top of page
  • Szerző képeAnita

Élet a válás után: hogyan, hol érdemes ismerkedni?

Frissítve: 2023. ápr. 3.

A válás sajnos nem egy ritka jelenség – ennek ellenére többnyire nehéz és keserves időszak annak, aki benne van. Nehéz feldolgozni az életre szólónak szánt szövetség kudarcát, és talpra állni az érzelmi sokkból, de előbb-utóbb mindenkinek sikerül, és készen áll a következő lépésre; vagyis az újbóli ismerkedésre. Ez azonban több évnyi kihagyás után sokkal nehezebb, mint amikor még folyamatosan benne volt az ember. Egyáltalán hol, hogyan kell ezt csinálni?


Ismerkedés válás után – először magad építsd újjá!


Egy házasságból kilépve lelkileg valószínűleg nem vagy a topon, még akkor sem, ha a válás közös döntés volt, és viszonylag békésen zajlott. Kicsit megtépázhatja az önbizalmadat, hogy szakításra került sor, talán elvesztetted a hitedet a kapcsolatok tartósságában és a nagy happy endben, el sem tudod képzelni, hogy most hirtelen visszakerülj a „húspiacra”, és elkezdj ismerkedni.


Ne érezd azt, hogy veled van a gond: mindez teljesen érthető. Nem kell házasnak lenni ahhoz, hogy egy különválás megviselje az embert, de ha egyszer már kimondtátok azt a bizonyos „igent”, még rosszabbul érinthet a vége. Fontos, hogy ne erőltesd magadra a továbblépést, amíg még belül vívódsz, bizonytalan vagy, és amíg úgy érzed, nem tudnál senkiben megbízni. Várd meg, amíg nyitottnak érzed magad az ismerkedésre – úgyis érzed majd, ha megjelenik a belső igény arra, hogy újra legyen párod!


…de miért ilyen nehéz ez?


Még ha úgy is érzed, itt az idő, szívesen megismernél néhány embert az ellenkező nemből, nehéz nekiállni. Jó ideje kiestél a körforgásból, hiszen tartós kapcsolatban éltél, elszoktál már ettől, azt sem tudod, hogy megy ez manapság.


Ráadásul, ha körülnézel a környezetedben, arra az ijesztő következtetésre juthatsz, hogy a merítés is aggasztóan kicsi – ez sajnos annak a hozománya, hogy ha már túl vagy a váláson, valószínűleg nem a húszas éveid elején jársz. 30-40 fölött pedig nem sok a szingli, így jóval kevesebb a lehetőséged, mint fiatalabb korban. De azért nem reménytelen 😊


A 40 fölötti ismerkedésről itt írtunk egy cikket:


Haladj a korral, ismerkedj online!


10-15 éve még ciki volt, ma már teljesen elfogadott, sőt, preferált az online ismerkedés. A mostani, rohanó világhoz, a virtuális térben eltöltött rengeteg időhöz jobban passzol, nem mellesleg ledönt olyan korlátokat, amik a személyes ismerkedést akadályozzák: például, hogy hiába laktok közel egymáshoz, sosem futtok össze, vagy nincs közös ismerősötök, aki bemutatna egymásnak.


Emellett az online ismerkedés gyors és hatékony: mindenki ugyanazért van fent, senki nem lepődik meg, ha leszólítják, nem futsz lyukra azért, mert a kiszemelt foglalt és nem akar ismerkedni. Az elutasítás nem olyan kínos, mint élőben, és nem utolsósorban, sokkal nagyobb a merítés, mint a személyes ismerkedés esetében, azaz több az esélyed, hogy megtalálod, akit keresel.


Válás után pedig sokkal kevésbé ijesztő regisztrálni egy randiappra, és írásban, online elkezdeni embereket megismerni, mint rögtön a mélyvízbe ugrani, és belevetni magunkat a… mibe is? Éjszakai életbe, bulizásba? Utoljára még lehet, hogy így ismerkedtél, de ezeken a helyeken valószínűleg már nem is a Te korosztályod van jelen. Ugye, mennyire nem egyszerű ez?


Érdekelnek az online ismerkedés további részletei? Szeretnéd kicsit képbe hozni magad? Erről itt írtunk:


Tehát akkor online. De HOL?


Ha már eldöntötted, hogy kipróbálod az online ismerkedést, rögtön tolakodhat is a látóteredbe a következő kérdés: milyen felületen kellene ezt megtenni?


Valószínűleg rögtön szembe fog jönni veled a Tinder, ami a legnépszerűbb társkereső, de sokan, főleg férfiak, kritizálják amiatt, hogy nagyon eltolódott a nemek aránya, illetve sokan nem komoly kapcsolatot keresnek. Van még jó néhány lehetőség: Badoo, Bumble, Happn, a magyar Randivonal, Elittárs, és nemrég kedvenc közösségi média platformunk, a Facebook is elindította a maga társkeresőjét, bízva abban, hogy a hűséges Facebook felhasználók áttérnek majd erre.


Korábban már készítettünk egy randiapp-körképet, amelyben írtunk arról, hogy melyik társkereső milyen: hogy működik, kinek javasolt, mivel érdemes tisztában lenned, ha használni kezded. Nézd meg az előző írásainkat a témában, válaszd ki a számodra szimpatikus appot, és tegyél egy próbát – de előtte még olvass tovább, hogy tudd, hogyan lehetsz sikeres!


A randi-app körképünket itt éred el:


Így jelenj meg az online ismerkedés világában!


Sajnos önmagában az, hogy felregisztrálsz egy (vagy több) randioldalra, még nem garancia a sikerre. Igen, sok a lehetőség, de a konkurencia is nagy, neked pedig ki kell tűnnöd, akár nő vagy, akár férfi.


Ha esetleg az alapoktól indulnál, és gondjaid lennének a Tinder kezelésével, használatával kapcsolatban, akkor ez a cikkünk neked szól:


Nagyon fontos, hogy milyenek a fotók, amiket feltöltesz magadról a platformra. A profilképed adja az első és legfontosabb benyomást: ha ez nem tetszik, már húznak is balra, vagyis kukáznak. Egy béna kép láttán senki sem fogja elolvasni, amit magadról írtál, senkit nem érdekel, milyen a többi képed. Éppen ezért fontos, hogy olyat tegyél fel, ami tényleg jól sikerült.


Ha a profilképed jó, jön a következő lépés. Megnézik a többi fotódat, és ha még mindig ringben maradtál, elolvassák a bemutatkozásodat. Ez megint egy kritikus pont, ahol simán el tudod veszíteni a potenciális partnert, aki eddig még szimpatizált veled.


Olvasd el a tippjeinket arról, hogyan írhatsz érdekes bemutatkozást, ami alapján többen akarnak majd megismerni:


Ne csüggedj, változtass!


Fontos, hogy ne érezd rosszul magad, ha úgy is tűnik, nincs akkora sikered, mint vártad. Az online társkeresés soktényezős történet, egyáltalán nem biztos, hogy benned van a hiba, ha kevesen írnak vissza a megkeresésedre! Kitartóan próbálkozni kell, ha az egyik felület nagyon nem jön be, akkor más appot is kipróbálhatsz. Persze az sem árt, ha az eredmények fényében változtatsz a profilodon, hiszen, ha kevés a párba állás, valami biztosan nem stimmel!


Óriási mértékben növelheted az esélyeidet a randiappok világában, ha profi fotókat töltesz fel a profilodra!

Nem is hinnéd, mennyit számít, hogy egy hozzáérő fotós ki tudja belőled hozni a maximumot: olyan képeket készít, amik megfelelnek a valóságnak, de a legelőnyösebb oldaladat mutatják. Nem mellesleg pedig jó minőségűek – a homályos, távoli, sötét képeket kukázzák a felhasználók először!



Hogy ez mennyit számít, azt leginkább az alábbi visszajelzés tudja megmutatni, amit korábbi ügyfelünktől, a 49 éves Pétertől kaptunk:


„Még egyszer köszönöm a fotókat! Miután felraktam pár képet, szembeötlő volt a változás: többen jelöltek vissza, többen válaszoltak, mind a Tinderen, mind az Elittárson. Voltak jobb, voltak kevésbé jó jelöltek, de valahogy sehol nem volt meg a szikra. Épp abba akartam hagyni az egész ismerkedős dolgot szeptember közepe fele, mikor egy érdekes, kicsit furcsa profilt dobott fel az Elittars. Egy fotó, az is olyan nagyonnemjó, a magáról adott jellemzés viszont kifejezetten érdekes volt, nagyon más, mint a többieké. Bekedveltem. Visszakedvelt. Írtam neki. Válaszolt. Értelmesen, helyesen írva, jól fogalmazva. Hoppá! De nem volt fent több fotó róla... Nem mertem fotót kérni (azt mar korábban tapasztaltam, hogy ez nem jó irány), viszont egy találkozást felajánlottam, és belement egyből. Upsz... Leültünk egy cukiban, 3 órát úgy eldumáltunk, mintha mindig is ismertük volna egymást... :) Es a fotók hiánya egy csini, szép arcú, bomba csajt rejtett, akivel jól el lehet dumálni mindenről es öröm ránézni. Innen már csak kicsit volt döcögős az út a végkifejletig, egyelőre nagyon szép, nagyon harmonikus, nagyon boldog a kapcsolatunk, újra van életem, szerelmes vagyok, úgy érzem magam, mint egy 20 éves, van remény a szép közös jövőre! :) Ezt nagy részben a jó fotóknak is köszönhetem, tehát le a kalappal a munkátok előtt!”


Nem rossz, ugye? Mi nagyon örültünk ennek a visszajelzésnek, hiszen valójában ezért csináljuk: nagyon motiváló, ha látjuk, hogy a munkánk eredményes, és jobbá tudja tenni egy ember életét.


Ha szeretnéd, neked is szívesen segítünk! Fordulj hozzánk bizalommal, és profi fotókkal húzzuk fel a társkereső profilodat, hogy Te is megtaláld, akit keresel!



Amennyiben ezt férfiként olvastad, úgy itt tudsz tovább olvasni a Társkereső fotózásról:

Nőként pedig itt:


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page