top of page
  • Szerző képeAnita

Párkeresés egy hosszú kapcsolat után – így vedd fel újra a fonalat!

Frissítve: 2023. ápr. 26.

Egy szakítás mindig nehéz, de ha az ember egy hosszú kapcsolatból lép ki, még nehezebb lehet számára megtalálni a helyét a világban. Ha hosszú éveket töltöttél egy másik emberrel, könnyen lehet, hogy azt sem nagyon tudod meghatározni, hogy Te ki vagy valójában, nemhogy azt, hogy mire vagy kire vágynál. Ha ez a belső válság nem lenne elég, akkor gyorsan szembesülsz azzal is, hogy a párkapcsolati piac nagyot változott az elmúlt években, Te pedig azt sem tudod, hogyan kell manapság ismerkedni.


Hogy kell ehhez hozzákezdeni egy hosszú kapcsolat után?


Ha sok évet töltöttél párkapcsolatban, akkor az előző barátodat vagy barátnődet még nyilván a suliban, vagy egy buliban ismerted meg. Most azonban alighanem már teljesen más élethelyzetben vagy: suli helyett dolgozni jársz, ahol nem mindenki a te korosztályodat képviseli, mostanra pedig már a bulik is kikophattak az életedből, hiszen egyrészt, kinőtted ezt a kort, másrészt, ha másnap dolgozni kell menni, akkor nem túl jó ötlet hajnalig táncolni valahol némi alkoholos befolyásoltság alatt. (Na jó, néha belefér. 😆)


Na de akkor hol is lehetne az ellenkező neműekkel ismerkedni? Munkába menet a tömegközlekedési eszközökön? Vagy el kell kezdeni mindenféle csoportos hobbitevékenységeket művelni, és reménykedni, hogy akivel megpróbálsz ilyenkor megismerkedni, az éppen nem foglalt? Egyáltalán mikor kellene minderre időt szakítani a munka és a mindennapi teendők mellett?

Hirtelen úgy érezheted magad, mint egy múlt századból idecsöppent időutazó, akinek lövése nincs, hogy működik ez az ijesztő, új világ.


S lőn, az online társkeresés!


Nos, mivel elég sok ember küzd időhiánnyal és hasonló problémákkal, a többség ma már az interneten ismerkedik.


Nem, ez már nem számít nyomi dolognak, mint 10-15 évvel ezelőtt. Nem csak azok ismerkednek az interneten, akik a való életben nem kellenek senkinek. Egyre többen látják ugyanis be az internetes társkeresés előnyeit, ami sokkal hatékonyabbá és célorientáltabbá teszi az egész folyamatot. Ha tehát úgy érzed, már eleget sajnáltad magad, és eléggé meggyászoltad az előző kapcsolatodat, mi több, készen is állnál a következőre, akkor ideje megismerkedned a randiappokkal!


Mi a franc az a Tinder?


Amennyiben elhatároztad, hogy beleveted magad a randiappok világába, az első, amivel találkozni fogsz, az alighanem a Tinder.

(A Tinderen kívül ott van még a Bumble, a Facebook Társkereső, a Happn, és még megannyi app, de mi ebben a cikkben most csak a Tinderre fogunk fókuszálni.)


Ha esetleg az alapoktól indulnál, és gondjaid lennének a Tinder kezelésével, használatával kapcsolatban, akkor ez a cikkünk neked szól:


A Tinder egyébként a legnagyobb létszámot felvonultató társkereső alkalmazás, ezért itt találkozhatsz a legnagyobb merítéssel az ellenkező nemből. Ennek ellenére jó néhányan nem elégedettek vele, főként a férfiak részéről éri sok kritika az alkalmazást, miszerint nagyon el van tolódva a nemek aránya, és sokkal több férfi van jelen az oldalon, mint nő. Ebből kifolyólag a férfiaknak nyilván nehezebb a dolguk az ismerkedéssel, és ez sokaknak el is veszi a kedvét.


Mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy lehetetlen küldetés lenne a Tinderen keresztül ismerkedni. Ha jól rakod össze a profilodat, akkor így is jó esélyed van a sikerre, amikből aztán ígéretes randik is alakulhatnak.


De vajon mi kell ahhoz, hogy a Tinder profilod vonzó legyen az ellenkező nem számára?


Ha pasi vagy, itt összefoglaltunk egy szuper cikket ezzel kapcsolatban:


Ha ha pedig ezt a cikket nőként olvasod:



A fotók ereje a társkereső appokon


Már ezen az első szűrőn elakadhatsz, ugyanis azok, akik sokévi kapcsolatban éltek, a szakítás után gyorsan szembesülhetnek a ténnyel, hogy az elmúlt években egyetlen fotó sem készült róluk, amin valóban csak ők szerepelnek. És jó fotókról még csak szót sem ejtettünk! Valószínűleg nálad is hasonló a helyzet: az összes képen, ami az elmúlt években készült, az exeddel szerepelsz. Nyilvánvalóan nem túl célszerű egy társkereső profilra olyan képet feltölteni, amin az exeddel vigyorogsz, ezért az első, amit tenned kell, hogy gondoskodsz róla a, hogy készüljön rólad jó minőségű, megnyerő fotó.


Ez azonban nehezebb, mint hinnéd: tele a padlás a szelfikkel, a homályos, elmosódott, szemcsés, távoli képekkel. Ha azt akarod, hogy az ellenkező neműek felfigyeljenek rád a Tinderen, jó minőségű fotókra lesz szükséged, amik valóban a legelőnyösebb oldaladat mutatják. Ellenkező esetben már húznak is balra, azaz kukáznak.


Te, mint személyes társkeresésen szocializálódott egyén, talán naivan azt hiheted, hogy egy fotó nem minden. Nos, ki kell ábrándítsunk: az online társkeresés gyakorlatilag úgy működik, mintha egy webáruházban válogatna az ember. Ha a fotó nem győzött meg, akkor senki sem fogja megnyitni a profilodat, hogy esetleg megnézze a többi képet, neadjisten elolvassa a bemutatkozásodat. Ha a profilképed nem képes legalább annyira felkelteni a másik fél érdeklődését, hogy kíváncsi legyen rólad egyéb infókra, azonnal buktad a lehetőséget.


Igazán nem szeretnénk nyomás alá helyezni, de amint látod, a profilképed viszonylag nagy hangsúlyt kap, ezért érdemes tényleg minden tekintetben jó képet használni erre a célra. Ha nincs ilyened, célszerű lenne átgondolni, hogy akár profi segítséget vegyél igénybe a fotózáshoz – elképesztő, hogy ugyanaz az ember mennyivel sikeresebb tud lenni igazán jó képekkel!


… és a szavak ereje


Ha az ütős képek már megvannak, akkor nincs más hátra, mint feltölteni őket a profilodra, és a bemutatkozásodhoz is olyan szöveget írni, ami nem veszi el az eddig még érdeklődő hölgyek/urak kedvét. Korábban már írtunk arról, hogy miket érdemes írni a biódba; nézd meg tippjeinket, és írj egy figyelemfelkeltő bemutatkozást, hogy a legjobb esélyt add magadnak a Tinderen!


Ne aggódj: ha felkészülten vágsz bele az internetes társkeresésbe, nem kell már sokáig szenvedned a szingli lét poklában 😊



Amennyiben ezt férfiként olvastad, úgy itt tudsz tovább olvasni a Társkereső fotózásról:


Nőként pedig itt:

bottom of page