top of page
  • Szerző képeAttila

Tinder algoritmus: hogyan működik és hogyan hekkeld meg?

Frissítve: ápr. 4.

Gondolkodtál már azon, hogy min múlik, hogy egyáltalán megmutat-e a Tinder a szóba jöhető csajoknak/pasiknak? Több millió felhasználója van az alkalmazásnak világszerte, és sajnos a Tinder közel sem annyira igazságos, hogy mindenkit egyenlő arányban jelentet meg. Az applikáció algoritmusa dönti el, hogy kit milyen gyakorisággal láthatnak a Tinderezők. Szerencsére mi értjük ennek a rendszernek a működését, ezért azt is meg tudjuk mondani, hogyan érheted el, hogy minél több potenciális randipartnerrel matchelj.


Mielőtt elkezdenénk, jó, ha tudod, hogy a Tinder az úgynevezett ELO scoring módszerét használja a felhasználók rangsorolására, így a cikket ennek a fogalomnak a tisztázásával fogjuk kezdeni.


Mi az az ELO pontszám és hogyan működik?


Az ELO pontszám tulajdonképpen a profilod vonzerejét jelenti. Nem arra kell gondolni, hogy mennyire vagy szép vagy jóképű (na jó, egy kicsit de, ez is benne van), hanem arra, hogy maga a profilod mennyire lehet érdekes mások számára.

A Tinder algoritmusa ugyanis úgy működik, hogy a hasonló kategóriájú embereknek listáz ki, azaz olyanokkal próbál meg az alkalmazás párba állítani, akiknek a profilja nagyjából olyan szintű vonzerővel rendelkezik, mint a tied. Mint az életben, hasonló a hasonlóval, ugye. Ennek a szintnek a megállapításához használja az ELO pontozást.


Igazán nagy tech-head-eknek találtunk egy grafikont arról, hogy hogyan kalkulálódnak az ELO pontszámok a rendszerben:



Mi befolyásolja a Tinder algoritmus ELO pontokat?


Az ELO pontszám folyamatosan változik, amikor valaki jobbra vagy balra húzza a profilodat. Ha balra húznak, pontokat vesztesz, ha jobbra húznak, szerzel párat. Hogy pontosan mennyit, az attól is függ, hogy annak, aki húzott, milyen szintű a profilja.

Ha egy nálad népszerűbb profil balra húzott téged, akkor nem jelent olyan sokat a véleménye, mert ő magasabb szinten van mint te. Ha azonban ugyanez az illető jobbra húz, az sok pontot fog jelenteni neked, hiszen a Tinder magasabbra értékelte őt, mégis bejössz neki. Ez által feljebb juttat téged a "ranglétrán".

Mitől lehet több vagy kevesebb ELO pontod?


Amit tenned kell, az a profilod tudatos felépítése, valamint az átgondolt jobbra és balra húzás.

Sokszor írtunk már arról, hogy mire van szükség egy vonzó Tinder profilhoz.


Milliószor ecseteltük a jó minőségű fotók fontosságát, adtunk tippeket, hogy mit írj a bio-dba ahhoz, hogy a másik ember jobban meg akarjon ismerni. Tegyél meg mindent, hogy felhúzd profilodat, amennyire csak lehetséges! Minél többször húznak jobbra, annál magasabb pontszámot fog elérni a profilod az algoritmusban, ezért annál több jó csaj vagy jó pasi fog látni.

A másik tipp, hogy válogasd meg jobban, hogy kiket húzol jobbra! Nagyon sok ember taktikája a Tinderen, hogy mindenkit jobbra húz, aki csak minimális eséllyel szóba jöhet, gyakorlatilag válogatás nélkül, hogy minél több matchet tudjanak létesíteni. A gond csak az, hogy a Tinder ezt úgy fogja értelmezni, hogy neked bejönnek a nem annyira vonzó profilok is, ezért ilyeneket fog számodra megjeleníteni. Ahogy már említettük, ha alacsony pontszámú profilokkal matchelsz, az nem igazán fogja növelni a pontszámaidat, ellenben, ha ők elutasítanak, te sokat veszíthetsz. Ha tehát válogatás nélkül mindenkit jobbra húzol, az könnyen azt eredményezheti, hogy az ELO pontjaid nagyot zuhannak.


Ebben az esetben, ha már ilyet csináltál, használd az appot pár hétig normálisan, és az ELO pontjaid visszaállnak automatikusan, nem kell új profilt regisztrálnod.


PC botrányok az ELO scoring körül


Amit még jó ha tudsz, hogy a Tinder hivatalos állásfoglalása szerint megszüntette az ELO scoring módszerét, azaz (elvileg) már nem rangsorolja a profilokat bizonyos pontrendszer szerint.


A Tinder "hivatalos állásfoglalását" itt találod az új rendszerről:

Eszerint az ELO score már nem létezik, helyette egy komplexebb dinamikus algoritmust használnak.


Eredeti szövegkörnyezetben:

The case has been solved: Tinder recommends profiles using recent activity, who members are sending Likes and Nopes to, profile elements like interests, and location - in 45 languages and 190 countries. So, jump on the app, send some Likes and start matching.

Magyarra fordítva:


A Tinder már nem szimplán a profilok népszerűséga alapján rangsorol, hanem az alapján is, hogy vannak-e közös érdeklődések, közös lokációk a két fél között.

Általános vélekedés ugyanakkor, hogy teljesen kizárt dolog, hogy a Tinder eltörölte volna az eddig jól bevált rendszert. A profilok pontozása a mostanság jellemző túltolt PC légkörben valószínűleg nem volt elég polkorrekt, ezért picit átvariálták az algoritmust, de az alap jó eséllyel ugyanaz maradt, csak nem mondják ki, illetve kisebb változtatásokat eszközöltek csak rajta.



Eszközök az ELO pontszám közvetlen növelésére


Magának a Tindernek is vannak jó eszközei arra, hogy növelhesd a matcheid számát, ezáltal a pontszámaidat is. Néhány ezek közül fizetős, mások azonban ingyenesek.


Az első és a legfontosabb ingyenes pontszám növelő eszköz, nem győzzük hangsúlyozni, a jó fotók, és a kreatív bio lerás.


Ezekről itt írtunk bővebben:





A lényeg tehát, hogy a profilod rendben legyen. Ameddig ez nincs meg, addig fölösleges elkezdened a Tinderezést, mert valószínűleg kudarcba fog fulladni a projekt.


Nézzünk pár példát a megfelelő Tinder profilképekre. Ezeket mi csináltuk:


Amennyiben kíváncsi vagy árainkra, csomagjainkra, mert Te is szeretnél hasonló fotókat, itt megtalálod a részleteket:





További, lehetőségeid, amik már nem feltétlenül ingyenesek:

  • Kiváló ingyenes lehetőség a Tinder Swipe Surge, ami arra hivatott, hogy szóljon neked, ha éppen különösen aktív az app, azaz értesítést küld, ha éppen sok az aktív felhasználó. A nagy számok törvénye alapján ilyenkor könnyebb matchelni.

  • Segíthet még a sikeres társkeresésben a Tinder Passport, ami azonban már fizetős funkció. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a lakóhelyed közelében keresgélhess, hanem be tudsz állítani bármikor bármilyen helyet. Ez úgy segíti az ELO pontjaid növekedését, hogy egyrészt, nagyobb a merítésed, másrészt, a Tinder fiókod láthatósága a helyváltoztatás miatt javul.

  • A Tinder Boost jó választás lehet számodra, ha gyorsan akarod számottevően felpörgetni a forgalmat a profilodon. Ez egy fizetős opció, azt jelenti, hogy a te profilod az egyike lesz az elsőként listázott profiloknak a környékeden. Egy boost 30 percig érvényes, és akár megtízszerezheti a megtekintéseidet. Érdemes kombinálni a Tinder Swipe Surge szolgáltatással, és a legaktívabb időszakokban használni Boostot a még jobb eredményért.

  • Használd gyakran az appot! Ez is növeli az ELO számot, ugyanis a Tinder azt látja, hogy aktív vagy, így pörgetni fogja a profilodat.


Tinder profil újratöltve


Hivatalosan pár hét használat után az ELO score újraíródik, de van egy biztos taktika amivel új lappal tudsz indulni.

Amennyiben úgy érzed, hogy a profilod besorolása a béka feneke alatt lehet kettővel, és nem is nagyon bírod feljebb tornázni, lehetőséged van újraindítani az egész pontozást. Ehhez arra van szükség, hogy a Tinder profilod újra regisztráld egy új telefonszámmal. Ha ezt teszed, akkor a korábbi Tinder fiókod törlődik, így visszaáll az ELO pontszámod is, tehát gyakorlatilag tiszta lappal kezdhetsz.

Amennyiben ezt megteszed, a profil képeidet is érdemes lecserélni, és általában az egész profilt frissíteni. Az egyik oka annak, hogy ilyenkor megnőhetnek a matcheid, az az, hogy a Tinder minél hamarabb be akarja kategorizálni a profilodat, ezért jó sok embernek mutatja meg, hogy minél előbb képet kapjon a vonzerődről. Így tehát elég jó esélyeid vannak egyrészt a pontszámait feltornázására, másrészt minél több match létrehozására.



Konklúzió, mit tanultunk ma


Az olvasottakkal igazából egyfajta gondolkodásmódot szerettünk volna átadni.

Ne konkrétan ezeket építsd be, hanem próbálj meg a Tinder fejével gondolkodni: építs olyan profilt, ami az algoritmusnak csábító lehet, a fenti kritériumok alapján.


A feladatod röviden az, hogy a Tindert ésszel használd. Csak azokat húzd jobbra, akik tetszenek. és a profilod legyen kimaxolva. Jó fotók, vicces, kreatív bio leírás elengedhetetlen.

Ha pedig úgy érzed, hogy az ELO pontszámodat a fentiek miatt már szinte lenulláztad, regisztrálj új profilt, új telefonszámmal, és kezdj tiszta lappal: jó képekkel és egy ütős profillal.



Portré fotózás terén tudunk neked segíteni, ugyanis közel 800 Tinder fotózáson vagyunk túl. Tudjuk, értjük mi kell a Tinder algoritmusnak, hogy szeressen téged. Fordulj hozzánk bizalommal, ha szeretnél profi fotókkal ringbe szállni.

Amennyiben te nem szorulsz segítségre, ajándékozni is tudsz Tinder fotózást:




Amennyiben érdekelnek a társkereső fotózás részletek, itt megtalálsz minden infót:





bottom of page