top of page
  • Szerző képeTamás Horváth

Mire jó a Tinder?

Frissítve: febr. 25.

Ebbe, az elsőre egyébként tök triviálisnak tűnő kérdésbe futottam bele a minap, miközben a reggeli kávémat iszogatva böngésztem. 


"Pártalálásra." 

"Szexpartner keresésre."

"Randizásra."


Jöhetnének a válaszok. De akkor most tényleg, melyik a három közül? Pontosan mire jó a Tinder? 


A Tinderről nagyon röviden

De tényleg csak néhány mondatban, hiszen van már több, nagyon részletes és király cikkünk, ahol bemutatjuk a Tinder appot és annak használatát


A Tinder lényegében egy randi app, aminek létezik ingyenes, illetve fizetős verziója is. A belépés után a közeledben lévő partnereket dobálja ki az algoritmus, és aki tetszik, azt jobbra, aki pedig nem jön be, azt balra kell húznod. Ha mindketten jobbra húztátok egymást, vagyis matcheltek, akkor pedig írhattok egymásnak. 


Na, de itt jön az egymillió forintos kérdés: mire is számíts a beszélgetés során? A pasik csak szexet akarnak, egy egyéjszakás kalandot? A lányok pedig vissza se írnak, mert az egész sokkal inkább egy ego simogatás? 


Való igaz, hogy a kezdetekben a Tinder inkább szexpartner kereső volt. Azonban, ahogyan egyre többen kezdték el használni, úgy bővült az érdeklődési kör. 


Van, aki tényleg egyéjszakás kalandot keres, más egy egyszerű randira vágyik. 


Sőt, van aki tényleg nem ír vissza, mert csak ad 1: elfelejtette, hogy egyáltalán van fiókja, ad 2: szereti húzni a többi ember agyát. 


Akkor ez egy szexpartner kereső? 

Igen és nem. 


Nézd, lényegében a Tinder a user generated contentből, vagyis a felhasználók által készített tartalomból áll. Ennélfogva ez kvázi a társadalom lenyomata


Igen, van aki kapcsolatban van, és félrelép


Más szintén kapcsolatban van, ezért nem megy tovább a flörtnél


Vannak az örök szinglik, akik reménykednek a nagy szerelemben, de valamiért sosem találják meg.


Léteznek olyanok, akik flörtölnek veled, de csak felhasználnak téged a saját egójuk növelésére, azonban soha egy pillanatig sem fordult meg a fejükben, hogy lefeküdjenek vagy randizzanak veled. 


El kell fogadni, hogy nagyon sokféle különböző ember van, és bizony nagyon sok archetípussal is találkozhatsz.



Mire is jó a Tinder tulajdonképpen?


Tinder-randi

Gondolom ezt a kifejezést gyakran hallod mostanában. Kicsit talán úgy lehet elképzelni, mint egy virtuális bulit, ahol könnyebb ismerkedni és szóba elegyedni egymással. Ugyanakkor az online "viszonylagos anonimitás" kétélű dolog, hiszen könnyen lehet, hogy a képernyő másik oldalán nem az van, akinek mondja magát. 


Viszont másrészről könnyen lekoptathatsz és ghostolhatsz valakit, aki nem szimpatikus, és nem kell hallgatnod az agymenéseit, míg mondjuk egy buliban ezt már nehezebb személyesen megoldani. 


Viszont ne legyünk pesszimisták: tényleg nagyon sok olyan pasi és nő van, akik egész egyszerűen csak szeretnének (nem feltétlenül szexuális értelemben) kapcsolódni valakivel. Beszélgetni, meginni egy kávét, megenni egy fagyit és sétálni egyet. 


Barátkozni a Tinderen

Arra is van lehetőség, hogy barátokat szerezz, bár azért ez valljuk be, az app sokadlagos felhasználási módja. Erre sokkal jobb a Bumble, ahol van kifejezetten barát kategória a barátkereséshez. 


Egynyári kaland

Nagyon sok külföldi vagy cserediák, főleg a nagyobb városokban, arra használja a Tindert, hogy találjon valakit, akivel kicsit enyhítheti a magányt és együtt lógjanak. Egyfajta helyi idegenvezetőt keresnek, a dolog legjobb értelmében, aki megmutatja nekik a várost és közben gyakorolhatják a nyelvet. 


És persze egy nemzetközi együttműködés is lehetséges, szigorúan szexuális jelleggel - ne legyünk prűdek na. 


A Tinder tehát ezeknek egyfajta különleges katyvasza, kvintesszenciája. Hogy mire használod te, és mire használja más, az teljesen egyénfüggő, és valójában a szerencsén és a jó emberismereten múlik, hogy azonos legyen az érdeklődési körötök. 


És bizony egy jól elkészített Tinder fotó az első lépés ahhoz, hogy mindezt kiderítsd...





bottom of page