top of page
  • Szerző képeZsuzsa

Tinder vélemény – Zsuzsa tapasztalatai

Frissítve: 2023. dec. 18.

Nemrég mutattuk be vendégszerzőnk, Péter írásán keresztül, hogy milyen benyomásai alakultak ki a Tinderről egy 45 éves, elvált férfinak, aki nemrég kezdte újra az ismerkedést. A beszámolóra reagálva egy hasonló korú női olvasónk is úgy érezte, szívesen osztaná meg a tapasztalatait az online társkeresésről, hogy láthassuk a másik oldalt is.


Ezúttal Zsuzsa véleményét közöljük, aki 43 éves, egy 15 éves lánya van, és 18 év után lett újra szingli.


„Az első, ami Péter múltkori írása kapcsán eszembe jutott, hogy minket, nőket, mennyivel több negatív hatás ér a Tinderen. Mielőtt belevágtam, próbáltam utánajárni, hogy mi is ez és hogy működik, és én is már akkor találkoztam azzal a véleménnyel, hogy nagyon nagy a férfitöbblet a regisztráltak közt.


Először azt gondoltam, hogy ez jó, mert nőként jobbak az esélyeim. Viszont nem gondoltam, hogy ez ennyire durván jelentkezik, és azt sem, hogy ilyen erőszakos nyomulással jár. Kicsit el is bizonytalanodtam azzal kapcsolatban, hogy mennyire is veszélyes ez a társkeresési mód. De azért belevágtam.


Természetesen tisztelet a kivételnek, mert vannak normális férfiak is a Tinderen, akikkel lehet értelmesen beszélgetni. De megszámolni sem tudom, hányszor próbáltak olyan módon közeledni, amit nagyon nem tudtam értékelni.


(Írtunk korábban arról, hogy nőként mit tehetsz, ha gyakran találnak meg olyan pasik, akikre nem vagy kíváncsi: itt olvashatsz erről bővebben - a szerk.)


A szexre menők


Ami kimondottan a nőket érintő probléma, hogy rengeteg férfi csak szexet keres a randiappokon, míg a nőkre ez legfeljebb elvétve jellemző. Ennek következtében sok matchből lesz pár mondat után szexre invitálás, célozgatás, vagy éppen pofátlan nyomulás, rosszabb esetben már köszönésként is egy fotót küld az illető arról a bizonyos testrészéről, amire ebben a szakaszban még nem igazán vagyok kíváncsi.


És az még a jobbik eset, amikor a match után egyből kiderül, hogy némileg eltérőek a szándékok – sokkal rosszabb, ha a randin válik egyértelművé, hogy az illető nem különösebben vevő arra, hogy normálisan megismerjük egymást, inkább ajtóstul rontana az ágyba.


És akkor ott vannak az idősebb nőkre vadászó fiatal fiúk. Ez olyasmi, amire azt hittem, csak városi legenda, mert miért akarna egy huszonéves srác egy – kis túlzással – anyja korú nővel összejönni, mikor ott vannak a szép, fiatal, huszonéves lányok is. Hát, mi másért… szexért. Úgy tűnik, valóban menő egy sokkal idősebb nővel összejárni, mert viszonylag sok ilyen akad. Azt hittem, hogy a korhatár beállításával, ezeket kiszűröm, de azért nem teljesen, mert jó páran kamu életkort adnak meg, nyilván pont ezért.


Az elutasítás viselése nem az erősségük


Tudom, hogy az online közegben sokan nem veszik a fáradságot arra, hogy legalább tisztességesen lekoptassák a másikat, egyszerűen csak eltűnnek. Velem is megtették már. Én nem vagyok ilyen, annak vagyok a híve, hogy zárjuk le az ismerkedést tisztességesen, ha úgy érezzük, hogy nincs meg az összhang, persze nem bántóan.


Hát, megérne egy misét, hogy egyes férfiak ezt hogy viselik… Nem egy és nem kettő volt, aki lehordott mindennek, közölte, hogy ennyi idősen, gyerekkel a „nyakamon” nem kéne ennyire válogatnom, fel kéne ébredni, öreg vagyok már ahhoz, hogy azt higgyem, jön a herceg fehér lovon, örüljek, hogy valaki szóba áll velem. Tudom, hogy ez nem rólam szól, hanem a saját frusztrációjukról, mégis elég rosszul tud esni, és egyik-másik egy időre el is vette a kedvemet az egész ismerkedéstől.


De nem akarok igazságtalan lenni, nem minden férfi ilyen. Vannak azért, akik teljesen normálisan fogadják az elutasítást, és olyan is volt, aki megköszönte az őszinteségemet, mert elege volt már abból, hogy szó nélkül tűnnek el a nők ismerkedés közben. Mindenesetre valahol már megértem ezeket a nőket is, mert amit egyesek művelni tudnak egy udvarias elutasítás után, az kritikán aluli.


Vélemény a Tinder randikról


Volt persze nekem is néhány érdekes randim, amik erősen növelték a fenntartásaimat az online társkereséssel kapcsolatban.


Ki is vagy te?


Eleinte még minden egyes matchnek nagyon örültem – naivan azt hittem, hogy valódi érdeklődést takarnak. Persze gyorsan rájöttem, hogy egyes férfiak minden nőt jobbra húznak, és mikor létrejön a match, azt sem tudják, ki vagy. Mindegy, konstatáltam, hogy ez ilyen műfaj, és ezen túlléptem.


De az azért kissé kínos volt, mikor a randi első 10 percében kiderült, hogy a velem szemben ülő férfi azt sem tudja, kivel randizik. Próbáltam visszautalni arra, amiről chaten beszélgettünk, de nagyrészt fogalma sem volt, miről van szó, majd amikor megemlítettem egy félmondatban a lányomat, döbbenten kérdezett vissza, hogy „neked van gyereked?”, miközben ezt is elmondtam neki előre. Szerencsé, hogy nem próbált a nevemen szólítani :D Nem fogadta jól, mikor közöltem, hogy inkább nem találkoznék vele többet.


Bocs, hány éves is vagy…?


Szembesültem a klasszikus helyzettel, amikor a randin megjelenő férfi egy jó 10 évvel későbbi változata volt annak, akit a fotókon láttam. Nem, nem a pasi volt öreg, a fotók voltak régiek. De volt olyan is, aki negyvenesnek mondta magát, de látszott, hogy bőven az 50-es éveiben jár. Egyébként a kor önmagában nem feltétlenül lenne probléma, de ha már úgy indít, hogy hazudik róla, én nem szeretném jobban megismerni. Ő is megsértődött, mikor ezt közöltem vele.


Mégse akarnak komolyat


Mindig csak olyanokkal randizom, akik szintén komoly kapcsolatot akarnak – legalábbis igyekszem így szűrni a férfiakat. Ennek ellenére beleszaladtam már, hogy a pasi a randin bökte ki, hogy ő tulajdonképpen nős, és egyelőre nem is tervez ezen változtatni, de vágjunk bele, hátha. Hát, kösz, nem.


És akadt olyan is, hogy néhány jól sikerült randi után mondta azt a másik fél, hogy jól érzi magát velem, de ő csak egy könnyed kapcsolatra gondolt, nem akar elköteleződni. Meg olyan is, aki az első randi befejezését már az ágyban képzelte volna el. Ezekre én nem vagyok vevő.


Viszont voltak jól sikerült randijaim is, pozitív tapasztalataim, annak ellenére is, hogy nem jött végül össze komolyabb kapcsolat.


Mi a helyzet most? Mit gondolok a Tinderről?


A negatívumok ellenére jelenleg ki vagyok békülve a Tinderrel, ugyanis éppen alakul egy ígéretesnek tűnő kapcsolat egy olyan férfival, akit a Tinderen ismertem meg. Persze még semmi sem biztos, de párszor már találkoztunk, és határozottan tetszik az irány, amerre tartunk.


Ami nagyon fontos tanulság, hogy elengedhetetlen a jó kép a Tinderen, még nekünk, nőknek is. Hatványozottan több jobbra húzásom volt, miután feltöltöttem azokat a képeket, amiket profi fotós készített.

Voltak viszont kemény hullámvölgyeim is, töröltem már le a telefonomról az alkalmazást, hogy aztán újra letöltsem, többször megfogadtam már, hogy soha többet, de aztán mégis újra beléptem. Az az igazság, hogy manapság tényleg elég kevés lehetőség van a személyes ismerkedésre, és ezt a problémát a Tinder – minden hibájával együtt – hatékonyan tudja kiküszöbölni.”


Ha szeretnél a legjobb esélyekkel indulni, fordulj hozzánk profi Tinder fotókért!



bottom of page