• Attila

Így készülj a stúdiófotózásra, hogy a lehető legjobb képeken lásd viszont magad!

Frissítve: márc 15

Igazán jó minőségű képekkel minden könnyebb. Új munkát találni, csajozni, pasizni, elnyerni az ügyfelek bizalmát, vagy egyszerűen csak jó benyomást kelteni másokban. Ilyen képeket azonban nem könnyű készíteni, és legtöbbször nagyon kell hozzá a profi segítség. De a jó fotós önmagában nem minden, Te is kellesz ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki belőled!


Ha úgy döntöttél, hogy profi képeket készíttetsz magadról, bizonyára benned is felmerült már millió kérdés a fotózással kapcsolatban. Mit vegyek fel? Mit csináljak a hajammal? Borotválkozzak? Sminkeljek? Ha igen, mennyire?

Ezek a kérdések mindenkiben megfogalmazódnak, és meg is szoktuk beszélni, mikor időpontot egyeztetünk. De hogy biztosan ne maradjon ki semmilyen előkészület a részedről, az alábbi bejegyzésben összefoglaltuk, mit tehetsz Te magad azért, hogy a képek a lehető legjobban sikerüljenek.


Így készülj a stúdiófotózásra:


  • Kipihenten érkezz! Nagyon fontos, hogy amennyire lehetőséged van rá, aludd ki magad a fotózás előtt, kipihenten érkezz a stúdióba. Bár egy kis sminkkel a fáradtság számos jelét hatékonyan el lehet tüntetni, azért nem lenne baj, ha nem kizárólag erre hagyatkoznál. Korrektor ide vagy oda, hidd el, látszik rajtad, hogy friss vagy és üde, vagy örülsz, hogy élsz.

  • Többféle ruhát hozz magaddal! A fotózáshoz több ruhával készülj, mi pedig ezek közül segítünk kiválasztani azt, ami szerintünk a legelőnyösebben mutat majd a képeken. Alapvetően egyszínű vagy kevésbé mintás, szolidan elegáns viseletekben érdemes gondolkodnod, de ez a fotózás jellegétől, céljától is függ. Természetesen többféle ruhában is készülhetnek képek, nem kötelező csupán a mi ízlésünkre hagyatkoznod. Ruháidat arra kérünk vasald át a fotózásra, valamint ügyelj rá, hogy a ruhák ne nagyon gyűrődjenek össze, míg megérkezel!  • Hölgyeknek smink terén két féle opciónk van. Az első az, hogy magadnak megcsinálod. Ha jól ki tudod magad sminkelni, akkor ez egy abszolút járható út. Ha nem, akkor se csüggedj, van erre profi szakemberünk, aki nagyon előnyös, de természetes hatású sminket készít, ami minden szempontból jól mutat a képeken. Fontos infó lehet, hogy a csomagjaink nem tartalmazzák a sminkelés árait. Ezzel kapcsolatban az árajánlatkérésnél külön érdeklődj.

  • Ami a hajat illeti, egyetlen szabályt kell betartani: frissen mosott hajjal gyere! Egyebekben csinálj mindent úgy, ahogy szoktál, állítsd be úgy a hajad, ahogy máskor is.

  • Amennyiben lehetőségeid engedik, hozz magaddal waxot, vagy hajlakkot, mert elképzelhető, hogy a hajadon a helyszínen korrigálni kell. Ha nincs nem nagy probléma, ezt kérlek jelezd előre és mi hozunk.

  • A borotválkozás kérdése a férfiaknál roppant egyszerű: legyél olyan, mint máskor. Ha mindig frissen borotváltan szereted az arcod, akkor a fotózás napján is borotválkozz, de ha általában borostával jelensz meg, netán szakállas vagy, az a legjobb, ha a fotókon is így szerepelsz. Ha mindig van valamennyi borostád, esetleg minimális szakállad, de a képeken frissen vagy borotválva, nemcsak az ismerőseid, de még Te is rácsodálkozol majd a végeredményre „ez meg ki?” felkiáltással.

  • Ha a Kőfaragó utcai stúdióban fotózzuk a képeidet, a stúdiónkat megtalálod itt. Ha autóval érkezel, érdemes 5-10 perccel hamarabb érkezned, mert a ház előtt nem mindig van parkolóhely, illetve kérünk vedd figyelembe, hogy az övezetünk fizetős. Érkezésed után majd a 41-es kapucsengő lesz a miénk.

  • Ha valamelyik másik stúdióban fotózunk, akkor is érdemes hamarabb érkezned, bár a legtöbb stúdióban ahol dolgozunk szokott lenni dedikált parkoló.

  • Lehetőséged van készpénzes, illetve átutalásos fizetésre is. Készpénzes fizetés esetén a fotózás napján tudod rendezni az összeget. Utalásos fizetés esetén a képeket az összeg beérkezése előtt nem tudjuk átadni. A számlát a fotózás napján állítjuk ki.


Nyugi, csak lazán! :)


Ha nem vagy hozzászokva az ilyesmihez, esetleg nem kimondottan szereted, ha fényképeznek, az izgalom mellett nyilván ijesztő is számodra a fotózás gondolata. Tudd, hogy nem Te vagy az egyetlen, aki, bár szeretne jó fotókat magáról, mégis kisebb gyomorgörccsel gondol arra, hogy egy fényképezőgép előtt pózoljon. Mások is izgulnak, de nyugi, eddig még mindenki élve távozott a stúdióból! Tudjuk kezelni a helyzetet, igyekszünk segíteni abban, hogy le tudd vetkőzni a félelmeidet, gátlásaidat, mert a jó képekhez ez is kell.

Vannak, akik próbálnak előre gyakorolni egy kicsit a fotópozíciókat, hogy ne tűnjenek annyira elveszettnek. Nos, az a helyzet, hogy ami a tükör előtt jól mutat, az a képeken nem biztos, hogy beválik, mert más szögből, máshogyan készülnek a fotók. Nem várjuk tőled, hogy begyakorold beállásokkal gyere hozzánk, majd a fotózás alatt együtt megállapítjuk, melyek a legelőnyösebb testhelyzetek, és azokat helyezzük előtérbe.


Nyugodtan bízd magad ránk, segítünk, hogy a legjobbat hozd ki magadból a kamera előtt!