top of page
  • Szerző képeAnita

Miért nem ír vissza? A probléma, amivel sok ember küzd a társkeresőkön

Frissítve: márc. 4.


Itt mindenki csak egótuningért van fent? – ezt a kérdést rengeteg tinderező teszi fel naponta, akik hiába kezdeményeznek beszélgetést, nem kapnak választ. A jelenség már csak azért is nehezen érthető, mert csak azt követően tudsz írni valakinek, ha volt vele egy matched, azaz már visszajelezte, hogy szimpi vagy neki. Ha pedig így van, miért írsz mégis hiába?


Főleg a pasik gondja, de a nőknél is előfordul


Ha őszinték akarunk lenni, a válasz nélkül maradt kezdeményezések leginkább a férfiak számára jelentenek problémát. Amikor nagy nehezen sikerül összehozni egy-két matchet, és nagy reményekkel ráírnak a kiszemelt nőkre, rendkívül rosszul tud esni, ha nem kapnak választ. Ez persze érthető, hiszen mindenki abban bízik ilyenkor, hogy most végre tényleg összejön valami, de sajnos koppanás a vége.

Viszont, ami érdekes, hogy egyre több nőtől halljuk, hogy nem kapnak választ match esetén. Ennek az az oka, hogy rengeteg férfi azt csinálja, hogy mindenkit jobbra húz, remélve, hogy ezáltal több sikere lesz.


Jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis miért húz valaki jobbra, ha aztán mégsem kíváncsi rád? A legkézenfekvőbb magyarázat, hogy valóban csak arra használja a csaj/pasi a Tindert, hogy begyűjtse a matcheket, ezzel növelve az önbizalmát. A valóságban azonban ettől némileg árnyaltabb a kép – nem biztos, hogy mindenki merő önzőségből felejt el visszaírni.


Keresd magadnál is a hibát!


Nyilván nem azt akarjuk állítani, hogy ha nem kapsz választ, veled van a baj. De érdemes azért a saját kommunikációs stílusodat is kicsit kielemezni: vajon olyan-e a leveled, amire lehet/érdemes válaszolni?


„Szia mizu?”


Kezdtél már így beszélgetést a Tinderen? És ha igen, sikeres volt? Még ha valaki válaszol is egy sziamizura, most őszintén, mi mást tud írni azon kívül, hogy „helló, nem sok”? És a beszélgetés már meg is rekedt. Legtöbben már egyszerűen vissza sem írnak, ha csak ennyit látnak az üzenetben. Nem, a „hogy vagy” sem jobb. Vedd a fáradságot, és fogalmazz meg egy értelmes nyitómondatot, amiben normális kérdéseket teszel fel. Hidd el, így sokkal nagyobb arányban érkezik válasz.


Megfelelő stílusban kommunikálsz?


Bár jó, ha lazának és viccesnek látszol az ismerkedés során, meglepően sokan nem veszik észre, hogy kicsit túltolják a lazaságot meg a poénokat a beszélgetés során. Ettől a stílusod mesterkéltnek, erőltetettnek, kínosnak hat, ami gyorsan elveheti a levelezőpartnered kedvét a folytatástól.


Ne feszengj, és egy-egy poén is megengedett, de azért próbáld meg érezni, mikor elég! Ha visszaolvasol néhány megszakadt beszélgetést, esetleg megnézed, milyen nyitásra nem válaszolnak, abból sok következtetést levonhatsz!


Érdekelnek ütős szövegek, amikkel biztosabb a sikered a társkeresőkön?


Nem mindig a Te hibád!


Ahogy mondtuk, nem az a célunk, hogy meggyőzzünk, mindig a Te hibád a beszélgetés megszakadása. Sőt, valójában nagyon sok esetben nem. Ugyanakkor vannak – ha nem is teljesen ártatlan – megérthető okai annak, hogy valaki éppen nem ír vissza.

  • Lehet, hogy egy randipartnerével éppen most fordultak komolyra a dolgok – Te se örülnél neki, ha a Te ígéretesnek gondolt ismerkedésed közben kiderülne, hogy a csaj még másokkal is levelezik, ugye? Oké, szólhatott volna, de talán érthető, ha most a bimbózó kapcsolatra koncentrál.

  • Előfordulhat, hogy a kiszemelted éppen nem is aktív. Tuti, hogy neked is volt olyan időszakod, amikor egy kicsit eleged volt az egész párkeresésből, és egy ideig be sem léptél. Ha eddig nem volt, majd lesz. Néha az ember megcsömörlik – általában egy nagyobb csalódás után. Ilyenkor nem az lesz a másik fejében, hogy mielőbb jelezze a pihenési szándékát azoknak, akikkel már váltott pár mondatot.

  • Egy ottmaradt profillal próbálsz levelezni. Nos, igen, jó lenne, ha mindenki törölné a profilját, aki megtalálta a párját, de talán mégis érthető, hogy sokszor ez eszükbe se jut. Elég sok ottfelejtett, inaktív profil van a Tinderen – mielőtt elátkoznád a női nemet az érdektelenség miatt, akár az is eszedbe juthat, hogy egy ilyennel van dolgod.

  • Több vasat tart a tűzben, és van, aki érdekesebb. Tudom, ez nem esik jól, de ez is egy lehetőség. Nagyon ritka, ha valaki egyszerre csak egy beszélgetést folytat, ez ugyanis eléggé csökkenti a hatékonyságot. Ha pedig valakivel jobban pezseg a kommunikáció, érdekesebb, előfordulhat, hogy megfeledkezik rólad a másik fél.

  • Nem sikerül fenntartanod a kommunikációt. Hát igen, előfordul, hogy valaki nem éppen a szavak embere. Ha Te is ilyen vagy, ez a chatelgetés nyilván nehéz számodra, de akkor is meg kell próbálnod úgy beszélgetni, hogy gördülékenyen menjen a levelezés. Kérdezz vissza, dobj fel újabb és újabb témákat, kérd ki a lány véleményét. Mesélj neki érdekesebb dolgokról – nyilván az adott témához kapcsolódóan.

  • És hát igen, olyan is van, hogy valaki nem igazán ismerkedési célzattal van fent a Tinderen. Hogy akkor miért? Talán kíváncsi, mennyire lehet sikeres az ellenkező nemnél, és ezt így tudja a legegyszerűbben mérni. Félreértés ne essék, nemcsak nők, hanem férfiak körében is szép számmal akadnak ilyenek. Valóban bosszantó, de tedd túl magad rajta, és ne azt a következtetést vond le, hogy minden nő ilyen.


Lépj túl a kudarcokon!

Bár rosszul tud esni az embernek, ha sikertelen a társkeresésben, pláne, ha egyszerűen levegőnek nézik, ezen tudnod kell túllépni. Az online világ teljesen más, sokkal személytelenebb, ezért a kommunikáció is az. Bár a való életben valószínűleg nem hagyna senki szó nélkül faképnél, minimum elköszönne – ez a Tinderen nincs így. A nevek mögött, úgy érződik, nincsenek igazi személyek, maximum fotók, ezért nem mindig érzi át az ember, hogy esetleg megbántja a másikat, ha egyszerűen válaszra se méltatja, vagy a beszélgetés közepén ghostingol.


A Tinder változni nem fog, ezért a gondolkodásodon kell változtatnod: kapcsolj át fejben, tudatosítsd magadban, hogy az online társkeresés világa másképp működik, mint az offline, és ne szívd mellre, ha valaki nem reagál. Nincs semmi kapcsolatod az illetővel, nem tudhatod a valódi okot – magadnak teszel szívességet, ha nem veszed ezeket elutasításnak, és nem vetíted ki azonnal arra, hogy veled van baj!


Ne feledd, az online társkeresőkön a nagy számok törvénye uralkodik.

Ne add fel 5 sikertelen match után, egy sikeres randihoz minimum 10 match szükséges. A lényeg tehát, hogy ha kudarc ér, csak mész és mész tovább, addig, amíg össze nem jön.


A profilodat is érdemes rendbe tenned, amiről itt olvashatsz:



Milyen randi appokat érdemes használnod?

Ha sok kudarcba futsz bele, simán lehet, hogy csak rossz appot használsz.


A legnépszerűbb opciókról itt írtunk:





Lehet a társkereső fotóiddal van a probléma


Használhatsz bármilyen appot, ha rosszak a képeid, nem lesz sikered. Simán elképzelhető, hogy csak azért nem ír vissza a másik fél, mert a képeid nem elég meggyőzőek.

Ezt egy Cambridge-ben készült kutatás mutatta ki, amiben 200.000 női, és 300.000 férfi Tinder profilt vizsgáltak meg. A közölt esettanulmány alapján 80%-al csökken az esélyed, ha nem társkeresőre optimalizált képeket használsz.


A társkeresőkön tehát a kép dönt, ezért ha még nincsenek jó képeid, érdemes először ezt rendbe tenni.


Ezért van a társkereső fotózás szolgáltatásunk, amiben olyan képeket csinálunk rólad, amik a társkeresőkön működni fognak, és a Tinder algoritmusa szeretni fog téged.


Nem a levegőbe beszélünk, csúcskategóriás Tinder képeket készítünk


Árak, további infók itt:



bottom of page