szokásod mindent az utolsó pillanatra hagyni, ezt elmondhatod egy poénos mémmel. Például ezzel:


tinder bemutatkozó


Ha humorosan közlöd a negatív tulajdonságaidat, azok sokkal elnézhetőbbnek tűnnek, könnyebb elfogadni őket, mintha csak száraz tényként közölnéd, hogy alacsony vagy, illetve szeretsz mindent halogatni.


Nyiss egy erős elriasztással!


„Helló idegen! Ha a holnap esti randink jól sikerül, megkérem a kezed, a jövő heti esküvő után pedig neki is láthatunk az 5 közös gyermek legyártásának. Négyet már elneveztem, az ötödiknél meghagyom neked a lehetőséget!”


Ha ezt valaki elolvassa, két dolog történhet: vagy pánikszerűen balra húz (valószínűleg jobb is), vagy veszi a lapot, és továbbra is meg akar ismerni, esetleg egy hasonlóan komolytalan válasszal is készül az ötödik gyerek nevéről. Egy ilyen bemutatkozással egyébként finoman utalsz rá, hogy a komoly kapcsolat irányába húzol, de nem fogod ezt a témát már az első pár randin komolyan feszegetni – valószínűleg ez a hozzáállás tetszeni fog annak, aki hasonlóan gondolkodik.


Légy őszinte, de mindig legyen ellensúly!


Vannak olyan negatív tulajdonságaid, amikről úgy érzed, kizáró okok lehetnek egyeseknél, ezért már az elején megemlítenéd? Jó ötlet, mert így eleve nem fognak olyanok jobbra húzni, akiknek ez gond lenne. Viszont, ha csak simán leírod, hogy elég rendetlen vagy, borzalmasan főzöl vagy vannak problémáid az időd beosztásával, azzal elég borús képet festesz magadról.


A trükk az, hogy mindig legyen valamilyen ellensúly: egy negatív tulajdonság mellé rögtön tegyél oda egy pozitívat, így nem is tűnik olyan súlyosnak a helyzet, megbocsáthatóbbak a „bűnök”. Például így:


· rendezvényfotózással foglalkozom, tehát éjjel nappal dolgozok, de cserébe kattintok rólad is pár képet az Instádra 😉 vagy:

· egészen különleges gasztronómiai élményekben tudlak részesíteni, csak nem biztos, hogy jó értelemben – de ha főzöl, cserébe vállalom a mosogatást!

vagy:

· nem mondanám, hogy penge lennék a feladataim szervezésében, de kifejlesztettem azt a szuperképességet, hogy az utolsó pillanatban azért mégiscsak sikerül mindent megoldanom.


Sokkal jobban hangzik így, mint úgy, hogy rendetlen vagyok, nem tudok főzni és folyton rohanok magam után, ugye?


Humor, lazaság, önbizalom: ez a titka a jó Tinder bemutatkozásnak


A jó Tinder profil receptje nagyjából a fenti 3 szóval írható le. Lehet, hogy úgy érzed, ez kicsit erőltetett, de őszintén: senki nem akar egy görcsös, fantáziátlan valakivel randizni. Még ha nem is magadtól találtad ki a frappáns megjegyzést, nem számít: a lényeg az, hogy aki olvassa a profilodat, nevessen egyet, és ha a fenti tanácsokat alkalmazod, jó eséllyel fog is. Nem kell szó szerint átvenni ezeket, sőt, nem is javasoljuk, hogy ezt tedd. Inkább gondold át, hogyan tudnád magadra szabni őket, és a saját tulajdonságaidat, erősségeidet, gyengeségeidet tükröző poénokat, mondatokat írj!


Írtunk két cikket, amiben konkrétumokat is mondunk:





De azért ne felejtsük el, hogy a bemutatkozás mellett a jó fotók is fontosak ahhoz, hogy sikeres legyél az online társkeresésben. Ha Te is szeretnél olyan fotókat, amivel könnyebben fogsz ismerkedni, keress minket bizalommal!



Nem a levegőbe beszélünk, csúcskategóriás Tinder fotókat készítünk:





Amennyiben ezt a posztot férfiként olvasod:



Amennyiben nőként:



bottom of page