top of page
  • Szerző képeAnita

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát, hogy mi a Tinder siker titka – ezt válaszolta

Frissítve: 2023. júl. 11.

Nem újdonság, hogy mi folyamatosan igyekszünk segíteni azoknak, akik nem túl sikeresek az online társkeresésben: a társkereső blogon számos cikk szól arról, hogy mit tehetsz akár nőként, akár férfiként annak érdekében, hogy nagyobb szerencséd legyen. Mostanság azonban sokan próbálják mindenbe IS bevonni a mesterséges intelligenciát – gondoltuk, teszünk egy próbát a Tinderezéssel is.


Konkrétan a ChatGPT-nek tettük fel a nagy kérdést, hogy szerinte vajon mi lehet a kulcsa annak, hogy sikeresebbek legyünk a Tinderen. Elpanaszoltuk neki, hogy hiába próbálkozunk, sajnos semmi nem jön össze a Tinderen, és megkérdeztük, lenne-e ötlete, hogy több szerencsénk legyen.


A következő választ adta az AI a Tinder siker kérdésére:


„Szia! Természetesen, örömmel adok néhány tippet a Tinder sikerhez. Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány fontos tanácsot, amelyek segíthetnek a Tinder-profilod optimalizálásában és a jobb találati arány elérésében:


1. Tinder profil fotók:

Az első benyomás meghatározó a Tinderen. Használj jó minőségű és vonzó fotókat, amelyeken jól mutatsz. A legjobb, ha különböző típusú képeket választasz, például portrék, szabadban készült fotók vagy érdekes tevékenységeket ábrázoló képek. A mosolygós, barátságos arcképek is vonzók lehetnek.


2. Profil leírás:

Ne hagyd üresen a profil leírását, mert ez az esélyed arra, hogy jobban megismerjenek. Írj egy rövid, humoros és érdekes bemutatkozást, amely kifejezi személyiségedet és érdeklődési körödet. Próbálj egyedi, figyelemfelkeltő mondatokat alkotni, amelyek kiemelnek a többi profil közül.


3. Légy pozitív:

Pozitív és vidám hangnemet ütve meg a Tinderen, nagyobb esélyed van arra, hogy másokkal valóban jó kapcsolatot teremts. Próbáld elkerülni a negatív témákat vagy a panaszkodást a profilodban. Inkább mutasd meg az életed pozitív oldalát.


4. Aktív kommunikáció:

Ha összeillő találatokat kapsz (ez valószínűleg a match akar lenni – a szerk.), legyél aktív a kommunikációban. Kezdeményezz beszélgetéseket, és legyél nyitott az új kapcsolatokra. Kérdezd meg a másik személyt arról, hogy milyen érdekes tevékenységeket végez, vagy hogy milyen hobbi foglalkoztatja. Ez segít, hogy mélyebb kapcsolatokat építs fel.


5. Valósághű elvárások:

Legyenek reális elvárásaid. A Tinderen az emberek különböző célkitűzésekkel és várakozásokkal használják az alkalmazást. Ne csüggedj, ha nem minden egyezés vezet randizáshoz vagy hosszú távú kapcsolathoz. Fontos, hogy nyitott és türelmes legyél, és ne add fel könnyen.

Ezek az alapvető tippek segíthetnek növelni a Tinder sikerét. Ne feledd, hogy mindenekelőtt légy magabiztos, önazonos, és legyél nyitott az új lehetőségekre. Sok szerencsét kívánok a Tinder kalandokhoz!”


A választ látva kicsit meg is nyugodtunk, hogy általában véve nem adunk rossz tanácsokat a blogon:


  1. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontosak a jó Tinderfotók, különösen a profilkép, amit az app feldobál a potenciális érdeklődőknek. A másodperc törtrésze alatt meg is van az első benyomás, ami a fotón fog alapulni – és nem feltétlenül azon, hogy mennyire vagy adonisz/szépségkirálynő, sokkal inkább azon, hogy milyen a kisugárzásod a képen. Ezt pedig egy profi fotós fogja tudni a legjobban megmutatni.

  2. Igen, a bio; azt is számtalanszor hangsúlyoztuk már, hogy igenis fontos, hogy a bio-dban mi szerepel, mert a fotó alap, de nem minden. Ha a képed át is ment a rostán, de a bio-d gáz, még mindig végezheted balra húzva. Adtunk tippeket itt és itt, hogy mit írj a profilodra, hogy szimpi legyél, de össze is szedtük a legnépszerűbb férfi és női profilokat, hogy tudj egy kicsit puskázni.

  3. Ez nekünk is jó tipp volt, amit eddig nem nagyon hangsúlyoztunk: légy pozitív! Mindig bele lehet akadni olyan profilokba, amelyek tulajdonosai valamiért azt hiszik, jó taktika sajnáltatni magukat. „Légyszi randizz velem, mert már ezer éve nem akart senki”, „túlsúlyos vagyok, de ettől még adhatnál egy esélyt” stb… Mindenki érti, hogy rossz érzés a sikertelenség, de senki sem szeretne egy negatív emberrel ismerkedni. Szóval vegyél erőt magadon, légy pozitív, és ha már mindenképpen úgy érzed, muszáj előadnod a bánatodat, legalább csinálj belőle viccet!

  4. Ó, igen, a chat… mennyi embernek jelent problémát, hogy folyton meghalnak a beszélgetései, vagy hogy eleve ötlete sincs, mit írhatna a másiknak! Vagy éppen ír, de a másik nem ír vissza. Gyakori gond, hogy egyszerűen nincs téma, vagy a másik egyszavas válaszokat ad, így nehéz fenntartani a beszélgetést. Próbálj kreatívabban nyitni, tegyél fel kérdéseket, magadról is igyekezz olyan infókat megosztani, amik érdekelhetik a másikat!

  5. Azt is többször említettük már, hogy a Tinderen egy kicsit úgy érezheti magát az ember, mintha egy webshopban válogatna. Ez szörnyen hangzik, hiszen itt emberekről van szó, de az egymás után sorban bedobált profilképet azt az illúziót keltik, mintha mindenki elérhető lenne, aki ott van, így szabadon lehetne válogatni. Nos, éppenséggel megteheted, hogy te csak a 10/11-es csajokat/pasikat húzod jobbra akkor is, ha te csak 7-es vagy (bocs), de ez gyakorlatilag borítékolja a kudarcot. Legyenek reális elvárásaid, ne a tökéleteset keresd, olyan ugyanis nincs! És – ahogy az AI is mondja – azt sem szabad várnod, hogy minden jobbra húzásból match lesz, és minden matchből randi, majd boldogan éltek, míg meg nem haltok. Az élet nem így működik, sem online, sem pedig offline.

A ChatGPT amúgy nagyon cuki, a végén még sok szerencsét is kíván, de azért a siker kulcsát ő sem tudja a kezedbe adni: a Tinder melós műfaj, akkor fog beválni, ha folyamatosan dolgozol rajta, hogy működjön. A legtöbben ott rontják el, hogy alig erőltetik meg magukat a bemutatkozásnál, a képeik rossz minőségűek, előnytelenek (nem feltétlenül az az előnyös kép ugyanis, amit te annak látsz), a kommunikációjuk pedig kimerül a "Szia! Mizu?"-ban.


Próbálj tehát összehozni egy pozitív, vicces bemutatkozást, és persze indulj profi képekkel! A képekben tudunk neked segíteni:





bottom of page